USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

LİSELİ GENÇLERİMİZ İLK KIBLESİ İLE TANIŞIYOR

LİSELİ GENÇLERİMİZ İLK KIBLESİ İLE TANIŞIYOR

LİSELİ GENÇLERİMİZ İLK KIBLESİ İLE TANIŞIYOR
13-02-2017 07:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

"Başkanlar Konuşuyor" köşemizde siyasi partiler ve sendikaların ardından ilimizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarını konuk etmeye devam ediyoruz. Bugün ise Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sivas Şube Başkanı ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) İl Temsilcisi Bülent Şimşek´i konuk ettik.
28 Şubat sürecinde MGV´nin kapatılmasının ardından Milli Görüş lideri Rahmetli Necmettin Erbakan´ın öncülüğünde Anadolu Gençlik Derneği´nin kurulduğunu kaydeden Şimşek, o günden bu zamana kadar AGD´nin tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Dernek olarak amaçlarının öncelikle ahlak ve maneviyat olduğunu belirten Şimşek, öğrencilerimize eğitimlerinde her türlü desteği vermek ve milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek için çaba gösterdiklerini ifade etti.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek ile gerçekleştirdiğimiz ve ilgiyle okuyacağınızı düşündüğümüz röportaj ile sizleri baş başa bırakıyoruz.
Anadolu Gençlik Derneği hakkında biraz bilgi verir misiniz?
"Anadolu Gençlik Derneğimiz, Milli Gençlik Vakfı´nın 28 Şubat sürecinde kapatılmasından sonra kurulmuş ve şuanda 81 vilayetimizde de çalışma yapan, köklü bir gelenekten gelme, Rahmetli Necmettin Erbakan Hocamızın kurmuş olduğu bir dernektir. Bu çatı altında derneğimiz 40 yıldır çalışmalarını yürütmektedir. Derneğimizin amacı 40 milyondan fazla gencimize ulaşmak, onların ahlaki ve manevi eğitimleri noktasında her türlü desteği vermek ve onları milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanını ve milletini seven gençler olarak yetiştirmenin gayreti ile çalışmalarımıza devam ediyoruz."
Siz kaç yıldır bu görevi yürütüyorsunuz?
Ben 8 yıldır Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanlığı görevine devam ediyorum. Bu süreç içerisinde de özellikle liseli gençlerimize, ortaokulda eğitim gören çocuklarımıza ve üniversiteli gençlerimize yönelik onları bilinçlendirme ve şuurlandırma çalışmalarımız devam ediyor.
Yarıyıl tatilinde önemli eğitim çalışmalarınız oldu. Bunlar hakkında bilgi verir misiniz?
Geçtiğimiz 15 tatil sürecinde bir çalışmamız oldu. Liseli gençlerimizi ´Fetih nesli eğitim gezisinde´ projesi kapsamında bir haftalığına İstanbul´a gönderdik. İstanbul´da sayılı ilim adamlarımızla görüştürerek, onlarla sohbet etmelerini sağladık. Bu kapsamda Cevat Akşit, İbrahim Cücük, Nurettin Yıldız, Mustafa Kurdaş gibi değerli ilim adamlarıyla bir araya geldiler. Öğrencilerimiz bu hocalarımızın yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi sahibi oldular. Bu kamptan dönen öğrencilerimizle bir değerlendirme toplantısı yaptık ve öğrencilerimizin zamanı iyi değerlendirme noktasında bilinçlendiklerini gördük. Bu da bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Çünkü öğrencilerimiz bundan sonraki eğitim hayatlarında, sosyal ve kültürel hayatlarında Allah´ın izniyle bu minvaldeki almış oldukları nüveyi daha da geliştirerek, devam ettireceklerine inanıyoruz.
İmam Hatipli gençlerimizi de 4 günlük Adana, Mersin ve Tarsus gezisine uğurladık. Burada da gençlerimiz 2 günlük bir eğitimden geçtiler. Bu çalışmayla öğrencilerimiz hep farklı şehirlerdeki zenginlikleri görmüş oldular hem de o yörenin kültürleri hakkında da bilgi sahibi oldular.
Öğrencilerimize yönelik eğitim çalışmalarınızı anlatır mısınız?
Bu yıl da yine üniversiteye hazırlık kampları gerçekleştirdik. Bu çalışmamızı öğrenci evlerimizde üniversite öğrencilerinin abilik yaptığı programlarla üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize kamp düzenledik. Bu kamptan da yaklaşık 30 öğrencimiz faydalandı. Hem etkinlikli hem de bol etütlü bir çalışma oldu. Öğrencilerle yaptığımız değerlendirmelerde bu kampların öğrencilerimiz adına yararlı olduğunu ortaya koydu. İnşallah bu tür etkinliklerimiz devam edecektir.
Özellikle ortaokul öğrencilerimize yönelik eğitim çalışmalarımız devam ediyor. 50 civarında da bayan öğrencimiz etkinliğimiz kapsamında kampa girdiler. Bu bayan öğrencilerimizde hem dersleri ile ilgili hem de dini konularda hanım ablalarından eğitim aldılar. Bu da gerçekten güzel bir çalışma oldu.
Yani Anadolu Gençlik Derneği olarak geçmişten günümüze kadar bu minvalde çalışmalarımız devam etti. Ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerimize yönelik eğitim çalışmalarımız önümüzdeki süreçlerde de devam edecektir.
