USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK PARTİ´NİN ?EVET´ TURU BAŞLADI

AK PARTİ´NİN ?EVET´ TURU BAŞLADI

AK PARTİ´NİN ?EVET´ TURU BAŞLADI
07-03-2017 08:37
Google News


Yunus BUDAKTAŞ

Ak Parti Merkez İlçe Teşkilatı referandum çalışmalarına başlayarak bölgesel mahalle toplantılarına start verdi. Bu kapsam da ilk olarak Kılavuz, Şeyh Şamil, Huzur ve Ahmet Turan Gazi Mahalleleri bölgesel toplantısı Ak Parti Sivas milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Programa Ak Parti Sivas Milletvekilleri Habib Soluk, Hilmi Bilgin ve Selim Dursun, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin, Kadın kolları başkanı Semiha Ekinci, Gençlik kolları başkanı Muhammed Kuruçay ve mahalleliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu, ?Ak Partiye gönül vermiş, Ak Partiyi bugünlere taşımış, Ak Partiyi her zaman birinci parti yapmış siz değerli üyelerimizle milletvekillerimizi bir araya getirmek bizim için mutluluk verici. Bugün bize destek verdiniz. Yapacağımız referandumda en büyük desteği de sizler vereceksiniz.? dedi.

CUMHURİYETLE BİR SIKINTIMIZ YOK

Ak Parti Sivas Milletvekili Habib Soluk Sivas´ın önemli bir şehir olduğunu vurguladı. Soluk, ?Sivas sıradan bir şehir değil. Sivas bu milletin istiklal ve istikbalinin yazıldığı ve bugün cumhuriyetten ürkenlerin, Cumhuriyet rejiminin ilan edildiği bir şehirdir. Aslında Cumhuriyetten ürken biz değiliz. Bizim dışımızda ki hayırcılardır. Cumhuriyetten ürken üniter devlet yapısına karşı çıkan Kandil´dir, HDP´dir, PKK´dır, FETO´dur, DAEŞ´tir, katillerdir. Dolayısıyla bizim cumhuriyetle herhangi bir sıkıntımız söz konusu değildir. Biz cumhuriyetin kazanımlarından ürkmüyoruz. Cumhuriyeti Atatürk´ün ifade ettiği gibi muasır medeniyet seviyesine taşımak için mücadele ediyoruz. 2002´den itibaren sizlerin oyuyla bu millete hizmete koyulan sayın cumhurbaşkanımız, ülkenin her köşesini ilmik ilmik işleyerek, muaassır medeniyet yolunda hızla adım attırıyor. Ancak, ayağımızdaki prangalar arzuladığımız hıza müsaade etmiyor. Türkiye´de sistem değişikliği, 1800´lü yılların ikinci yarsından itibaren Tanzimat ile başlamış ve hala devam ediyor. Bu anayasa değişikliğinin temelinde yatan darbe anayasasına artık demektir. Onlar tek adam yaratacaksınız diyorlar ve yalan söylüyorlar. Çünkü 1980 anayasası tek adamı yarattı ve cumhurbaşkanını dokunulmaz zırhla donattı. Öyle bir güçle donattı ki yalnızca vatana ihanet suçu dışında yargılanması mümkün değildir. Ama yeni sistemde herhangi bir milletin iradesinin kabul etmeyeceği bir suç işlediğinde bunun hesabını verecektir. Ve yüce divana giden suçlanan bir cumhurbaşkanı da bir daha cumhurbaşkanı adayı olmayacaktır.?ifadelerini kullandı.

YETKİ DE KARAR DA MİLLETTE

Ak Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin de Türkiye´de ki anayasa değişikliğinin çok uzun süredir konuşulduğunu söyledi. Bilgin, 1980 darbesinden sonra yürürlüğe giren bu anayasanın ilk günden beri tartışılmaya devam ettiğini belirterek, ?Bu tartışmaların doğal sonucu olarak da mevcut anayasa 18 defa değiştirilmiş. Bugün ki bu anayasa değişikliğinin temelinde de aslında 2011 seçimlerine giderken tüm partilerin seçim beyannamesinde olan iktidara gelen partinin yeni anayasa vaat etmesiyle birlikte 2011´de komisyon oluşturuldu. Muhalefetin uzlaşmaz tavrı neticesinde anayasa değişikliğini yapamadık. Daha sonra 26. Dönemin başına Ak Partinin çağrısıyla tekrar bir komisyon oluşturuldu. Ancak yine yapılamadı. Bu ülke asrın ihaneti olan 15 Temmuz´u yaşadı. Kendi askerimizin elbisesine girmiş FETÖ terör örgütüne mensup Haşhaşi teröristler 15 Temmuz akşamında bu coğrafyanın görmediği hainliği bu millete yaşattılar. Bu hainlik milletimizin istikbaline sahip çıkarak darbeyi def etmesi üzerine ülkenin ve milletin bekasını esas alan milli ve yerli düşünen Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisinin milletvekillerinden 329´unun oyuyla anayasa değişikliği teklifi mecliste kabul ettik. Sonra da işin esas sahibi millete getirdik. Şimdi yetki de karar da milletimizde. 16 Nisan akşamında milletimiz ne derse başımızın üstünde yeri var.?dedi.

