USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İFTİRA VE FİTNEYLE ÇAMUR ATIYOR

İFTİRA VE FİTNEYLE ÇAMUR ATIYOR

İFTİRA VE FİTNEYLE  ÇAMUR ATIYOR
06-03-2018 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri Mustafa Arslan (Yönetim Kurulu Üyesi), Nuri Kolaylı (Denetim Kurulu Üyesi) ve Şevket Erzen, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca´nın açıklamasına sert tepki göstererek ?İftira ve fitneyle çamur atıyor. İnsaf ve vicdan ile tanışıklığı bile olmayan, zihni kirlenmiş, daha düne kadar FETÖ yayın organları ile iç içe kol kola olan, açıklamaları ile FETÖ yayın organlarına payandalık yapan, bulunduğu yapıda kredisini tüketmiş bir kişi şiar haline getirdiği iftira ve fitneciliğinin bir örneğini daha göstererek tarafımıza çamur atmaya kalkmıştır? dedi.

Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca´nın, Konkordato ilanlarını bahane ederek, BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcilerine yönelik haksız, gerçek dışı ve gerçekleri çarpıtan beyanlarda bulunduğu belirtilen açıklamada şunlar diler getirildi;

?FETÖ taktiği ile üste çıkmaya çalışarak kendini gizleyen Karaca, Konkordato ilanlarına ilişkin çalışmalarımızı gizlemeyi tercih etmiştir. Asıl gerçek şöyledir; Konkordato ilanlarının yayın yöntemini de içine alan Yatırım Ortamının İyileştirilmesi´ne ilişkin yasal düzenleme bilgisi tarafımıza ulaşır ulaşmaz hemen harekete geçtik ve Sayın Başbakan Yardımcısı, Adalet Bakanlığı ve bürokrasisi nezdinde girişimde bulunduk. Söz konusu ilanlar her ne kadar yerel gazetelerimizi ilgilendirmese ve sadece yaygın basını ilgilendirse, tüm ilanların yalnızca yüzde 0.35´lik bir kısmını oluştursa da etkin bir mücadele yürüttük. Ancak düzenleme tüm karşı çıkışımıza rağmen, ne hükümet ne de muhalefet partilerinden herhangi bir itiraz gelmeden genel kuruldan geçerek Cumhurbaşkanlığı´na gönderildi. Buna karşın mücadeleden vazgeçmedik ve icra-iflas ilanlarının tahtaya asılmasını engelleyecek, yerel gazetelerimizde ağırlıklı olarak yayınlanmasını sağlayacak bir sistem üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık.

Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri olarak gerek genel kurulda gerekse görev yapmakta olduğumuz kurullarda, genelde basınımızın, özelde ise yerel basınımızın, gazeteci, gazete sahibi ve meslek örgütlerinin sorunlarının çözümüne yönelik ciddi, kararlı ve sonuç alıcı çalışmalar yürütmekteyiz.

Basınımızın temel görevi olan halkın doğru ve güvenilir haber alma özgürlüğünün sürdürülebilirliğinin yanı sıra demokrasinin işlerliği, sivil toplumun güçlenmesi, yönetilen adına yönetimi denetleme görevinin icra edilmesi için tam bir farkındalıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu süreçte en büyük dayanağımız, kendilerine karşı sorumluluk hissi ile dolu olduğumuz, her rengi ve her zenginliği ile istisnasız temas halinde olduğumuz Anadolu Basını´dır.

Son dönemde ekonomik ağırlıklı olarak yaşamakta olduğumuz sorunların bir nebze olsun çözümü için resmi ilan fiyat tarifesindeki artışın hayati önem taşıdığının bilincindeyiz. Öte yandan doğrudan alım, acil alım, işlerin birleştirilmesi ya da ayrılması ve benzeri yöntemlerle resmi ilanlardan kaçınma yoluna gidildiğinin de farkındayız.

