USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

CHP, Pisliği Temizlemeli

CHP, Pisliği Temizlemeli

CHP, Pisliği  Temizlemeli
25-11-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

CHP Parti  Meclisi Üyesi Muharrem İnce, Beştepe´de ?Cumhurbaşkanı Erdoğan´la görüştüğü" yönündeki iddialara ilişkin dün Yalova´da basın toplantısı düzenledi.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan İnce, ortada bir tezgah olduğunu ve bunun da CHP Genel Merkezi´nde kurulduğunun altını çizerek "Bugün partiyi yönetenler ciğerimi dağlıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu´na serzenişte bulunan İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na çağrı yaptı ve "Bu sorunu çözmeden CHP yola devam edemez" uyarısında bulundu.

CHP´nin 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri´nde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, ?Yaklaşık beş gündür Türkiye bu konuyu konuşuyor. Ben bunun böyle olacağını tahmin ettim. Bu yalan haber çıkınca hissettim, burada bir tezgah var dedim. Arkadaşlara dedim ki bir twit atalım bir komplo var diyelim dedim. Sonra Sayın Genel Başkan bir televizyon kanalına çıktı ve oraya çıkınca gazeteci sordu. ?Siz saraya giden bir CHP´li var ne diyorsunuz?´ dedi. ?Şaşırmadım. Doğrudur ama ismi açıklayamam´ dedi. Demek ki önceden biliyor.  Sayın genel başkana 11.23´de telefon açtım. 14 dakika sonra geri dönüş yaptı. 8 dakika 19 saniye kendisiyle konuştum. Dedim ki ?Burada bir yalan var. Partimiz yara alacak. Yanınıza geleyim. Birlikte görüntü verelim. Hiçbir CHP´li bunu yapmaz. Bir kere bu kişi ben değilim. Gel bu badireyi atlatalım. Parti yara alacak. Kaptan sizsiniz geleyim´ dedim. ?Tamam haber vereceğim sana´ dedi, haber falan vermedi? dedi.

?Bir tezgah var ortada ve sorumluları açığa çıkarılmalıdır? ifadesini kullanan İnce, ?24 Haziran seçim akşamından bu yana başlayan bir kampanya var. Seçim akşamı neredeydi? Yok alkollüydü, yok baskı altındaydı. Hakkımda çıkan dedikoduların hepsi CHP Genel Merkezinde üretilmiştir. Bunların Muharrem İnce´den bu kadar çekinmeleri bana gurur veriyor. Madem siyasette en güçlü dönemdeymiş niye bu kadar uğraşıyorsun o zaman?? diye sordu.

?BU HESABI GÖRMEDEN YÜRÜYEMEYİZ?

İnce, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: ?CHP Türkiye´de temiz siyaset iddiasında ise önce bu pisliği temizlemelidir. Arınma, temizlik buradan başlayabilir. Erdoğan bu konunun hiçbir tarafında yoktur. Erdoğan bunun neresinde? Zaten meydan okudu; ?Bir iddian varsa ispat et. Görüştüğümü iddia ediyorsan açıkla istifa ederim´ dedi. Bu malzemeyi veren sensin. İftira atarak bunu yapan sensin. Kendi partinin evladına iftira atıyorsun. Ben ona barış eli uzattım. ?Gel temizleyelim bunu´ dedim. Kabul etmedi. Mücadele edeceğim. Tek başıma kalsam yine mücadele edeceğim. Doğru yaptığıma inanıyorum çünkü.  Bu söz ortaya atıldığında ?Biliyorum, doğrudur´ demek yerine. Ben emekli olduktan sonra CHP´ye geldim. İnce çocukluğundan beri CHP´de. Bu Muharrem İnce´ye ya da CHP´nin hiçbir evladına yakışmaz demesi gerekirken ?Biliyorum´ diyor. Partinin sözcüsü konuşmuyor. Ne diye savunmuyorsunuz arkadaşlar? Kim oluyorsunuz siz de savunmuyorsunuz?. Cumhurbaşkanlığı adaylığında otobüsüme binmek için torpil yapmadınız mı? Ben size ne yaptım? Ben bu ülkede yıllarca milletvekilliği yapmışım. Genel Başkanıma söylerim. Twit atarım. Gerekeni yapar herkesle görüşürüm. Başkan Erdoğan´la da görüşürüm. Bahçeli ile de görüşürüm. Akşener´le de görüşürüm. Sen CHP´ye kumpas mı var diyorsun? CHP Genel Merkezi´nden çıkıyor. Kim kumpas kuracak sana? Dedikodu AK Parti Genel Merkezi´nden mi çıkıyor? CHP´den mi çıkıyor? Adam kaynağım CHP´li diyor. Dedikodu AK Parti´den çıkmıyor ki, CHP´den çıkıyor.  Bu hesabı görmeden yürüyemeyiz. Hesaplaşmadan helalleşemeyiz. Mutlaka hesaplaşacağız.?

?PARTİM YARA ALIR?

CHP´nin kendisi için bir yaşam biçimi olduğunun altını çizen İnce, ?Ben bu partinin 5 dönem milletvekiliyim kardeşim. Sıradan İçişleri Bakanlığı´na dilekçe verilerek kurulmuş bir parti değil. Ben adım açıklanmadan önce aradım genel başkanı. ?Bu iş büyüyecek. Gel birlikte çıkalım´ dedim. Çıkmadı. Şimdi Talat Atilla konuşmalıdır. Genel Başkan Talat Atilla´ya konuşmasını söylemelidir. Çorap söküğü gibi çözecek 48 saatte disipline verecek partiden atacaksınız. Ben,  ?Bu işi direkt Kılıçdaroğlu yaptı. Komployu direkt kendisi kurdu´ dersem partim yara alır. Ama Sayın Genel Başkan ne dedi? ?Biliyorum, şaşırmadım, doğrudur´ dedi. Bu iş kurultaya yönelik mi bilemem. Bunu en iyi komployu kuranlar bilir. Evet ben genel merkezdeki bir çeteden bahsettim. Onlar kendini biliyorlar. Yazın aynı teknede tatil yaptılar. Bir buçuk senedir sustum. Ama şimdi konuşuyorum. Kurultayda daha da açığını anlatacağım. ?Nasıl olsa İnce üçüncü olur. Biz de İnce´yi sileriz´ dediler. Sonra tabloyu görünce ?Eyvah´ dediler. ?Cumhurbaşkanı olmasa çıtayı yükseltti´ dediler. Operasyona başladılar. Bu yapıyı kırmadan yürüyemeyiz? açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan bir CHP´linin Beştepe´ye giderek Başkan Erdoğan ile görüştüğünü yazmış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bunu ekranlarda doğrulamış ve ismi bildiğini söylemişti. Sonrasında Başkan Erdoğan "Böyle bir iddianın sahibi iseniz açıklayın. Açıklayamıyorsanız ben Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum. Kılıçdaroğlu genel başkanlığını ortaya koyabiliyor mu?" şeklinde açıklama yapmış ve Kılıçdaroğlu sessiz kalmıştı. Muharrem İnce de bunun kendisine yönelik bir ön kesme girişimi olduğunu söyleyerek CHP yönetimini açıklama yapmaya davet etmişti. Yazının ve iddiaların yalan olduğu yazıyı yazan Rahmi Turan tarafından da doğrulandı ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Muharrem İnce haklı. Kaynağım Talat Atilla idi" diyerek yalan yazdığını itiraf etti ve suçu başkasına attı.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!