USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Hızlı Tren Sivas´ın Kaderini Değiştirecek?

?Hızlı Tren Sivas´ın Kaderini Değiştirecek?

?Hızlı Tren Sivas´ın Kaderini Değiştirecek?
29-10-2014 23:59
Google News


Şahin, ‘Hızlı tren Sivas’ın kaderini değiştirecek. Özellikle Ankara ile sirkülâsyonu sağlayacak. İstanbul’daki hemşerilerimiz buraya daha kolay gelecek. Dünya ile entegrasyonumuz sağlanacak. Sivas, hızlı trenle birlikte Japonya’daki, Amerika’daki bir kent gibi olacak.’ Dedi.

ERSAN ARSLAN

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin,  AK Parti ile birlikte büyüyen ve gelişen Sivas’ın gelecekte daha iyi bir konumda olacağını söyledi. Sivas’a verilen sözlerin bir bir hayata geçirildiğini belirten Şahin, özellikle yüksek hızlı tren projesinin Sivas için çok büyük önem taşıdığını belirterek, ‘Hızlı tren Sivas’ın kaderini değiştirecek’ dedi.

Şahin, Sivas için bir de yeni müjde verdi. PTT Genel Müdürlüğü’nün Anadolu Lojistik Merkezi’ni Sivas’ta oluşturacağını belirten Şahin, ‘Bu hafta Ankara’da PTT Genel Müdürümüz Osman Turhal Bey ile görüştüm. O da Emniyetin yanındaki Posta İşleme Merkezi’ni Anadolu Lojistik Merkezi yapacak. Yani bir İstanbul’da PTT’nin lojistik merkezi olacak, bir de Anadolu’da. Anadolu’daki de Sivas’ta posta işleme merkezinde olacak. Bu da o yönüyle Sivas’ı bir merkez haline getirecek.

Daha önce Sivas’ta Vali Yardımcılığı görevinde bulunan PTT Genel Müdürümüz, Sivas’a büyük önem veriyor. Kendisinin daha önce de Sivas’ımıza hizmetleri olmuştu. Burayı Anadolu’nun üssü olarak yapmayı düşündüklerini ifade ettiler. Yeni bir projedir bu. İnşallah aynı şekilde bu alanda da Sivas bir cazibe merkezi olacak. Bu çalışma istihdama da çokça katkı sağlayacak.’ Dedi.

‘VERİLEN SÖZLER BİR BİR

YERİNE GETİRİLİYOR’

Sivas’taki gelişmeler ve çalışmalarla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Şahin, Hızlı tren, yeni stadyum, bölge hastanesi, yeni adliye sarayı, havaalanı, bölünmüş yollar gibi büyük yatırımların Sivas için çok önemli olduğunu belirterek, daha birçok alanda Sivas’ın önemli kazanımlar elde ettiğini belirtti.

AK Parti’nin kuruluşu ve iktidara gelmesi ile birlikte Türkiye’nin hızlı bir büyüme ve gelişme sürecine girdiğini ve Sivas’ın da buna paralel olarak büyük bir gelişim gösterdiğini belirten Şahin, bu süreçte Sivas’ta yaşanan bazı gelişmeler hakkında değerlendirmede bulundu.

Sivas’ın, AK Parti’nin iktidara gelmesi ile birlikte üniversitesi ile de bütünleştiğini, kentteki öğrenci sayısının 15 binden 47 bin 800’e yükseldiğini belirten Şahin, ‘Sivas her alanda gelişme gösterdi’ dedi.