Yakın zamanda hayata geçen Süreli Yayınlar Yönetmeliği ile geleceğe dönük bir sistemin hayata geçmesi, borç para miktarının artırılması, kadrolara ilişkin tıkanıklıkların aşılması, muhtaçlık yardımlarının kapsamının gelişmesi, gazetecilik odaklı çalışmaların teşviki başta olmak üzere genel kurulumuzda alınan pek çok kararda üzerimize düşeni yapmış olmanın gönül huzuru içindeyiz.

Mesleğimizin gazeteler, televizyon ve radyolar ile internet mecrasının bütünsel olarak ele alındığı ve desteklendiği bir yapıya kavuşması için hükümet, muhalefet temsilcileri ve bürokratlar nezdinde girişimlerimizi mekik diplomasisi ile sürdürüyoruz.

Resmi ilan fiyat tarifesi başta olmak üzere, resmi ilanlardaki daralmanın giderilmesi konusunda tam 4 kez Sayın Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile yüz yüze görüştük, Sayın Başbakanımıza da bizzat dosyamızı ilettik.  

İcra iflas ilanları konusunda yeni sistem getirilmesi için Sayın Adalet Bakanı ile de yüz yüze görüşerek çözüm önerilerimizi ilettik. Mesleğimize ilişkin sorunların çözümü için Sayın Cumhurbaşkanımıza da sıkıntılarımızı ve çözüm yollarını içeren mektubumuzu ulaştırdık.

Resmi ilanlar dışında Hazine, KOSGEB, İŞKUR, Kalkınma Ajansları destekleri ile kurumsallaşmanın sağlanmasına dönük bir sistemin oluşturulması için gayret göstermekteyiz. Mesleki standartlar için getirdiğimiz önerinin hayata geçmesi konusunda da girişimlerimizi yoğunlaştırdık.

Resmi ilan ve reklam yayınlama hakkı bulunmayan mevkutelerde bu nevi ilanların yayınının durdurulması ve hak sahibi gazetelerimizin mağduriyetinin ortadan kalması için yürütülmekte olan çalışmaların bizzat içinde yer alıyoruz. Bu sorunu da çözeceğimize inanıyoruz.

Ayrıca, meslektaşlarımızı yakından ilgilendiren ?yıpranma hakkı? konusunda yaşanan sorunların çözümü için önerilerimizi sunduk, konunun takipçisi oluyoruz.  Basın Kartları Yönetmeliğinin meslektaşlarım lehine iyileştirilmesi konusunda da çalışmalarımızı tamamladık.

Sonuç olarak;

Meslektaşlarımızla iç içe, cemiyet, gazete, gazeteci üçlüsüne hizmetlerimizi birey bazında ve ayrımcılık yapmadan yürütüyoruz. Siyasetçi ve bürokratlarla olan temaslarımızı, mesleğimizin onurunu koruyarak, nakış işler gibi sürdürüyoruz. Tüm bu çalışmaları samimiyetle, önyargısız ve aşkla yürüttüğümüze, özveriyle çalıştığımıza, insaf sahibi ve aklı başında tüm meslektaşlarımız tanık olmaktadır.

Ne var ki; İnsaf ve vicdan ile tanışıklığı bile olmayan, zihni kirlenmiş, daha düne kadar FETÖ yayın organları ile iç içe kol kola olan, açıklamaları ile FETÖ yayın organlarına payandalık yapan, bulunduğu yapıda kredisini tüketmiş bir kişi şiar haline getirdiği iftira ve fitneciliğinin bir örneğini daha göstererek tarafımıza çamur atmaya kalkmıştır.

Seçim salonlarına gelemeyecek kadar korkak olan, kamuoyu açıklamaları ile gerçekleri saptırarak zihinleri bulandırmaya çalışan bu kişiye, biz ve meslektaşlarımız dün olduğu gibi bu gün de prim vermeyeceğiz. Gerçeği saptırma taktikleri her defasında olduğu gibi bu defa da meslektaşlarımızın sağduyusunda eriyip gidecek, bir kez daha attığı çamurda kalacaktır.

Afrin´de yiğitlerimizin destan yazdığı bir zamanda sizleri böylesi bir konu ile meşgul etmekten duyduğumuz üzüntüyü tarif edemeyiz. Ancak, iftiralar karşısında sessiz kalamazdık.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!