USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"ENERJİNİ GELECEĞE SAKLA"

"ENERJİNİ GELECEĞE SAKLA"

16-01-2018 06:00
Google News


BURAK YASİN TAŞ
Sivas, Yozgat ve Tokat illerinde perakende elektrik dağıtım şirketi görevini üstlenen Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (ÇEDAŞ) tarafından 8-14 Ocak Enerji Tasarrufu Haftası nedeniyle ortaokul öğrencilerine tasarruf bilincini aşılamak ve enerji israfının önüne geçmek amacıyla "Enerjinizi Geleceğe Saklayın" adlı resim yarışması düzenlendi.
İlimizde bulunan 56 ortaokulun katıldığı yarışma Sivas İl Milli Eğitim Denetleme Kurulu tarafından incelenen ve öğrenciler tarafından hazırlanan 56 çalışmadan, en iyi 6 resim ödüle layık görüldü.
Sivas Ticaret ve Sanayi Odasın da düzenlenen ödül törenine Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, C.K. Çamlıbel Elektrik Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Yalçın Tekin, ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, okul yöneticileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Dereceye giren çalışmalardan oluşan resim sergilerinin gezen davetliler, çalışmalarını meydana getiren öğrencilerden resimlerinde ne anlatmak istediklerini ve nelere dikkat çektikleri hakkında bilgiler aldı.
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, çalışmalarından dolayı ÇEDAŞ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ederek bu gibi etkinliklerin daha da sık olması dileğinde bulundu. Özaydın, tasarruf anlayışının enerji tasarrufu ile başlayarak hayatımızda ki her alanda uygulanması gerektiğine dikkat çekti. "Ağaç yaş iken eğilir atasözü hepimizin bildiği bir söz, bu yavrularımızın bu yaşlarda su, tasarrufu, enerji tasarrufu özellikle zaman tasarrufu gibi konuları bilmeleri, bilinçlenmeleri çok önemli, ÇEDAŞA ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. İthal edilen bir şeyi kullanmamız ve tasarruf etmemiz ülke ekonomisi için gelişim açısından önemli bir konu duyarlı davranan herkese önemsediklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza ileri ki hayatlarında daha güzel ve daha büyük projeler geliştirmeleri konusunda başarılar diliyorum" diye konuştu.
Ödül töreninde konuşan C.K. Çamlıbel Elektrik Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Yalçın Tekin, enerjinin, insan yaşamının vazgeçilmez parçaları arasında yer aldığına, toplumun sosyal ve ekonomik gelişmesi açısından önemli bir faktör olduğuna değindi. Enerji tasarrufunun çocuklara bu yaşlarda aşılanmasının gelecekte toplum için bir yatırım olduğunu söyleyen Tekin şöyle devam etti:
"Gelişen teknoloji ve sanayi ile birlikte enerji ihtiyacı ve tüketimi son yıllarda büyük artış olup buna bağlı olarak enerji üretiminde kullanılan fosil yakıtlarda hızla tükenmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de doğal kaynaklar hızla tükenmekte, bu da bizi enerji anlamında dışa bağımlı hala getirmektedir. Enerjiye ayırdığımız bütçe ülkemizde meydana gelen en büyük giderlerin başında gelmektedir. Enerji tasarrufu üretimden, tüketime kadar yaşamımızın her alanında günlük yaşam konforundan ve iş gücünden her hangi bir kayıp olmadan, enerjinin akıllıca ve doğru kullanışı anlamına gelmektedir. Dışarıdan aldığımız enerji ülke ekonomimize ciddi bir yük oluşturduğu için enerji tasarrufunu bir zorunluluk değil refah seviyesi yüksek ve ekonomik olarak da bağımsız bir Türkiye için sosyal sorumluluk olarak görmekteyiz. ÇEDAŞ olarak bu görüş ile yola çıkarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de katkılarıyla okullarımızda düzenlemiş olduğumuz seminerler ve tanıtımlar ile çocuklarımızı bilgilendirdik. Bununla birlikte bir resim yarışması düzenleyerek bilgilerini ve düşüncelerini bir eser haline getirmelerini sağladık. Yaptıkları çalışmalardan ve emeklerinden dolayı çocuklarımıza, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, ÇEDAŞ çalışanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR
ÇEDAŞ işbirliği ile yaptıkları projeden dolaylı memnun olduklarını dile getiren Milli Eğitim Müdürü Altınsoy, "Ağaç yaş iken eğilir, çocuklarımız bu projeleri ile enerji tasarrufu hakkında elde etmiş oldukları bilgileri çalışmalarına yansıtarak güzel bir projeye imza attılar" dedi.
Altınsoy, "Böyle güzel bir etkinliğe imza attıkları için ÇEDAŞ yetkililerine, okullarımızda öğrencilerimizi bu gibi etkinliklere yönelten öğrencilerimize ve jüri üyelerimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza çok çok teşekkür ediyorum oturmuşlar, düşünmüşler, yapmışlar. Enerji tasarrufuna, toplum olarak gerekli özeni göstermeliyiz, ev eşyalarımızdan tutundan telefonumuzun şarjı olduktan sonra prize takılı şarj aletine kadar. Bizim kadim kültürümüzde, geleneksel inancımızda Peygamber Efendimizin tavsiyelerinde; "Irmağın kenarında olsanız bile suyu israf etmeyiniz" diyerek tasarrufa dikkat çekmiştir. Kültürümüzden dolayı tasarruf konusuna daha dikkat etmemiz gerektiğini düşünerek, etkinlikte emeği geçen herkese sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Düzenlenen törende öğrencilere ödülleri ve plaketler verildi. "Enerjini Geleceğe Sakla" adlı enerji tasarrufu yarışmasında Behram Paşa Orta Okulu öğrencisi Beste Kırıktaş birinci olarak tam altın ve kırtasiye seti ödülüne, Kanuni Orta Okulu öğrencisi Buse Çiçek ikinci olarak yarım altın ve kırtasiye seti ödülüne ve Durdulu Köyü Orta Okulu öğrencisi Hatice Kaleli üçüncü olarak çeyrek altın ödülüne layık görüldü. Yarışmada dördüncü, beşinci ve altıncı sırda tamamlayan öğrenciler ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!