Şahin, ‘AK Parti, 14 Ağustos 2001’de kurulduktan sonra 2002 seçimlerinde iktidar oldu. İktidarda direkt Sivas’tan bir bakan yer aldı. Arkasından Sivas’ın bakanları devam etti. 4 Eylül 2003’te şimdiki Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sivas’ta Bakanlar Kurulunu topladı. O Bakanlar Kurulunda Sivas’ın öncelikleri, ihtiyaçları masaya yatırıldı, bunlar kayıt altına alındı ve 4 Eylül 2003’ten itibaren de bunların birer birer yapımına başlandı. Ben o günün şartlarında İl Genel Meclisi üyesiydim ve aynı şekilde partide İl Başkan Yardımcısıydım. Orada söylenen işlerin, hizmetlerin birçoğu bugün yapıldı. O günkü şeylerde Deliktaş Tüneli vardı, yapıldı ve şimdi trenlerimiz geçiyor. Geminbeli’nde üstten yol yapımı vardı, şimdi Geminbeli’nde tünellerimiz var. Kızıldağ, Çamlıbel geçit vermiyordu onlar var. Demir Çelik’te sıkıntı vardı, yer yer halloldu yer yer sıkıntılı bir süreç orada devam ediyor. Havaalanımız açık değildi, şimdi günde 3 tane uçağımız inip kalkıyor. Karayollarımız sıkıntılıydı, karayollarımız bir taraftan bir tarafa bölünmüş yol oldu. Malatya yolunda çalışmalar devam ediyor. Yozgat, Erzincan ve Kayseri yolları bu şekilde bitti. Onun dışında birçok husus da, tarım, hayvancılık, madencilik, sağlık ve eğitim de Sivas belirli bir aşamaya geldi.

Aynı şekilde mesela yine Adliye Binamız yoktu. O yapıldı bitti ve hizmete girdi geçen yıl.  O gün kü hükümetimizden talep ettiğimiz birçok husus bugün halloldu. Ama en önemlisini söyleyeyim, o zamanlarda üniversite ile şehir arasında bir diyalog kopukluğu vardı. Üniversite kendini ayrı, şehir kendini ayrı görüyordu. Şimdi üniversite ile şehir birleşti. O zaman 15 bin olan üniversite öğrenci sayımız şuanda 47 bin 800’dür… 2003’ten bu tarafa 3 katlık bir artış oldu. Bu ne demektir? Bu yeni fakültelerin, yeni meslek yüksek okullarının açılması demektir. Birkaç küçük ilçemizin dışında neredeyse yüksek okulu olmayan ilçemiz kalmadı. Dolayısıyla Sivas her alanda bir gelişme gösterdi.

Ama şunu söylüyoruz. AK Parti ile birlikte Türkiye gelişti. Türkiye gelişince, Sivas’ın gelişme göstermesi çok göze gözükmedi. Dolayısıyla buradan çıktığınızda İstanbul’a kadar bölünmüş yolla gidiyorsanız Sivas’taki bölünmüş yol gözünüze gözükmüyor. Her taraftan uçağa biniyorsanız Sivas’taki uçak seferleri gözünüze gözükmüyor. Türkiye’deki üniversite sayısı 165’e çıkmışsa üniversitemizdeki 3 kat öğrenci artışı, öğretim üyesi artışı göze gözükmüyor.’

‘HIZLI TREN SİVAS’IN

KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK’

Sivas için en önemli ve büyük yatırımlardan bir tanesinin Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, Sivas’ın YHT ile birlikte, birçok ilden farklı bir konuma geleceğini söyledi. Bölge’deki birçok şehrin ulaşım hizmeti için Sivas’a geleceğini, kentin İstanbul ve Ankara’ya ulaşımın yanı sıra gelecekte yurt dışı ulaşımı konusunda da önemli bir konumda olacağını söyledi.

Kentte, gelecekte Almanya, İran’a, Gürcistan gibi yurt dışı bölgelerine YHT ulaşımının merkezinde olacağını belirten Şahin, ‘Hızlı tren Sivas’ın kaderini değiştirecek’ dedi.

Hızlı Trenin Sivas’a sağlayacağı kazanımları sıralayan Şahin, şu ifadeleri kullandı:

‘Bizim diğer illere fark atabilmemiz için Sivas’a yönelik farklılıklar olması lazım. Bunlardan en önemlisi Hızlı Tren projesidir. Zira hızlı trenin her ile gitme imkânı yok. Geçmişten bugüne Sivas demiryollarının merkezidir. Lokomotif bakım atölyesi, vagon fabrikası ve benzeri hususlarda demiryollarının lojistik üssüdür.

