USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"DUYGUSALLIĞA GEREK YOK"

"DUYGUSALLIĞA GEREK YOK"

19-05-2018 07:00
Google News


Fatih TABUR   

DÖRT KOLDAN SARDILAR

Ramazan ayının gelmesini dört gözle bekleyen ithal dilenciler, Sivas´ı dört koldan ablukaya aldı. İnsanların duygularını ve dini konudaki hassasiyetlerini istismar ederek vurgun yapan dilencilere prim verilmemesini isteyen Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

GERÇEK İHTİYAÇLILARA YARDIM YAPILIYOR

Grup halinde faaliyet gösteren dilencilere para verilmemesi konusunda uyarılarda bulunan Başkan Yardımcısı Özaydın ihtiyaç sahibi ailelere Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Sivas Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Kızılay kanalıyla maddi yardımların yanı sıra giyecek, yiyecek ve yakacak yardımlarının yapıldığını anımsattı.

?CİDDİ MÜCADELE YAPAMIYORUZ?

Dilencilerle mücadelenin zabıta ve emniyet görevlilerinin sorumluluğunda olduğunu hatırlatan Başkan Yardımcısı Özaydın, ?Ancak gerek emniyet güçleri gerekse zabıta sayısı az olduğu için maalesef ciddi mücadele yapamıyoruz. Bir de ciddi mücadele yapılsa dahi baş edilemiyor. Çünkü bunları alıp koyacak bir mekanımız yok. Olsa da kanunen yasak, ben dilenciyi bulup bir odaya hapsedemiyorum. Parasını alıp bırakıyorum, yine dilenmeye başlıyor. Ramazan´da daha yoğun çalışıyorlar. 30-40 bayanı tutuyorlar, ucuz otelde barındırıyorlar. Günlük 50 lira yevmiye veriyorlar. Kendileri de günde bin lira kazanıyorlar. Ramazan ayında geliri 50 bin lirayı bulan organizatörlerin olduğunu biliyorum. Bunu yaşayarak söylüyorum. Dilencileri yakalayın sorun. Amasyalı, Çorumlu, Malatyalı, Adanalı. Daha çok bu illerden geliyorlar. Afganlı ve Suriyeli dilenciler de var? dedi.

ÖZAYDIN, PERSONEL SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

Başkan Yardımcısı Özaydın, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Emniyet güçlerimiz ve zabıta 15 gün ciddi bir şekilde önlem alsın yani bunları her yönden rahatsız etsin bu iş biter. Maalesef emniyet ?Bu konuda polisim az´ diyor, zabıta da  ?Elemanım az´ diyor. Rica ettim, özellikle öğle ve ikindi namazlarında cami önlerine mümkün olduğunda müdahalede bulunuyorlar.?

?VATANDAŞ PARA VERMESİN

1 HAFTA ÖMÜRLERİ VAR?

Sivaslılara seslenen Özaydın, ?Her zaman söylüyoruz. Bunun çözümü vatandaşta. Vatandaş dilencilerin hiçbirine para vermesin, 1 hafta ömürleri var. Vermeyecek, duygusallığa gerek yok. Sivas´ta Valilik Sosyal Yardımlaşma, Belediye Gıda Bankası, Kızılay olarak Allah´a şükür dilendirmeye mani olacak güçteyiz. Bunu gönül rahatlığıyla söylüyorum. Yolda kalmışı dahi memleketine gönderiyoruz. Kimsenin dilenciye para vermemesi kesin çözüm olur. Verirlerse bu zabıta ile önlenmez, mümkün değil. Adam dükkan dükkan dolaşıyor. Nasıl baş edelim? Vermeyecek? açıklamasında bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!