USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

COĞRAFİ DEĞİL İMANİ MESELE

COĞRAFİ DEĞİL İMANİ MESELE

COĞRAFİ DEĞİL İMANİ MESELE
22-07-2017 05:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

İlimizdeki bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri bir araya gelerek, İsrail´in Filistin ve Mescid-i Aksa´ya müdahalesine Cuma namazının ardından yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA) ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) öncülüğünde bir araya gelen çok sayıda vatandaş, son günlerde İsrail´in, Filistin halkı ve Mescid-i Aksa´ya müdahalesine sert tepki gösterdi.

Kale Camisi´nde kılınan cuma namazının ardından toplanan yaklaşık 150 kişilik grup ?Siyonist İsrail hesap verecek´, ?Sivas´tan Hamas´a direnişe bin selam´, ?Mescid-i Aksa onurumuzdur´, ?Cenk, Cihat, Şahadet´ sloganları attı.

İHH adına konuşan İl Temsilcisi Ahmet Çakmak, ?1967 yılından beri defalarca Mescid-i Aksa´da Cuma namazı kılınmasını engelleyen İsrail, Mescid´in tamamen ibadete kapatılarak kendi mabetlerini inşa etmek arzusundadır. Bu hedef doğrultusunda hukuksuz bir şekilde Filistinlileri evlerinden, yurtlarından çıkararak yeni yerleşim yerleri yoluyla işgalini biletmeye çalışan İsrail, diğer taraftan Mescid-i Aksa ve Kudüs etrafında yaşayan Müslümanlara yönelik Kiki ve psikolojik saldırılarını da her geçen gün artırmaktadır? dedi.

İsrail´in yaptıkları her eylemin ayrı ayrı suç niteliği taşıdığını kaydeden Çakmak, ?Kudüs´te yaşanan bu saldırılar, tüm Müslümanların kutsalı olan Mescid-i Aksa´nın ibadete kapatılması ve Yahudi yerleşimcilerin içeriye alınması, Mescid-i Aksa´nın kapısında namaz kılan insanlara saldırılması, olan biteni protesto eden Filistinlilere yönelik saldırılar ve haksız gözaltılar tamamen bir işgal politikasının sonuçları olmakla beraber her bir eylem ayrı ayrı suç niteliğindedir. İnsanın en kutsalı dokunulmaz olan yaşam hakkı, ibadet özgürlüğü, Kudüs ve Mescidi Aksa uluslararası hukukun ve tüm insanlığın koruması altında olmalıdır? ifadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa´nın tekrar ibadete açılması için çağrıda bulunan Çakmak, şöyle devam etti:

?Türkiye´den çağrı yapıyoruz; İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmelidir. Mescid-i Aksa derhal ibadete açılmalı, Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs´teki tüm kutsal mekânlar Filistinlilerin sorumluluğunda saygı içerisinde korunmalıdır. Mescid-i Aksa için kurulmuş olan İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere tüm uluslararası mekanizmalar, devletler, birlikler derhal bu işgal ve saldırılara son verecek tedbirleri almalıdır. Hangi amaçla kurulmuş hangi görüşte olursa olsun tüm sivil toplum kuruluşları ve inisiyatif gruplan Filistin halkıyla dayanışma içerisine girmeli ve eylemlerle, kampanyalarla onlara destek verilmelidir.

Bizler; Kudüs´ün tamamen özgür olması, Mescid-i Aksa´nın ibadete açılması, ezanın Kudüs´ün her yerinde okunabilmesi, hapsedilen Filistinlilerin serbest bırakılması, Filistinlilere yönelik zulmün son bulması için Türkiye´nin dört bir yanında Filistin halkıyla dayanışma için Özgür Kudüs için meydanlara iniyor, sokaklara çıkıyoruz. Herkesi de Kudüs sokaklarındaki mazlumların sesine ses katmak için bu eylemlere davet ediyoruz.?

ALLAH,  ZULME

UĞRAYANLARIN YANINDADIR

TÜGVA adına söz alan İl Temsilcisi Erhak Çınar ise, ?Mescid-i Aksa biz Muslümanlar için büyük değer taşımaktadır. Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs´te İsrail, bu sefer gözlerini tekrar Mescid-i Aksa´ya dikti. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar? dedi.

?Müslüman Müslüman´ın Kardeşidir? diyen Çınar, ?Kardeşlerimize Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir. Ortaya atılan bir bahaneyle Mescid-i Aksa´ya müdahale edilmiş ve İsrail güçleri tarafından kapıları kapatılmıştır. Üç gün kapalı kaldıktan sonra İsrail polisinin kontrolü ve kapıya konulan metal arama detektörleriyle sınırlı şekilde ziyarete açılmıştır. Her zaman olduğu gibi, vicdanları körelmiş Batı Dünyası yine bizi yanıltmayarak sessizliğini korumuştur? ifadelerini kullandı.

Çınar, sözlerini şöyle tamamladı:

?Bakara Suresi´nin 114. ayetinde ?Allah´ın mescitlerinde onun adının anılmasını engelleyenler ve oraların yıkılmasına uğraşan kimselerden daha zalim kim vardır?? buyrulmuştur. Ey zalimler, unutmayın ki Allah zulme uğrayanların yanındadır! Ey zalimler, unutmayın ki zafer inananlarındır. Filistin´deki Müslüman amcalarımız, teyzelerimiz, kardeşlerimiz bilsinler ki duamızla ve gönlümüzle sonuna kadar onların yanındayız. Allah´ın izniyle bütün bu zulümler bitecektir. İşgalci İsrail bir gün perişan olacaktır. Konuşmamı Al-i İmran Suresi 12. Ayeti Kerime ile bitiriyorum: ?De ki: Ey kâfirler, yenileceksiniz ve toplanıp cehennemin dibine sürüleceksiniz.?

 

Mescid-i Aksa´yı gördüm düşümde 

Mescid-i Aksa´yı gördüm düşümde 
Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu. 
Varıp eşiğine alnımı koydum 
Sanki bir yeraltı nehri kaynıyordu.

Gözlerim yollarda, bekler dururum 
´Nerde kardeşlerim´ diyordu bir ses. 
İlk kıblesi benim ulu Nebimin 
Unuttu mu bunu acaba herkes.

Şimdi kimsecikler varmaz yanıma 
Resulden yoksunum, tek ve tenhayım. 
Rüzgarlar silemez gözyaşlarımı 
Çöllerde kayıp bir yetim vahayım.

Mescid-i Aksa´yı gördüm düşümde 
Götür Müslüman´a selam diyordu. 
Dayanamıyorum bu ayrılığa 
Kucaklasın beni İslâm diyordu.

Mehmet Akif İnan

/resimler/2017-7/21/1814426444294.jpg/resimler/2017-7/21/1814574882181.jpg

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!