Dolayısıyla hızlı trenin Sivas’tan geçecek olması ve gelecekte bunun Gürcistan’a, İran’a doğru devam edecek olması Sivas’ı hızlı trende bir merkez haline getiriyor. Konya, Kayseri, İzmir gibi illerimiz de var ama bu hızlı trenler orada kalıyor. Sivas, gelecekte İran’a,  Gürcistan’a gidecek trenler noktasında bir merkez konumunda. Bu çok önemli… Yani hızlı trenin Yıldızeli’ndeki istasyonunun Tokat, Amasya ve Karadeniz’den gidecek yolcular için istasyonluk yapacak olması çok önemli. Şuan için çok ehemmiyetli görünmeyebilir ama ileri aşamalarda hızlı trenle geleceksiniz, aktarmalarla belirli şekillerde Almanya’ya gideceksiniz. Dolayısıyla Tokat’lı gelecek Yıldızeli istasyonundan binecek. Almanya’ya, Ankara’ya, İstanbul’a gidecek. Dolayısıyla aynı şekilde Gümüşhane, Giresunlu, Ordulu gelecek Zara’daki istasyonda binecek, İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e ya da Almanya’ya gidecek.

Dolayısıyla Sivas hızlı trende bir çekim merkezi olacak. Sivas’a hızlı trenin gelecek olması aslında en büyük, en önemli, en stratejik yatırım. Sivas’ı sadece Ankara-İstanbul’a değil, direkt dünyaya bağlayacak ve dünyayı da Sivas’a bağlayacak. Biz bunu özellikle üniversitemiz ve ikinci üniversitemiz açısından çok önemli buluyoruz.

Ankara’daki, öğretim görevlisi öğlenden önce hızlı trene binecek, üniversiteye inecek, dersini verecek ondan sonra binecek tekrar 2,5 saatte evinde olacak. Aynı şekilde gerekirse öğrenci bile haftanın en azından belirli günlerinde hızlı trenle geliş gidiş yapabilir.

Dolayısıyla hızlı tren Sivas’ın kaderini değiştirecek. Özellikle Ankara ile sirkülâsyonu sağlayacak. İstanbul’daki hemşerilerimiz buraya daha kolay gelecek. Dünya ile entegrasyonumuz sağlanacak. Sivas, hızlı trenle birlikte Japonya’daki, Amerika’daki bir kent gibi olacak. O zaman ne oluyor, siz başka illerden farklı bir imkâna sahip oluyorsunuz. Erzurumlu, Gümüşhaneli, Karslı, Ardahanlı öğrenci Sivas’ı çok rahat tercih edecek. Hızlı tren sayesinde Sivas, doğu ve batıdaki illere yaklaşacak. Kırıkkale’deki, Yozgat’taki, Eskişehir’deki öğrenci, doktor, memur çok rahat Sivas’ı tercih edecek. Hızlı tren birçok açıdan uçak seferlerinden daha iyi çünkü uçak seferleri sadece belirli illere düzenleniyor.

TOBB ETÜ üniversitesi yeri falan da belirli olmadığı halde henüz işleme girmedi. Muhtemelen orası da hızlı treni bekliyor. Zira şuan için Ankara trafiği ile beraber özel araçla hocalarımızın evinden çıkıp buraya gelmesi ve dersine girmesi en az 6 saat sürecek. 6 saat de çok yorucu bir zaman. Yolculukta 2 saatten fazlası insanı yorar. Dolayısıyla bu önemli... Ama hızlı tren olduğunda bırakın yorulmayı dinlenerek, kitabını okuyarak, sınav sonuçlarını okuyarak, dersine hazırlanarak gidip gelecek. Onun için hızlı tren Sivas’ı öne çıkaracak bir faktör. Bununla birlikte hem TOBB ETÜ, hem burada arzu ettiğimiz 4 Eylül Teknik Üniversitesi inşallah o zaman ki süreçte çok daha yoğun bir şekilde gündeme gelecek.

Hızlı Tren bir taraftan yapılırken hem şehir olarak, il olarak hem de Sivaslılar olarak Sivas’ı geleceği hazırlamamız lazım. Sivas’a bir teknik üniversite mantalitesini kazandırmamız lazım, bunun altyapısını hızlandırmamız lazım. İnşallah böyle bir üniversitenin kararı alındığı zaman buranın öğrencisini de öğretim görevlisini de şimdiden hazırlamak lazım. Oraya gidecek öğrenci de olmalı, Fen Liselerimiz, Anadolu Liseleri’nin sayısal bölümleri olmalı ve öğrencilerimiz Sivas’ta olacak teknik üniversiteyi yoğun bir şekilde tercih etmeli.