DEMOKRATİKLEŞMEYİ DORUKTA YAŞAMAMIZ LAZIM

Ak Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun ise şu ifadeleri kullandı: ?Cumhurbaşkanlığı hükümet değişikliği sistemiyle ilgili bir referanduma gidiyoruz. Tabi ki bir parti seçimi değil. Sürekli hükümet modeli değişikliğinin Cumhurbaşkanlığı başkanlık sistemi olduğunu vurgulayalım. Birlikte hareket ediyoruz. Birlikte hareket ettiğimiz kardeşlerimizi hep beraber el ele, kol kola bir yürüyüş içerisinde bir arada görmemiz adına çok önemli. Diz hakikaten yıllarca fedakârca çalışarak bu milletin önünü açtınız, Ak Partinin önünü açtınız. Hizmetlere vesile oldunuz. Güzellikleri hep beraber yaşattınız. Bu bir iç siyasi seçim değil. Ülke adına partilerin seçimi değil. Biz geleceğimiz adına toplumumuzun, insanımızın daha müreffeh bir ülkede yaşaması için, her yönüyle demokratikleşmeyi daha dorukta yaşaması için, ama en önemlisi de ebed müddet devam edecek bir ülkeye sahip olmak için evet demeliyiz.?

16 NİSAN ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ KARARLAŞTIRACAK BİR REFERANDUMDUR

Belediye Başkanı Sami Aydın, yapılacak olan referandumun ülkenin geleceği için önemli ve anlamlı olduğunu belirtti. Aydın, ?Sizler 2022 yılında bu yana kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan´a her zaman inandınız güvendiniz ve onun yanında yer aldınız. Ancak bugün ki toplantı 16 Nisan´daki referandum sadece Sayın Cumhurbaşkanı´nın değil, sadece AK Partinin değil, sadece milletvekillerimizin değil, ülkemizin geleceğini kararlaştıracak bir referandumdur. Bu referandum da Ak Parti´ye değil geleceğinize yönelik karar alacaksınız. Sadece kendiniz için değil yavrularınız için, torunlarınız için evet ya da hayır diyeceksiniz. Biz bu anayasa değişikliğinin ülkemiz için önemli olduğunu biliyoruz. Ama maalesef bunu bilmeyenlerde var. Bu bakımdan zaman zaman maddelerle ilgili değişik yorumlar yapanlarla karşılıyoruz. Hiçbir insan mükemmel değildir, hiçbir insan eksiksiz değildir. Eksiksiz olan yüce Yaradan´dır. Bu bakımdan insanlar eksiksiz olamayacağı gibi yapılan yasalar ve düzenlemelerde kimilerine göre eksik, kimilerine göre fazlalık olabilir. Ama biz şuna inanıyoruz ki bu düzenlemeyi yapanlar, aylarca gece gündüz çalışarak bu ülkeni geleceği için doğru bir yasa yapma mücadelesi ortaya koymuşlardır.? şeklinde konuştu.

GÜÇLÜ BİR EVETLE 16 NİSAN´I KARŞILAYALIM

Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin, 45 günlük bir sürece başlanıldığını belirterek, 16 Nisan´da ülkenin kaderini değiştirecek bir oylamaya gidileceğini söyledi. Şahin, ?Biz nasıl ki 15 Temmuz´dan sonra millet olarak top yekûn o gün tankların karşısında durduk ve arkasından 27 gün nöbet tuttuysak onun gibi bu da bir memlekete meselesi. Hep beraberce 16 Nisan´da Türk milleti olarak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getirmek istiyoruz. Bunun için bizler teşkilatlar olarak her köşede bunu anlatmakla mükellefiz. Aynı şekilde vatanını milletini seven, darbelere karşı olan herkesin üzerine bu vecibedir. Onlarda bizimle beraber cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatmalı, 16 Nisan´da evet denmesini istemelidir. Güçlü bir evetle 16 Nisan´ı karşılamış olacağız.?ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!