USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye Bütün Ülkelere İlham Verdi

Türkiye Bütün Ülkelere İlham Verdi

Türkiye Bütün Ülkelere İlham Verdi
29-10-2014 23:55
Google News


AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin yaptığı konuşmada Cumhuriyet Bayramı’nı 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kutladıklarını belirtirken, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Aktay ise gündemi değerlendirerek, AK Parti’nin 12 yıllık kalkınmasının herkes tarafından hoş karşılanmadığını ifade etti. Aktay, ‘Türkiye’nin yeniden ayaklanışından kaygıya kapılanlar var. Türkiye, Ortadoğu da bütün ülkelere ilham verdi ve onlarda ayağa kalktılar’ dedi.

SERCAN ÇETİNEL

AK Parti Ekim Ayı Danışma Meclisi toplantısı dün Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay’ın da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin ve diğer parti yetkilileri ile İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Danışma Meclisi Toplantısının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin sözlerine Karaman ilinde yaşanan göçük ile başladı.

Şahin, ‘İnşallah oradaki kardeşlerimiz sağ salim çıkarlar. Rabbim onların yakınlarını ve tüm Türk Milleti’nin yardımcısı olsun. Karaman ve Ermenek ilçesine geçmiş olsun diyorum. İnşallah iyi haberlerini hep beraber alacağız’ dedi.

Şahin, ‘Bildiğimiz gibi bugün Cumhuriyetimizin 91. Yıl dönümü… 1919’da 108 gün Sivas Cumhuriyet’e başkentlik yaptı ve Cumhuriyet’in temelleri bu şehirde atıldı. Dolayısıyla Sivas Cumhuriyetle özdeşleşmiş bir şehir. Asıl önemli olan biz Cumhuriyet Bayramı’nı 10 Ağustos tarihinde kutladık. Zira 10 Ağustos’ta Asıl Cumhur ile Cumhur’un Başkanı birleşti ve Cumhur ilk kez doğrudan Cumhurbaşkanı’nı seçti. 10 Ağustos tarihinde bu millet, 1. turda yüzde 52’lik bir oy oranıyla bizlere bir Cumhuriyet Bayramı yaşattı. Bundan sonra da inşallah halkımız, milletimiz kendi Cumhurbaşkanı’nı kendisi seçmek suretiyle aynı şekilde Bayram havasıyla Cumhuriyeti kutlayacak’ ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Şahin, bu ay içerisinde birçok Bakan ve Genel Başkan Yardımcısı’nın ülke genelinde düzenlenen programlara katılacağını belirtirken, bu kapsamda ilimize de AK Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay’ın ilimize geldiğini kaydetti. Aktay’ın güncel olaylarla ilgili açıklamalarda bulunacağını kaydeden Şahin, kendisini Sivas’ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Şahin’den sonra söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay, ülke gündeminde yaşanan olayları değerlendirdi.

Aktay, ‘Bu Danışma Meclisi AK Parti’nin çok önemli bir kurumsallaşmış geleneği her ay toplanıyor. Bütün kurumlarıyla, bütün unsurlarıyla partimiz bir araya geliyor ve ortak aklı yeniden üretiyor ve istişareyi hâkim kılmaya çalışıyor’ dedi.

‘İstişare bizim en önemli geleneklerimizden, en önemli değerlerimizden bir tanesidir’ diyen Prof. Dr. Aktay, ‘İstişarede hayat vardır. İstişarede ortak bir aklımız vardır ve bu istişarede mutlaka bir bereket vardır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bu Danışma Meclisi’nde özellikle ben Sivas’ta olmayı tercih ettim. Hem Sivas’ın anlamı dolayısıyla, Sivas’ın Cumhuriyet tarihimizde ki anlamı dolayısıyla sizlerle buluşmayı biraz daha anlamlandırmak üzere Sivas’ı tercih ettim’ ifadelerini kullandı.