Etraftaki illerde hızlı tren ve diğer ulaşım imkânları ile Sivas’ı tercih etmeli. Sivas’ta açılacak teknik üniversitenin Sivas’ın geleceği açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz.’

‘2. OSB SİVAS’IN GELECEĞİ

AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ…’

Sivas’ın 2. OSB ile de önemli bir kazanıma sahip olacağını belirten Şahin, buradaki fabrikaların her birine demiryolu hattı döşeneceğini ve üreticinin ürettiği ürünü direkt vagonlara yükleyerek nakledeceğini söyledi.

Şahin, ‘2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Sivas’ın geleceği açısından çok önemli.  Demir Çelik tarafındaki 2. OSB’de oluşturulacak parsellerin geniş olması ve her parsele tren yolunun girmesini, burada yükleme ve indirmenin yapılmasını arzu ediyoruz. Böyle olduğu takdirde insanlar fabrikasından direkt malını vagona yüklüyorsa ve gideceği yere kadar da en ucuz taşıma yolu olan tren yolu ile taşıtabiliyorsa o zaman nakliyeden kazanacak. Bu bizim OSB’mizi çok avantajlı bir hale getirir. 2. OSB, inşallah ulaştırma ve teknik yatırımlar noktasında olursa Sivas’ı bir de o şekilde öne çıkarmış oluruz.  Bir ihtisaslaşma olur ve bunu da çok önemsiyoruz.’ Dedi.

‘BİR SONRAKİ YEREL SEÇİME

BÜYÜK ŞEHİR OLARAK GİRMEK İSTİYORUZ’

Sivas’ın tarım ve madencilik alanında da önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Şahin, kentin maden kaynaklarının açığa çıkarılmasına yönelik araştırma, proje çalışmaları ve yatırımlarla ön plana çıkacağını, tarımsal alanda sağlanan desteklerle de tarım ve hayvancılığın büyük ivme kazanacağını söyledi.

Sivaslının doğduğu yerde doymasını sağlamayı hedeflediklerini belirten Şahin, Sivas dışında yaşayan nüfusun da Sivas’a gelmesini sağlayarak, büyük şehir hedefine ulaşacaklarını söyledi.

Bir sonraki yerel seçime büyük şehir olarak girmeyi hedeflediklerini belirten Şahin, şu ifadeleri kullandı:

‘Sivas’ın bu dönemde bu desteklerden azami derecede faydalanması lazım… Hem tarım desteklerinden hem kırsal kalkınma desteklerinden azami derecede faydalanması lazım. Bununla beraber ilimizde hem küçükbaş hem büyük baş hem kanatlı üretiminde şuanda belirli bir seviyede... Ama çok daha artma imkânı olmalı ve Sivas bu noktada da Türkiye’de birinci noktada olmalı. Bunun için 40-45 yaş aralığındaki tarım nüfusunun ilimizde kalması ve bu alanda yatırım yapılması lazım.

Son yıllarda çok sayıda baraj yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Bu barajların tarımsal sulamaya sağladığı katkıyla hem sanayi bitkisi yetiştirilecek hem de hayvancılıkla ilgili silaj ve benzeri ekinlerle hayvancılık desteklenecek.  Sivas’ın geniş coğrafyasında sulu tarım ve hayvancılık imkânı olacak. Bununla beraber insanın doğduğu yerde doymasını sağladığımız takdirde o zaman Sivas büyük şehir olma yoluna gidecek. Artık göçü önleyeceğiz. Öğrenci gidecek, memur gidecek o göç ebetteki olacak. Sınır kapatacak değiliz. Sivas’tan gidecek, Sivas’a gelecek bu olacak.