Liseli Gençlerimiz İlk Kıblesi ile tanışıyor adında yeni bir projeniz var. Projeden biraz bahseder misiniz?
Projemizi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylandı. Projemizin adı ise "Liseli Gençlerimiz ilk kıblesi ile tanışıyor" proje kapsamında 20 lise için onay aldık. 20 lisemizde de konferans ve seminerlerle Kudüs´ü yani ilk kıblemizi, Mescidi-i Aksa´yı gençlerimize tanıtacağız. Gençlerimizi ilk kıblemiz hakkında bilgilendireceğiz. Bu projemizi İstanbul´da faaliyet gösteren Mirasımız Derneği ile görüşerek, proje kapsamında kendilerinden destek alacağız.  Bu kapsamda 18 Şubat tarihinde Fidan Yazıcoğlu Kültür Merkezi´nde Mirasımız Derneği ile işbirliği içerisinde bir konferans programı düzenleyeceğiz. Bu programa Kudüs´ten de Mescidi Aksa Hatibi Doktor Süleyman İkrari gelecek. Kudüs´e gitmeleri için 2 öğrencimiz adına çekiliş yapacağız. Onları oraya göndermek istiyoruz. Yine Mirasımız Derneği Genel Başkanı da ilimize gelecekler. Bu programa tüm Sivas halkını da davet ediyoruz.
Bu projemiz kapsamında yine ilimiz yetkililerini ziyaret ederek, proje hakkında bilgilendirmeler yapacağız. Sonrasında da 20 okulumuzda eğitim seminerlerimize start vereceğiz.
Her yıl düzenlediğiniz gezi programları hakkında bilgi verir misiniz?
Anadolu Gençlik Derneği olarak her yıl rutin olarak düzenlediğimiz faaliyetlerimiz var. Bu etkinliklerimizi her sene daha bir şevkle yapıyoruz. Bunun en büyük örneği Çanakkale gezisidir. ´Liseli gençler Şehit dedeleriyle buluşuyor´ projesi kapsamında Çanakkale gezilerimiz oluyor. Bu gezilerimizi Mart veya Nisan ayı içerisinde gerçekleştiriyoruz.
Yine Nisan ayı içerisinde ´Peygamberimize (sav) sevgi gecesi´ adında bir programımız olacak. Bu programımızda da katılımcılara Peygamber Efendimizi en iyi şekilde anlatmaya çalışıyoruz.
İstanbul´un Fethi´nin yıl dönümü nedeniyle de çalışmalarımız oluyor. Bu kapsamda öğrencilerimiz İstanbul gezisine götürüyoruz. Ayrıca ilimizde de Fetih ve Gençlik Yürüyüşü adı altında mehteran eşliğinde gençlerimizle bir yürüyüş düzenleyerek, o manevi havayı öğrencilerimizle buluşturuyoruz.
Geçtiğimiz yılda ilimizde bu programı icra etmiştik. 2016´da yaptığımız çalışmaya ilimizdeki diğer sivil toplum kuruluşlarını da davet ettik. 45 tane STK´mız da bu faaliyetimize destek olarak katıldı.
Yaz aylarında yaptığınız eğitim ve sosyal faaliyetler hakkında bilgi verir misiniz?
Öğrencilerimize yönelik yaz etkinliklerimiz oluyor. Yaklaşık 5 yıldır her sene yaptığımız etkinlikler kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile bir protokol imzalamıştık. İlimiz genelindeki 5-6 okulda yaz etkinlikleri düzenliyoruz. Bu programlarımıza katılan öğrenciler öğleye kadar eğitim görüyorlar. Bu eğitimlerin içerisinde temel dini bilgiler, Kur´an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin (sav) hayatı gibi konularda ders alıyorlar Öğle yemeğinden sonra da her gün bir sosyal etkinliğimiz oluyor. Öğrencilerimiz bu kapsamda yüzme, ata binme, Go-kart, halı sahada futbol gibi etkinliklerle yaz tatillerini en iyi şekilde geçirmelerine vesile olmaya çalışıyoruz.
Sivas halkı tarafından da büyük ilgi gösterilen ve her yıl tüm Türkiye´de yapılan Mekke´nin Fethi programını düzenliyorsunuz. Bununla ilgili biraz bilgi verir misiniz?
Biz tüm bu çalışmalarımız bir ekip ruhuyla yapıyoruz. Biz teşkilat olarak her kadememizde disiplinle hareket ediyoruz. Özellikle yurt genelinde 81 vilayette ayın anda faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bu programların başında da Mekke´nin Fethi programı geliyor. 31 Aralık tarihinde kutladığımız programda özellikle manevi yozlaşmanın olduğu bir dönemde ahlaki noktada farklı olumsuz durumlardan kurtararak, olumlu diyebileceğimiz noktalara teşvik etmek için gayret gösteriyoruz.
Bu çalışmalarımızda bizlere destek veren özellikle Sivas´ımızın değerli esnafı, halkı ve gençlerin hepsine çok teşekkür ediyoruz. Biz, bu çalışmaları yaparken, ´İnsanların en hayırlısı, insanlığa faydalı olandır´ hadisi şerifinden yola çıkarak yapıyoruz. Bu minvalde yaptığımız çalışmalarda bize destek olan, sesimizi kamuoyunu duyuran basın mensuplarımıza da teşekkür ediyoruz.
Biz Anadolu Geçlik Derneği olarak, yaptığımız çalışmaları duyurmaktan ziyade, o projeyi hayata geçirmeyi daha fazla önemsiyoruz. Yani yaptığımız çalışmayı kamuoyuyla paylaşmak bizde üçüncü, dördüncü sırada yer alıyor. Bizim öncelikli amacımız gençlerimizi yetiştirmek onlara milli ve manevi değerleri en iyi şekilde anlatabilmektir. Bunu başardığımız zaman biz hedefimize ulaşmış oluyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!