USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

?Liyakat Olmazsa Olmazımız?--Video

?Liyakat Olmazsa Olmazımız?--Video

?Liyakat Olmazsa Olmazımız?--Video
14-03-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

Memur-Sen Konfederasyonu´na bağlı Bem-Bir-Sen (Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası) Şube Başkanlığı; Sivas Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği İş Yeri Temsilcileri ve Memur Sen Konfederasyonu´na bağlı sendikaların il ve şube başkanları ile birlikte  ?Ortak Akıl? programı kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Belediye Başkan Adayı Ali Akyıldız´ı konuk etti.

Öğretmenevi´nde gerçekleştirilen kahvaltılı programda Başkan Adayı Akyıldız, projeleri hakkında bilgi vererek üyelerin sorularını yanıtladı.

Program; Bem-Bir-Sen Sivas Şubesi´nin çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile başladı. Gösterinin ardından konuşan Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu, sendikalarının kuruluş süreci ve amaçları hakkında bilgiler vererek Başkan Adayı Akyıldız´a 31 Mart seçimlerinde başarılar diledi.

Hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında programa katılanlara sunum yapan Başkan Adayı Akyıldız, sendika üyelerinin sorularını yanıtladı.

?KUL HAKKINI BİLMEK ÖNEMLİ?

Sivas´a vefa borcu olduğunu düşündüğü için başkanlığa aday olduğunu ifade eden CHP´li Akyıldız, ?Yola çıkış sebebim, belediye başkanı adayı oluş sebebim tamamıyla bu. Sizlere olan vefa borcum var. Sivaslı kardeşlerime minnet borcum var. Bunu hizmet ederek ödeme düşüncesi ile yola çıktım. Müteahhit değilim, işadamı değilim. Yatlarım, katlarım yok. İnşaatlarım, yurtlarım yok. İçinizden biriyim. 30 yıl boyunca devlete memur olarak hizmet ettim. Bu benim için gururdur. Benim parayla, pulla, makamla bir derdim yoktur. Bunlarla işim olmadı, bundan sonra da olmayacak. Çok şükür Rabbimi de haddimi de biliyorum. O yüzden önemli olan gönüllerde hoş seda bırakabilmek. Bu makamlar hiç kimseye baki kalmayacak. Kimler geldi, kimler geçti. Kul hakkını bilmek, haram-helal ayrımı yapmak önemli? dedi.

?EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK?

Sivaslıların teveccühü ile başkanlık koltuğuna oturması halinde tüyü bitmemiş yetimlerin  hakkını koruyacaklarını söyleyen Başkan Adayı Akyıldız, ?Yapacağımız projelerle Sivas´a hizmet edeceğiz, yandaşa değil. Amacımız bu. Hizmet noktasındaki bakış açımız da bu. Altını çizerek vurgulamak istediğim bir nokta var. Hiçbir kardeşimin işiyle, aşıyla, ekmeğiyle uğraşmak gibi bir haddim de yok, hakkım da yok. Tam tersi işin, aşın, alın terinin ne olduğunu bilen, o mücadeleyi veren bir kardeşinizim. O yüzden hiçbir çalışan kardeşimizin kafasında en ufak bir soru işareti olmasın. Hiç kimsenin ekmeğiyle, işiyle, aşıyla uğraşmayacağız. Tam tersine Sivas´ımızın en büyük sorunlarından birisi işsizlik ve buna bağlı göç. Daha çok iş, aş, ekmek verebilmenin mücadelesini  vereceğiz. Bunun için geliyoruz? diye konuştu.

?MAL BEYANIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ?

Başkan Adayı Akyıldız, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: ?Olmazsa olmazımız liyakat. ?Benim adamım´ diye bir mantığı kabul etmiyorum. Hepimiz bir aileyiz. Bir işi en iyi şekilde kim yapıyorsa o işi ona vereceğiz. Benim adamım o olacak. Kul hakkından bahsediyorsak buna öncelikle kendimizden başlamamız gerekiyor. O yüzden liyakat olmazsa olmazımız.  Belediye başkanı olduğumda emin olun şeffaf bir belediyeciliği kağıt üzerinde afili bir söz olarak bırakmayacağız. Dikkat ederseniz belediye başkan adaylarının büyük kısmında bu  üç cümle ısrarla söylenir:  Şeffaf belediyecilik. Hesap verebilen bir belediyecilik. Katılımcı belediyecilik. Kulağa da çok hoş geliyor bu sözler ama bunların çok büyük bir kısmı belediye başkanı olduktan sonra anı olarak kalıyor. Ben ısrarla diyorum ki başkan olduğumda şeffaflığa önce kendimden başlayacağım. Belediye başkan yardımcılarım ve belediye meclis üyesi kardeşlerimle birlikte hepimiz noter huzurunda mal beyanımızı açıklayacağız. Biz buraya hizmet için geliyoruz. Bu sadece seçildikten sonra bir defa olmayacak. Her yılın sonunda mal beyanlarımızı açıklayacağız. Şeffaflıksa önce kendimizden başlamalıyız. İkinci şeffaflık noktası şu: Bunu sadece Sivas için değil tüm belediyeler için söylüyorum. Belediyelerde en çok spekülasyonların yapıldığı konu belediyenin ihaleleri ve alımlarıdır. O nedenle biz şeffaflığı buraya da taşımak zorundayız. İhaleleri ve alımları belediyenin meclis salonunda Sivaslı kardeşlerimin de katıldığı canlı yayın ortamında yapacağız. Şeffaflıksa her yerde şeffaflık. Üçüncü konu da katılımcı belediyecilik. Bunlardan kesinlikle taviz vermeyeceğiz.?

/resimler/2019-3/13/1657531836537.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!