İstanbul’da 2 milyon 400 bin civarında Sivaslı olduğu tahmin ediliyor, 1 milyon 60 bin civarında Sivaslı seçmen olduğu tahmin ediliyor. Dolayısıyla Sivas’ın imkânlarını, şartlarını geliştirdiğimiz takdirde oradaki insanların bir kısmı da gelip Sivas’ın ekonomisine, üretimine katkıda bulunacaktır.

Hem sanayi tesisi kurmak, hem işletme açmak hem de burada gelip o tesislerde çalışmak suretiyle katkıda bulunacaktır. Önümüzdeki süreçte, bir sonraki yerel seçimlere büyükşehir olarak girmek istiyoruz. Bunun için de istihdamı ve nüfusu artırmamız gerekiyor. Bu yönde büyük bir çaba içerisindeyiz. İnşallah o zamana da bunu yetiştireceğiz.’

‘TÜRKİYE ÇAPINDA ARANILAN

DOKTORLAR SİVAS’TA OLACAK’

Kentte yapımı devam eden ve tamamlanan diğer yatırımlara hakkında da bilgiler veren Şahin, bölge hastanesi ile birlikte Sivas’ın sağlık alanında önemli bir noktayla geleceğini söyledi. Hastaneni teknolojik donanımının yanı sıra sağlık kadrosu ile de Sivas’a büyük hizmetler vereceğini belirten Şahin, ülke çapında aranılan doktorların Sivas’ta hizmet vereceğini belirtti.

Numune Hastanesi ve Sivas Devlet Hastanesi’nin akıbeti hakkında da bilgiler veren Şahin, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘25 bin kişilik stadyumumuz yapılmakta, Kovalı bölgesinde Et Entegre tesisimiz yapılmakta. Bostankaya bölümüne Devlet Demir Yolları’nın lojistik tesisi yapılacak.

Aynı şekilde Şarkışla’daki Organize Hayvancılık Bölgesi var. Gemerek’te Organize Sanayi Bölgesi’nin şuanda yolu yok. Ulaştırma Bakanlığı müsteşarımızla görüştüm. Onu da inşallah önümüzdeki yılda Karayolları yapacak. Bu konuda bir çalışma ve gayretimiz var. Belediyenin bölgesinde ama belediye ‘2 bin 700 metrelik yolu yapmaya gücüm yok’ diyor. Bu yolu inşallah hükümet olarak, devlet olarak yapıp orayı da geliştirmiş olacağız.

Sivas’ın gelişimi ile ilgili milli savunma bakanımız başta olmak üzere, milletvekillerimiz, belediye başkanımız, ilçelerdeki belediye başkanlarımız, teşkilat başkanlarımız hepimiz bir gayret içerisindeyiz. Bununla ilgili birçok programlarımız oluyor. Burada yapılmakta olan bu çalışmaların dışında halkımızın hayatını kolaylaştırmak için 600 yataklı Bölge Hastanemiz, en modern ameliyatların yapılacağı, en modern ameliyathanelerin, yoğun bakım ünitelerinin bulunduğu ve her hastanın tedavi edilebileceği şekilde yapılmakta.

Sağlık alanında bölge hastanemizle büyük bir ivme kazanacağız. Aynı şekilde üniversitemiz, 250 yatak kapasiteli kadın ve çocuk hastanesi yapımı için bir başlangıç yaptı. İnşallah oraya da öyle bir hastane kazandıracağız.

Numune Hastanemiz, Bölge Hastanemize taşınacak. Devlet Hastanemiz bulunduğu yerde hizmete devam edecek. Dolayısıyla ilimizde zaten şuan yatak sayısı bakımından bir fazlalığımız var. Numune Hastanesi’nin taş binası da büyük ihtimalle poliklinik olarak kullanılacak. Sağlık alanında iyi bir noktadayız. Sivas’tan hiç kimsenin, kalp olsun, göz olsun diğer branşlar olsun başka bir yere gitmesini arzu etmiyoruz. Başka illerden Sivas’a gelinmesini arzu ediyoruz. Bunun için de özellikle Sivas’a bölge hastanesi ile beraber Türkiye çapında isim yapmış doktorları getirme gayreti içerisindeyiz. Sağlık birimlerimiz bununla ilgili çalışma içerisinde. Türkiye çapında aranılan doktorların Sivas’ta olduğunu da göreceğiz inşallah.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!