USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Demirağ OSB´yle İşsizlik Azalacak--Video

Demirağ OSB´yle İşsizlik Azalacak--Video

Demirağ OSB´yle  İşsizlik Azalacak--Video
09-12-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanlığı koltuğuna oturan  Mustafa Eken, 2019 yılını ve görev süresi boyunca yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

Sivas´ın gelişmesi için ?ben? değil ?biz? anlayışı ile çalıştıklarını söyleyen Başkan Eken, üyelerinin menfaatleri doğrultusunda ortak aklı işleterek adım attıklarını ifade etti.

2019 yılını Sivas açısından değerlendirerek sözlerine başlayan Başkan Eken, ?Göreve geleli 19 aylık bir süre oldu. Bu süreçte biz göreve geldikten sonra yaşanan kriz ister istemez hepimizi etkiledi. Gerek içteki kriz, gerek dünyadaki kriz dışarıdan yapılan baskılar, içeriden yapılan baskılar etkiledi. Biz göreve geldik kriz başladı. Son 3-4 aydır kriz yavaş yavaş çok şükür etkisini yitirmeye başlıyor. Umudumuz var mı? Tabii ki var. Türkiye zaten bugüne kadar umutlarla bu hale gelmiştir. Umudunu hiç yitirmemiş, birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğu dönemde herkes bir araya gelmiş; bir, iri ve diri olmuştur. Devletimizin yanında olmuştur. Biz zaten her zaman devletimizin yanındayız, her zaman da yanında olmaya devam edeceğiz? dedi.

Kriz nedeniyle Sivas´ta faaliyet gösteren bazı üyelerinin zor günlerden geçtiğinin altını çizen Başkan Eken, ?Fakat istihdam artsın diye mücadelemiz de hiç bitmedi. Bu 1,5, 2 yıllık süreç içerisinde bir taraftan şirketler kapanırken diğer taraftan da daha fazlasının açıldığını gördük. Açılan şirketlerimizin istihdama katkısı, ekonomiye katkısının çok önemli olması için de teşviklerin gelmesi, onların şirketlerinin kalkınması gerektiğini her platformda dile getirdik ve getirmeye de devam ediyoruz? diye konuştu.

?45 BİN İŞSİZ VAR?

İŞKUR ile Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) imzaladıklarını anımsatan Başkan Eken, ?MEGİP kapsamında eleman yetiştirdik ve bu elemanları şirketlere tahsis ettik. Ama bugün baktığımızda 45 bin civarında İŞKUR´a kayıtlı işsiz var. 45 bin işsiz sayısı ne olması lazım ki düşsün? Yatırımlar gelmesi lazım. Mevcut yatırımlara sahip çıkılması lazım. Şu anki yapılan teşviklerin daha da fazlalarının verilmesi gerekiyor. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası´na kayıtlı 7 bin 800 üyemizin  6 bine  yakını aktif olarak çalışıyor. Yanımızda çalışanlarla birlikte ortalama olarak 100 bin kişiyiz biz. Bunu her platformda söylüyoruz. Biz vergimizi gününde ödeyen, sigortamızı gününde yatıran, namusuyla, şerefiyle, hassasiyetle çalışan esnaf ve tüccarlarız. Zaten bunu yapmayan tüccar ve esnaf bizim tüccarımız değildir. Evvela bunu baştan söylememiz gerekir. Bizim esnafımızın, tüccarımızın hepsi borç alıp, kredi alıp sigortasını, vergisini gününde yatıran arkadaşlarımızdır.  Bunun aksini yapanlar kasti olarak yapıyorsa zaten şirket şartlarına uymuyor demektir ama sıkıntıya girdiğinden dolayı, ekonomik kriz nedeniyle vergisini ödeyemeyen arkadaşlarımız var mı? Var. Bunlar için yapılandırmalar, taksitlendirmeler ile devletimizden taleplerde bulunuyoruz? açıklamasında bulundu.

?HEMŞEHRİLERİMİZ MÜSTERİH OLSUN?