Önceki gün Karaman’da meydana gelen üzücü hadisenin bütün milletimizi büyük bir endişeye ve hüzne terk ettiğini kaydeden Aktay, ‘O yüzden 29 Ekim kutlamaları sadece bir anma düzeyine indirildi. Bu tabi bir yandan da bu sevinci buruk olarak yaşıyoruz. Buruk olarak yaşadığımız bu sevincin anlamını tekrar üzerinden durmaktan yinede imtina etmemeliyiz. Tabi ki bir kulağımız Karamanda ki maden kazasında mahsur kalmış vatandaşlarımızın, işçilerimizin gelecek haber üzerine inşallah Allah’tan ümit kesilmez. İnşallah sevdiklerine ve bize sevindirici haberler gelir diye bekliyoruz. Bu tür kazalar inşallah daha bu milletin başına gelmez diye de temenni ediyoruz. Her işin başı mutlaka tedbirdir ve tedbiri elden bırakmamız gerekiyor’ ifadelerini kullandı.

Sivas Kongresi’nin Cumhuriyet tarihinde önemli bir hadise olduğunu kaydeden Aktay şunları kaydetti:

‘Bunu siz yeterince iyi biliyorsunuzdur. Gelip size Sivas’ı anlatacak değilim ama Sivas’ın bütün İslam dünyası için özel bir anlamı önemi var. Bir milletin neredeyse tükenmiş yıkılmış yanmış bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun önemli beşiklerinden bir tanesidir. Yeniden doğuşa şahit olmuş ilimizdir. Bu şehirde yaşıyor olmak bu anlamda bir insan tarih bilincinde önemli bir etkisi olmalı. Sivas haklı tarih boyunca cumhuriyetten sonra ve tabi öncesi de var Anadolu’nun İslamlaşması Türkleşmesi sürecince çok önemli bir rol oynamıştır. Bu rolü hep oynamaya devam etmiştir. Cumhuriyet sonrasında ve kurtuluşunda da devam etmiştir. Sivas bir kongre olarak burada yine ortak aklın tecrübe edildiği aranıp bulunduğu bir ortak akıl sayesinde ülkenin yeniden küllerinde doğunun gerçekleştiği mekândır. O Yüzden Sivas deyip geçmeyeceksiniz. İştira diyip geçmeyeceksiniz. İstişare ve kongre hadisesi bir milletin mücadele azminin asla bitmeyeceğinin işaretidir. Ve bu istişareden, bu bir araya gelişten müthiş bir direniş ve yeniden doğuş azmi çıkmıştır. Bugün çevremizde olup biten hadiselere baktığımızda bunun ne kadar önemli olduğunu biraz daha idrak etmiş oluyoruz. Birlik olma azmi. Millet olmaz azmi. Bu millet olma azmi bu topraklardan öyle kolay kolay söküp atılacak bir durum değildir.

Cumhuriyetin kuruluşu bu ülkenin tarihinde çok önemli bir safhaya tekabül ediyor. Birinci dünya savaşında kaç düvele karşı savaşmış bir millet olarak 3 kıtaya yayılmış bir ülke sıkışıp Anadolu topraklarında kalmıştır. Onu bile çok görmüşlerdir. Ama bu milletin evlatları buradan düşmanı püskürtmeyi bu milletin ölmeyeceğini hiçbir zaman yenilmeyeceğini dünyaya haykırmıştır.’

Cumhuriyetin kurulması çok öneli bir şey olduğunu ama ne yazık ki Cumhuriyet kurulduktan kısa bir süre sonra anlamından saptığını kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Aktay, ‘Cumhuriyet’in birinci anlamı eşitliktir, cumhurun idaresidir, halkın iradesidir ve halkın yönetimidir. Ama bugünlere kadar halkın yönetimden uzak tutulması anlamına gelmiştir. Halk ne kadar yönetimden uzak tutulduysa o kadar ona Cumhuriyet demişlerdir. Çok basit olarak üniversiteleştirme olayında bahsedelim sadece. Türkiye de üniversiteler aslında halkın merkezle bütünleşmesinde semboldür. Kasıtlı olarak az tutuldu ki maksat beklide bu memleketin gerçek sahipleri fazla yükselemesin bizi yönetemesin. Halkın egemenliğidir, cumhurun egemenliğidir’ ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin 12 yıllık iktidarından bahseden Aktay, ‘Bugünlerde Türkiye 12 yıl içerisinde bu kalkınmayı herkes çok da hoş karşılamıyor tabi ki. Türkiye’nin yeniden ayaklanışından kaygıya kapılanlar var. Türkiye, Ortadoğu da bütün ülkelere ilham verdi ve onlarda ayağa kalktılar. Türkiye olmaya öykündüler. Bir devletin meşrutiye kendi halkının güvenliğini sağlıyor olmasından kaynaklanır’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!