USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ESNAFLARIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK

ESNAFLARIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK

ESNAFLARIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK
27-05-2017 06:00
Google News


AHMET TIRPAN

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, bolluk ve bereket ayı olan Ramazan´a girmenin onuru ve gururunu yaşadıklarını, vatandaşların ve esnafların mağdur olmaması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan 11 ayın sultanı Ramazan ayına erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Köksal, ekmek fiyatlarına zam yapılmayacağını, fiyatların Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından verildiğini Birliğin onayı olmadan satılan ürünlere zam yapılmaması, esnafın fiyat tarifelerine uymasını ve Belediyenin de fiyat tarifelerini kontrol etmesi gerektiğini dile getirdi.

 Ramazan ayı gelmesi nedeniyle bazı tüketimlerin de arttığına dikkat çeken Köksal, ?Ramazan ayının gelmesi ile tüketimi artan tatlı, şekerlemeler ve şarküteri ürünlerinin merdiven altı denilen kaçak üretimle piyasaya süren ramazan fırsatçılarına dikkat edilmelidir. Çünkü bu ürünler sağlığımızı da tehdit etmesi nedeniyle halkımızı bir kez daha korsan satıcılara karşı uyarıyoruz. Bilhassa Ramazan ayında artan merdiven altı üretilen gıda ürünlerini kesinlikle almayın ve yol kenarında araç arkalarında satılan tatlı, ekmek ve kadayıf gibi yıkanmadan yenebilen ürünlerden uzak durun. Alacağınız üründen önce alışveriş yapacağınız esnafı iyi tespit edin. Çünkü gerçek esnaf yani mahallenizdeki bakkal, manav, kasap, şarküterici kim olursa olsun kendi yemediği bir ürünü müşterisine satmaz? dedi.

İSRAFTAN KAÇINALIM

Ramazan ayında diğer aylara nazaran ekmek tüketimi fazla olduğunu, İkram ve paylaşma kültürümüzün yoğun yaşandığı ramazanda, birbirinden güzel yiyecek ve içeceklerle donatılan iftar sofralarının, ölçü kaçırılarak ?israf´ sofrasına dönüşmemesi gerektiğini vurgulayan Köksal, Ramazan ayında üretilen ekmek diğer aylara göre çok fazla olduğunu ve israf edildiğini dile getirerek, israftan kaçınılmasını ve ihtiyaca göre ekmek alınmasını önerdi.

ESNAFLARA UYARI

Ramazan ayında vatandaşların alışverişe daha fazla ihtiyaç duyduğunu, oruçlu olunması nedeniyle sinirlerin daha da gergin olunduğunu vurgulayan Köksal, esnafların müşteri memnuniyetine önem vermelerini, müşteriyi incitmeden satışını gerçekleştirmelerini, gerek esnafların gerekse de hayır sahiplerinin aldıkları gıdalarda tarihlerine dikkat etmelerini tavsiye etti.

Köksal, Ramazan ayı boyunca esnafların gece sahura kadar işyerlerini açık bulundurmaları için Belediye´den izin alındığını, bu konuda her zaman yardımcı olan Belediye Başkanı Sayın Sami Aydın´ın şahsında, meclis üyelerine, zabıta ekiplerine ve belediye personeline teşekkür etti.

SESOB Başkanı Beşir Köksal, başta esnaflarımız ve halkımız olmak üzere tüm İslam aleminin ramazan ayını tebrik ederek, hayırlı, bereketli bol kazançlar diledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!