USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?HASTALAR KALİTELİ HİZMET ALACAK?

?HASTALAR KALİTELİ HİZMET ALACAK?

?HASTALAR KALİTELİ HİZMET ALACAK?
21-01-2017 07:00
Google News

AHMET TIRPAN

Kısa süre önce Numune Hastanesi yöneticisi olarak göreve başlayan Dr. Mahmut Aluç, yapacağı çalışmalar ve projeleri hakkında bilgi verdi. Sivas´ın sağlık alanında zorlu bir süreç geçirdiğini, buna bağlı olarak Numune Hastanesinde bir takım sorunlar görüldüğünü belirten Dr. Aluç, Numune Hastanesinde görülen aksamaların kısa süre içerisinde giderileceğini söyledi.

Sivas´ta iki ayrı kampüste sağlık hizmeti verdiklerini, bu durumun bazı sorunları da beraberinde getirdiğini ifade eden Dr. Aluç, ?Sivas´ta sağlık alanında önemli bir süreç yaşandı. Numune Hastanesi ve Sivas Devlet Hastanesi 1 yıl önce birleşti ve yeni bir kampüse geçtik. Bu zorlu bir süreçti ve yönetimi de buna bağlı olarak zor oldu. Arkadaşlarımız bir çok sorunun üstesinden gelmiş. Bundan dolayı da onlara teşekkür ediyorum. Ancak yine de hastanemizde bir takım sorunlar görülüyor. Bu sorunlarımız kesinlikle kısa süre içerisinde çözülecek. Ama sonuç itibariyle baktığımız zaman iki ayrı kampüste kaliteli bir sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz? ifadelerine yer verdi.

?EK BİNALARIN PROJE

İHALESİ YAPILDI?

Numune Hastanesi kampüsüne yapılacak olan üçüncü blok ve ek binalarla hastaların daha hızlı tedavi olabileceğini anlatan Dr. Aluç; ?İki ayrı kampüste sağlık hizmeti vermenin bazı zorlukları var. Bunu aşmak için hastanemize üçüncü blok ve ek binalar yapmayı planlıyoruz, hatta proje ihalesi de yapıldı. Yapım ihalesi yapıldıktan sonra üçüncü bloğumuz ve yapmayı planladığımız Geriatri merkezimiz devreye girecek. Bu inşaatlar tamamlandıktan sonra hizmet ağımızda genişleyecek ve daha rahat hizmet verme imkanına kavuşacağız? dedi.

?SAĞLIKTA HİZMET

KALİTESİ ARTACAK?

Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırıldığını kaydeden Dr. Aluç; ?Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan Sağlıkta Dönüşüm Programı´nın ikinci faslına geçtik. Bu aşamada sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar göz önünde bulunduruluyor. Eskiden doktor sayısı ile ilgili sorunlarımız vardı. Vatandaşlar doktorlarla iletişim kurmakta güçlük çekiyordu. Bu hastalarımız için bir problemdi ama günümüzde bu  sorun çözüldü. Şimdi amacımız sağlık hizmetlerinin kalitesini biraz daha yükseltmek. Vatandaşların hastaneye geldiği andan itibaren en kısa sürede işini çözebilecek. Bunun için bina içerisinde bir takım düzenlemeler yapılacak? şeklinde konuştu.

?HEM HASTALAR HEM DE

ÇALIŞANLAR MEMNUN OLACAK?

Geçmişte yapılan hatalardan ders çıkartılarak yeni bir anlayışla hem hasta memnuniyeti hem de personel memnuniyetini sağlayacaklarını ifade eden Dr. Aluç; ?Yönetim değişikliğinden dolayı personelimizde bir motivasyon oluştu. Bunu iyi değerlendirmek istiyoruz. Geçmişten bazı ufak tefek sorunlarımız olmuş olabilir ama bunlardan ders alacağız ve aynı hataları tekrarlamayacağız. Hem vatandaşımıza daha güzel bir sağlık hizmeti vereceğiz hem de sağlık personelimizin memnuniyetini sağlayacağız. Personellerimize de eğitimler vererek hasta ile daha sağlıklı iletişim kurmalarını sağlayacağız. Personellerimiz ve hastalar arasında yaşanan gerginlik hem hastane yönetimine hem de doktorlarımıza yansıtılıyor. Biz bu gerginliğin temeline inerek personellerimize iletişim eğitimleri vereceğiz. Böylelikle hizmetin kalitesini de artıracağız? dedi.

?HASTALAR KISA SÜRE İÇERİSİNDE

TEDAVİ OLABİLECEK?

Hastaların tedavi olacakları bölüme kısa sürede ulaşmalarını sağlamak için çalışma yaptıklarını kaydeden Dr. Aluç; ?Hastaların kısa süre içerisinde tedavi hizmetini almasını sağlamak istiyoruz ama şu anda bina ile ilgili sorunumuz var. Üç blok halinde yapılması planlanan Numune Hastanemiz iki blok yapılmış. Biz biraz sıkışarak bu yerleşkede hizmet veriyoruz. Bazı birimler birbirinden uzak ama yapacağımız çalışmalarla bunları birbirine yakınlaştırmaya çalışacağız? şeklinde konuştu.

?OTOPARK SAYISI ARTACAK?

Hastaların araç parkı konusunda dikkatli davranmadığını, kaldırımlara araç park edenlerin hem ambulans hem de diğer hasta araçlarının geçişini engellediğini sözlerine ekleyen Dr. Aluç; ?Hastanemizin 700 araçlık otoparkı var ama hastalarımız polikliniklere daha yakın olmak adına hastane bahçemize ve kaldırımlara araçlarını park ediyor. Hatta engelli araç park yerleri dahi dolduruluyor. Kış şartları geçtikten sonra otopark konusunda yeniden düzenleme yapacağız. Vatandaşlar araçlarla binalara en kısa sürede nasıl ulaşabilirler. Ayrıca hastanemizin arka tarafına bir kapalı otopark daha yapılacak. Önce otopark olarak yapılacak ama üzerine başka bir bina eklemesi de yapabiliriz. Bir iki ay içerisinde bu projelerimiz netleşecek? ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!