USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Biz kucaklaşalım diyoruz

Biz kucaklaşalım diyoruz

Biz kucaklaşalım diyoruz
20-02-2017 09:11
Google News

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu´nun Anadolu turu sürüyor. Daha önce pek çok ile çıkarma yapan Karamollaoğlu, beraberindeki teşkilat mensupları ile birlikte Erdem Beyazıt Kültür Merkezi´ndeki Antalya il kongresine iştirak etti.  Oldukça heyecanlı bir atmosferde geçen kongreye Karamollaoğlu ?bilge başkan´ sloganları ile geldi.  Antalya´daki programlara Karamollaoğlu´na Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztek eşlik etti.
 

İNSANLARI KAVGAYA ÇEKERSENİZ TERÖRE HİZMET EDERSİNİZ

Karamollaoğlu, ?dost acı söyler´ diyerek başladığı konuşmasında insanların mevcut iktidardan rahatsız olduğunu ancak bu rahatsızlığı dile getiremediklerini söyledi. Karamollaoğlu, toplumda farklı düşünenlerin elbette olacağını da söyleyerek, ?Bir ülkenin içinde en büyük sıkıntı kamplaşmaktır. Gruplara ayırmak, birbirini hasım ve düşmanca görmektir. İnananlar eğer bunu bir kamplaşma haline getirirlerse ülkeye zarar verirler. Teröristler işte bunu fırsat bilerek en uç noktaya götürenlerdir. Kamplaşmanın en uç noktasıdır terör. Terör ile mücadele ederken onların oyununa gelir, insanları kavganın içine çekerseniz onlardan pek farkınız kalmaz? diye uyardı. 
 

LAYÜSEL BİR BAŞKANLIĞA  İTİRAZIMIZ VAR

?Başkanlık sitemini tercih ediyoruz ama itirazımız var? diyen Karamollaoğlu, layüsel bir başkanlık istemediklerini söyledi. Karamollaoğlu, ?Bunu niye söylüyoruz. Bir referanduma gidiyoruz. Bir sistem değişikliği düşünülüyor. Başkanlık gelsin, yürütmede icrada istikrar sağlasın deniyor. Biz de aynı kanaatteyiz, ancak bizim bir itirazımız var. Biz diyoruz ki, doğru başkanlık sistemini biz tercih ederiz ama layüsel kendisini her şeyin üstünde gören, bütün yetkileri tek elde toplayan bir başkanlık sistemine de evet demeyiz, hayır deriz. Bizim başkanlık sistemi ile ilgili söylediğimiz bu? diye konuştu.
 

TEKLİF GETİRENLERİ DAHİ DÜŞMANCA GÖRÜYORLAR

Karamallaoğlu, söz konusu metne itirazları olduğunu ancak sandığa gittiklerinde ise iki seçenek ile karşılaşacaklarını burada evet demeyi istediklerini ancak bu haliyle metne hayır diyeceklerini de kaydederek, ?Sandığa gidince bir şey demek zorundasınız. Bizim de itirazlarımız olduğu için desteklemiyoruz dedik. Bu teklife getirenlere karşı husumet beslemiyoruz. Bu teklifi getirirken, oy verenler vatansever, vermeyenler de vatana ihanet edenler diye bir tarif yapmaya kalkarsanız, bunun karşısında dururuz. Bu kamplaşmaktır, biz kucaklaşalım diyoruz, siz sadece ?evet´ ve ?hayır´dan dolayı insanları gruplara ayırıyorsunuz. Ne değişecek bu referandumdan sonra hiçbir şey değişmeyecek. 2019 yılına kadar bu hükümet olacak, cumhurbaşkanı da olacak. Sadece cumhurbaşkanı partili olacak. İyi niyetle teklifte bulunanları düşman olarak görürseniz, o zaman hiçbir problem çözülmez. Bu iktidarın esas sıkıntısı nedir biliyor musunuz, istişare ortamını kaldırmaktır. Ben ne dersem doğrudur, söylediklerimin aleyhinde bize gelmeyin diyorlar. Teklif olarak bir şey götürülünce bu onları kötülemek için değildir ki? ifadelerini kullandı.
 

UZAKDOĞU´YA GÜLÜYORDUK BİZDE DE OLMAYA BAŞLADI

Karamollaoğlu, kutuplaşmanın Meclis´teki görüntülere de yansıdığını söyleyerek, eskiden Uzakdoğu ülkelerindeki meclislerde yaşanan kavgalara güldüklerini aynısının ülkemizde de yaşandığını söyledi. Karamollaoğlu, ?Herkes fikrini dile getirirken düşmanca getiriyor. Ya şu Meclis´e bakın hele. Meclis´te bir teklif gelince partiler fikir yürütürler. Bizimkiler kolları sıvıyor, biri diğerinin bacağını ısırıyor. Şu Uzakdoğu´ya bakın diyorduk bir de baktık ki, bizim Meclisimizde de oluyor. Bu durumun karşısında en güçlü parti Saadet´tir. Saadet gelmeden, kimse memlekette barış havasını hâkim kılamaz. Biz bunu geçmişte de yaşadık. Fikri ayrılık birlikteliği ortadan kaldıramaz. Ülkede bu baskıdan, bu kamplaşmadan, bu korkudan kurtulmak isteyen çok geniş bir kitle var. Millet çocukları, yakınları zarar görmesin diye konuşamıyor? dedi.
 

