USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

"Desteklenmesini İstiyoruz"--Video

"Desteklenmesini İstiyoruz"--Video

18-03-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı hemşehrimiz Temel Karamollaoğlu, 31 Mart´ta gerçekleştirilecek mahalli seçimler kapsamında Sivaslılara hitap etti.

Partisinin İl Başkanlığı tarafından kent meydanında gerçekleştirilen miting programında konuşan Genel Başkan Karamollaoğlu Sivas´ın işsizlik ve göç ile mücadele ettiğini  söyleyerek çarenin Milli Görüş anlayışında olduğunu savundu.

?Beka sorunu? tartışmalarına değinerek konuşmasına başlayan Genel Başkan Karamollaoğlu, ?Geleceğimiz, bekamız tehlike altındaymış gibi bir kanaat oluşturulmaya çalışılıyor. Biz bunun gerçekçi olmadığını söyledik. Ülkemiz, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu tarihten beri dış güçlerin gözündedir, tehdidi altındadır. Elbette biz bunu biliriz, buna karşı nasıl tedbir alınması gerektiğini de biliriz. Bugün ne yazık ki  iktidarda bulunan arkadaşlarımız kendi bekalarını ülkenin bekasıymış gibi göstermeye kalkıyorlar. Bu doğru değil. Bunu da tekrar tekrar söyledik? dedi.

?AK PARTİ YORULDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ?metal yorgunluğu? sözlerini anımsatan Genel Başkan Karamollaoğlu, ?Kendileri itiraf ettiler. Teşkilatlarında, belediyelerinde, bakanlıklarında metal yorgunluğu olduğunu kendileri söylediler. Biz de diyoruz  ki  doğru bir teşhiste bulundunuz ama bir eksiğiniz var, bu sadece sizin teşkilatlarınızda, belediyelerinizde, bakanlıklarınızda değil genel merkezinizde de var. AK Parti yoruldu. Artık ülkenin problemlerine çözüm üretemiyor. Biz bunu dile getiriyoruz. Lütfen sözlerimizi doğru anlayınız. Biz bundan dolayıdır ki ısrarla şu andaki gelinen noktaya dikkat çekiyoruz? diye konuştu.

?ÖNCELİKLERİ İYİ BELİRLEYİN DİYORUZ?

Türkiye´de Şubat ayı itibariyle 3 milyon 981 bin kişi olan işsiz sayısının 4 milyon 400 bine çıktığını vurgulayan Genel Başkan Karamollaoğlu, ?Her ay işsizlikte bir artış var. Cebine 400 lira konulduğu için ?Ben işsizim´ demeyen insanları da katarsak bu sefer 6 milyon 500 bin işsiz insan var ülkemizde. Bu işsizliği nasıl önleyeceksiniz. Sorumuz bu? Şimdi burada bunu söyleyeceğim bunu yine bizim başımıza vurmaya kalkacaklar. Hızlı trenlerle önleyemezsiniz. Biz hızlı trene karşı değiliz. Sivas´ımız hızlı trenden daha mükemmeline layık bir ildir. Öncelikleri iyi belirleyin diyoruz? açıklamasında bulundu.

ÜRETİME DÖNÜK YATIRIMLARA DESTEK VERMEK LAZIM

Sivas´ın yüzölçüm bakımından Türkiye´nin en büyük 2. ili olduğunu anımsatan Genel Başkan Karamollaoğlu, ?Düşünün, Sivas Türkiye´nin 2. büyük vilayeti. 29 bin kilometrekare toprağımız var. Mezralarla beraber 2 bine yakın yerleşim yeri var ama Sivas Türkiye´mizin en hızlı en çok göç veren ili. Sivas bu sebepledir ki halen büyükşehir olamadı. Ben lise tahsilimi parasız yatılı imtihanında aldığım başarı ile gittim Kayseri´de yaptım. O zaman Sivaslıları Kayseri´ye, Kayserilileri de buraya veriyorlardı. Kayseri bizden küçük vilayetti. Kayseri hakikaten bizim yanımızda hesaba bile katılmazdı ama aldı başını gitti, sanayi şehri haline geldi. Bugün onların da problemi var, biliyorum ama büyükşehir oldular. Bizim derdimiz bu. Burada eğer göç önlenecekse mutlaka üretime dönük yatırımlara destek vermek lazım. Bizim ekilebilir arazimiz çok. Topraklarımız verimli değil ama siz çiftçimize destek verirseniz, mazottan vergiyi kaldırırsanız, gübredeki vergiyi kaldırırsanız, ilaçtaki vergiyi kaldırırsanız bazı yerlerde derin kuyu pompaları ile çekilen suda harcanan elektriğin vergisini kaldırırsanız çiftçi ayağa kalkar. Bizim topraklarımızın büyük bir kısmı ekilip biçilmiyor. Neden? Çiftçi geçimini sağlayamadığı için. Adam zararına çalışır mı? Olmaz. Toprak Mahsulleri Ofisi´nin üstünde geçmişte hep ?Ofis çiftçinin kara gün dostu´ denirdi. Yani çiftçi tahılını ürettikten sonra başı sıkışırsa ürününü oraya cari fiyattan satar; eline parasını alır, ihtiyacını giderirdi. Bugün böyle bir iş yok artık. Bu arkadaşlarımız işte bundan dolayıdır ki geldiler Sivas´a bir kayak merkezi kurdular. Hay Allah size akıl fikir versin ya. 100 milyonlarca para ayrıldı. Gelişmeleri görmüyor musunuz? Kar yağışları kalktı. Niye yaptılar? Adımız geçsin diye. Adın geçiyor orada. İşte bu tesisi kurdular 300 milyonu toprağa gömdüler. Bunu  da yapanlar sizlersiniz. 300 milyonla siz bir sanayi tesisi kursanız 500-600 kişiye iş çıkar. Eğer bunu özel sektöre kurdurur o da 300 milyon liralık yatırım eklerse bine çıkar bu rakam. Sivas´ın çalışacak işe ihtiyacı var. Onun için ben bütün kardeşlerimizin geçen sefer söylediğimi yanlış yorumlayıp Sivas hızlı trene layık değilmiş gibi anlamalarını doğru bulmuyorum. Bunu istismar ettiler, istismarda üzerlerine yok. Bir kelimeyi cımbızla bir yerden alıyor, onun üzerine bambaşka bir şey inşa ediyorlar. Bu doğru değil ama bizim milletimiz uyanık. Eminim ki gerçekleri herkes görüyor ve anlıyor.?