Başkan Eken, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?2019 yılı bizim esnaf ve tüccarımız açısından iyi geçmedi. Devletimizin gerçekten bir çabası, mücadelesi var. Bu mücadele ve çaba neticesinde enflasyon rakamlarının 2020´nin ikinci çeyreğinde yüzde 5 olacağı öngörüldü. Yüzde 5 enflasyona gelmemiz demek faizlerin de yüzde 5 olması demek, yatırımcıların kredi almasının kolaylaşması, yatırım yapması, istihdam sağlaması demek. Demirağ Organize´nin teşvik kapsamında 6. Bölge olarak hizmet vermesiyle birlikte 45 bin işsiz sayısının seviyeli bir vaziyette inşallah yüzde 10´lara 5´lere geldiği bir dönemi hep beraber göreceğiz.  Demirağ OSB´ye ilişkin Cumhurbaşkanımız ?Sivas Demirağ OSB özel teşvik uygulamasından yararlanacak´ dedi. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Sivaslıların talebini geri çevirmedi. Peki süreç ne oldu? 10 ay geçti. Bu unutuldu mu? Hayır. Bütün hemşehrilerimiz müsterih olsunlar. Altyapımız 2020´de bitiyor. 2020´ye kadar inşallah kararname de Cumhurbaşkanımız tarafından imzalandığında Sivas özel teşvikten yararlanacak. Mustafa Varank bakanımız da bunu söyledi.  Bu saatten sonra iş büyüklerimizde. Bu saatten sonra işin takibi valiliğimizde, belediyemizde, milletvekillerimizde. Bize, ?Bu konu ile alakalı Ankara´da yatmanız gerekiyor´ desinler. Bu gece arkadaşlarımızla beraber yola çıkarız, bakanlığın önünde yatarız. Bunu açık ve net söylüyorum.  Şu anda müdürü atandı, alt yapı yapılıyor. OSB´nin yönetim kurulu aylık toplantılarını yapıyor. Odamızdan 660 bin liralık bütçe ayırdık, onaylayacağız. Demirağ´ın gelişmesi için, Sivas´ın sanayiye açılması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.?

?TABİİ Kİ KONUŞACAĞIZ?

Sivas´ın teşvik kapsamında hak ettiği yere gelmesi için yaptığı konuşmaların zaman zaman yanlış algılandığının altını çizen Başkan Eken, ?Her platformda söylediğim bir şey var, bir daha söylemek istiyorum. Biz Demirağ Organize´nin de 1. Organize´nin de Gemerek OSB´nin de Şarkışla OSB´nin de üçte bir ortağıyız. Üçte biri bizim. Tabii ki konuşacağız, tabii ki taleplerde bulunacağız? değerlendirmesinde bulundu.

?AYNI GEMİDEYİZ?

Göreve geldiği günden bu yana  birlik ve beraberliğe büyük önem verdiğinin altını çizen Başkan Eken, ?Şehirde güzel bir birlikteliğimiz var. Birlik ve beraberliğimiz bozulduğu noktada hepimiz ayrı taraftan çekersek biz bu memlekete bir şey yapamayız.  Türkiye´deki Sivaslıların bir olması lazım. İyi ve kötü günde arkamızda durulması lazım. Ankara´da bir şey olduğunda hep beraber gidilmesi lazım. Hangi STK, hangi dernek olursan olsun biz oda olarak yanındayız. Biz valimizin, belediye başkanımızın, STK´ların, partilerin yanındayız ama bizim yanımızda da olunmasını istiyoruz. Çünkü aynı gemideyiz. Gemiyi beraber götürüyoruz. Bu gemi batarsa hep beraber batarız. Başka Sivas yok. Biz Sivas´ın sahipleriyiz, biz seçilerek geldik. ?Seçilerek geldik´ dediğimde yanlış anlaşılıyor ama 8 bin üye; ?Biz size vekalet veriyoruz. Ekibini kur, muhatabımız sensin´ dedi. Biz de bu vekaleti aldık yola bismillah diyerek çıktık. 19 aydır yapmış olduğumuz işlerin bir tanesinde Sivas menfaati olmayan, Sivas´a zarar veren, Sivas´a ihanet edilen bir iş varsa buradan açıklıyorum yarın itibariyle tüm ekibimle birlikte istifa ederim.  Bu kadar açık ve net. Biz karşılığında para, mükafat istemiyoruz. Bir Allah razı olsun bir de teşekkür istiyoruz? diyerek konuşmasını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!