FİLİSTİN´DE EZAN YASAKLANIYOR İKTİDARIN GIKI ÇIKMIYOR

İsrail´in Filistin´de getirmeye çalıştığı ezan yasağına da tepki gösteren Karamollaoğlu, iktidarı da sert bir dille eleştirdi. Karamollaoğlu, ?Dünyanın terörist ülkesi İsrail´dir. Adamların toprağımızda gözü var. Bakanımız anlaşma sonrası oraya gitti, gittiği gün Gazze´yi bombaladılar, şimdi ezan yasağı geldi. Gıkı, çıkmıyor hükümetin. Biz İsrail´den binlerce ton tohum alıyoruz. Ha onlar da bizim malımızı pazarlıyormuş, şimdi sus. Yok arkadaş bu böyle olmaz. Biz ise İsrail ile münasebetleri kesmediği için 1980´de ihtilalden bir hafta önce bakan devirdik. Sonra ihtilal geldi. Gerekçe bizim Kudüs mitingi. İlk defa iktidara karşı değil, muhalefete karşı yapıldı. Mavi Marmara´daki zulme dahi gözünü kapattılar?  eleştirisini dile getirdi.
 

VARLIK FONU SUiSTiMAL EDiLMESiN

Karamollaoğlu, Varlık Fonu ile ilgili yaşanan tartışmalarda ise ülkenin en büyük kurumlarının buraya devredilmesini ipotek listesi olarak yorumladıklarının da altını çizerek, borç para almak için bunu yaptıklarını ifade etti. Karamollaoğlu, ?Varlık fonu suistimale dönüşmesin. Sayıştay´ı da dışarıda bıraktılar. Özel denetim diyorlar, güldürmeyin bizi. Bu iktidarın en büyük korkusu denetim. Böyle giderse seçim harcamalarını da buradan karşılarlar? diye eleştirdi.
 

ONLAR iSRAiL iLE SAFLARINA BAKSINLAR

HAYIR diyenlerin terör ile aynı safta gösterilmesine ise çok sert tepki gösteren Karamollaoğlu, ?CHP, kökten bu başkanlığa karşı. Biz ise değiştirin bu metni getirin evet diyelim diyoruz. Kandil ile hayır diyenleri aynı safa koyuyorlar. Kandilin karşısında duracak tek güç Milli Görüştür. Herkes iyi bilsin ki, bizden başka bu işi çözecek kimse yok. Ekonomi´de de, dış politikada da iddialıyız. Onlar kendi saflarına baksınlar, İsrail ile yaptıklarına baksınlar. Safları belirlemeye kalkarsak, biz Kıbrıs´ı vermek isteyenlerle aynı safta olamayız. Biz Avrupa ile aynı safta olamayız. İnsanlar bazı ifadeleri kullanırken, mutlaka düşünerek kullanmalı. Hakaret etmeyiz, bunu benimsemeyiz. Söylemediğimiz sözü, takınmadığımız tavrı bize yakıştırarak, milleten destek almaya kalkarlarsa, indallahta hakkımızı helal etmeyiz? dedi.
 

YAPTIKLARI YOLLAR İÇ GÖÇTE KULLANILIYOR

?Bundan sonra bu arkadaşlarımız bu ekonomiyi çözemezler, çözer gibi görünürler. Biz iç göçe dikkat çekiyoruz. Doğudaki bütün fabrikalar kapatılmış. Hiçbir fabrika bırakılmamış? diyen Karamollaoğlu, toplumun evini, yurdunu, toprağını bırakarak batıya göç ettiğinin altını çizdi. Karamollaoğlu, ?Doğu Anadolu´da bir şey bırakmadılar. Sadece Doğu´da mı? Karadeniz´de ise fındık üretilemez hale geldi.  İş bulamıyor vatandaş. Yollar yaptılar ama biz o yollarda hammadde, ürünler taşınsın diyorduk, şimdi o yollardan insanlar sadece batıya göçüyor? uyarısını yineledi.
 

ANTALYA´NIN EFSANE BAŞKANI AKIN VEDA ETTİ

Saadet Partisi´nin efsane Antalya İl Başkanı olarak biline Galip Akın´ın, kongredeki veda konuşmasında duygulu anlar yaşandı. Akın, konuşmasında siyasi hayatından örnekler vererek, Milli Görüş hareketinde neler yaptıklarını bir bir anlattı. Uzun yıllardır bu görevi sürdürdüğünün de altını çizen Akın, ?bugün inşallah bu bayrağı başka bir kardeşimize teslim edeceğiz. İnşallah bayrağı bıraktığımız arkadaşımız bu bayrağı daha da yükseğe taşıyacaktır? diye konuştu. Tek liste ile gidilen kongre de ise Ramazan Düzen Saadet Partisi´nin yeni Antalya İl Başkanı oldu.
 

ERBAKAN SİNEVİZYONU AĞLATTI

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca için hazırlanan sinevizyonda ise partililer gözyaşlarına hâkim olamadı. Erbakan´ın siyasi hayatını ve mücadelesini konu edinen sinevizyon sırasında salonun birçok noktasında oturan partililer arasında gözyaşı dökenler olduğu görüldü.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!