USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Herkes Öğrensin?

?Herkes Öğrensin?

?Herkes Öğrensin?
21-02-2014 16:35
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Sivas’ta 2000 yılından itibaren başlayan Wing Tjun gelişim ve eğitim semineri İMAA Kurucusu ve baş eğitmeni Taner Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Kent merkezindeki Proaktif spor merkezinde gerçekleşen seminere 20 sporcu katıldı. Gelişim ve eğitim seminerine katılan sporcuların bir hayli hırslı olduğu görüldü.

Dünya çapında ünlü olan savunma ve saldırı uzmanı Master Sifu Taner Erdoğan, ilk defa Sivas’a geldiğini ve Sivas’ta böyle bir seminer yapmaktan dolayı gurur duyduğunu belirtti.

‘WİNG TJUN ÇABUK VE DİREK ÇALIŞMAKTIR’

Master Sifu Taner Erdoğan, Almanya’daki Wing Tjun Kungfu’nun sistemlerini anlatmak için geldiğini dile getirerek şunları söyledi; ‘İlk defa Sivas’ta olduğum için seviniyorum. Herkesle tanıştığım için çok mutluyum. Bir de bizim sistemi biraz daha insanlara tanıtmak için buradayım. Kendi ülkemiz olduğu için bu yönden gurur duyuyoruz. Tanıtmak kalpten gelir. Wing Tjun’un özellikleri aslında çabuk ve direk çalışmak. Uzun hareketlere gerek yok. Refleksle enerji çabuk olur. Yani çok güçlü olur. Küçük kişilerde öğrenebilir. Büyük kişilerde öğrenebilir. Güce dayanmayan bir spordur’ dedi.

‘WİNG TJUN EN GÜZEL SAVUNMA VE SALDIRI SANATIDIR’

Sivas bölge temsilcisi ve uzman Şifu Şenol Bayırtı, en güzel savunma ve saldırı sporunun Wing Tjun olduğunu dile getirdi.

Şifu Şenol Bayırtı, 2000 yılından itibaren Sivas’ta başladığını ifade ederek şunları kaydetti; ‘Wing Tjun’un özelliği daha çok vücudun tüm yapısını kullanıyor. Yani hareket yapısını kol, gövde, ayak, el, diz, dirsek, yer bunların tamamı komple bir spor. Diğer sporlar gibi değil bu Wing Tjun Kungfu. Dizide var, dirseği de var, elide var, omuz mesafesi de var, yapışma mesafesi de var. Bu manada en güzel savunma ve saldırı sporudur. Bu sporun müsabakası yok çünkü kanun yok, kural yok. Mesela Judo’da kanun var, kural var. Biz mesela dize, dirseğe, surata, kasa vücudun her tarafını kullanabiliyoruz.  Sivas’ta Wing Tjun 2000 yılından itibaren başladı. Belli bir aşama geçti. Belli bir hocalar ile çalıştık. Ama şuanda Master Sifu Taner Erdoğan Bey ile çalışıyoruz. Daha geniş, daha mantıklı ve daha sistematik bir sistemi var. Onun için Sivas, Eskişehir, Adana, İzmir şuanda Sifu’ya bağlantı. Ortak bir şekilde çalışıyoruz şuanda. Seminerimiz 1 gün sürüyor. Buradan sonra Eskişehir ve İzmir’e gidecek Taner Erdoğan hocamız orada da seminer var’ ifadelerini kullandı.

‘WİNG TJUN KUNGFU’NUN DÜNYA DA EN ÇOK

BİLİNEN VE MEŞHUR OLAN USTASI DA BRUCE LEE’DİR’

Eskişehir bölge temsilcisi ve yakın dövüş sanatları uzmanı Yüksel Çotuk ise Wing Tjun Kungfu’nun hakkında bilgi verdi. Çotuk; ‘Bundan 300 yıl önce bir bayanın güçlü bir erkeği yenmek için geliştirdiği bir dövüş sanatı. Bunu şuanda Dünya da FBI, rehine kurtarma timleri ve özel timler dahil pek çok özel birimler çalışıyor. Bununla birlikte bunu Dünya da iyi yapan biz Türkleriz. Sifu Taner Erdoğan’da Almanya’da yıllarca doğmuş, büyümüş orada sistemi çalışmış şimdide Dünya da sayılı bir organizasyonu var. Organizasyonunda Türkiye temsilciliği var. Türkiye temsilciliğinde Sivas illerimizden bir tanesi. Sivas ilinde de Şenol Bayırtı hocamızla buradaki o güzel sistemi, gizemli etkili olan sistemin burada eğitimini ve öğretimini yapıyor. Ve de seminerini yapıyor. Wing Tjun Kungfu’nun Dünya da en çok bilinen ve meşhur olan ustası da Bruce Lee’dir. Bruce Lee’yi Bruce Lee yapan dövüş sanatı Wing Tjun Kungfu’dur. Ondan sonra Bruce Lee tanınmıştır. Onun gibi pek çok ustalar var Dünya da meşhur olan onlarında sayesinde de Wing Tjun hak ettiği yeri bulmuştur.’

‘SİVAS’TA WİNG TJUN’A KATILIM GÜZEL’

Sivas’taki sporcularında Wing Tjun Kungfu’yu çok sevdiğini dile getiren Yüksel Çotuk şöyle devam etti; ‘Sivas’taki sporcular bu tür mücadele sporlarını seviyorlar. Sivas’ın katılımı hoşumuza gidiyor. Sivas’taki gençlere baktığımı zaman spor ve mücadele ruhu her zaman devam ediyor. Onları o yüzden tebrik ediyoruz. Katılım güzel’ dedi.

GENÇLERE MESAJ

Son olarak gençlere bir mesaj veren Yüksel Çotuk, ‘Hangi branş olursa olsun gençlere spor yapsın’ dedi.

Eskişehir bölge temsilcisi ve yakın dövüş sanatları uzmanı Yüksel Çotuk sözlerini şöyle tamamladı; ‘İlk önce gençlere tavsiyem sporu her zaman yapsınlar. Hangi branş olursa olsun yapsınlar. Ama dediğimiz gibi ilk kişisel savunma her şeyden ön plana geliyor. Kişi kendisini koruyamazsa yemenin, içmenin, gezmenin hiçbir şeyin kıymeti kalmıyor. Çünkü kişi kendini koruyamayıp öldükten sonra ya da sakatlandıktan sonra hiçbir anlamı yok. Kişi kendini sokakta güvende hissetmeli. O yüzden de mücadele sanatları da kendini savunmayı ön plana çıkarmalı.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!