?HADDEHANEYİ BİLE ÇALIŞTIRAMIYORLAR?

Genel Başkan Karamollaoğlu, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Bizim şu anda Sivas´ta 4. Demir Çelik´e ihtiyacımız var. 4. Demir Çelik´in temeli ne zaman atılmıştı biliyor musunuz? 1976 yılında, koalisyonda. Hiç unutmam rahmetli Erbakan buraya Türkeş´le gelmişti. Temeli beraber attılar. O zaman kurulmaya başlandı. Ne zaman ki biz iktidardan gittik o Demir Çelik gitti, yerine 1989 yılında tam belediye seçimlerine denk getirilecek tarzda şimdiki haddehane, Demir Çelik diye açıldı. Ama halen 1989´dan beri bu haddehaneyi bile çalıştıramıyorlar. Tedbir alamıyorlar, destek vermiyorlar. Benim şikayetim bu. Organize Sanayi Bölgemizde halen boş duran fabrikalar, boş duran arsalar var. 1989 yılında orayı biz belediye olarak ele alarak, kurmuştuk. Sonradan Organize Sanayi Bölgesi vasfını kazandı, fiilen ve resmen. 30 yıl geçmiş. Allah rahmet eylesin, Osman Seçilmiş Bey kardeşim döneminde de hemen biraz ötede Demir Çelik sahasına yakın yerde 11 bin dönümlük yeni Organize Sanayi Bölgesi kuruldu. Buraya insanlar nasıl fabrika kuracak? Siz devlet olarak gerekli kredi ve desteği vermezseniz Türkiye´de bunu kimse yapamaz. Biz bundan dolayı Sivas´ın önce göç veren değil göç alan bir il haline gelmesini istiyoruz. Bundan dolayı da hem tarımın hem de sanayinin desteklenmesini istiyoruz. Allah nasip ederse bir gün geleceğim bunlar da gerçekleşecek. Eğer bunları gerçekleştirirsek bizim elimizde çok güzel eserlerimiz var. Halen ne Sıcak Çermik, ne Soğuk Çermik, ne Balıklı Çermik doğru dürüst çalıştırılmıyor. Sıcak Çermik´te birtakım yatırımlar yapıldı oralar seralarla donatılsa emin olun kış geldiğinde sadece kış değil yazın bile Sivas´ın sebze ihtiyacının büyük bir kısmını karşılamakla kalmaz, hatta bunu başka yerlere satarak para da kazanılır. Böyle bir düşünce yok, hayal yok. Parayı toprağa gömmeye gelince bu arkadaşlarımızın üzerine  hiç kimse çıkamaz. Onun için biz bu konularda bambaşka bir kanaat içindeyiz. Allah nasip eder iktidara gelirsek 4. Demir Çelik´i kamil manada mutlaka bugün temeli atılan yerde yeniden inşa edeceğiz.?

?ÖNCE MUTLAKA BİR YERİ YIKACAKLAR?

Sivas´ta Rahmi Günay Caddesi üzerinde bulunan eski Numune Hastanesi´nin yıkılmasını eleştiren Genel Başkan Karamollaoğlu, ?Bir yere bir tane şehir hastanesi yapıp, merkezdeki diğer hastaneyi yıkmanın ne anlamı var. Böyle bir mantık olabilir mi? Bu arkadaşlarımız yapmadan önce yıkmayı prensip edinmişler. Bir iş mi yapacaklar? Önce mutlaka bir yeri yıkacaklar.  Aman bizim Vilayet binasına sahip çıkın. Bir gün gelip onu da yıkmaya kalkarlarsa vay geldi Sivas´ın haline. Biz bunlara rıza gösteremeyiz. Biz her şeyi yeniden yapacağız? açıklamasında bulundu.

Genel Başkan Karamollaoğlu, konuşmasının son bölümünde partisinin belediye başkan adaylarına destek istedi. Mitingin son bölümünde Karamollaoğlu, başkan adayları ile birlikte objektiflere poz verdi.

 /resimler/2019-3/16/1723135498420.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!