USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Öğrenciler 2 Gün Okula Gidecek

Öğrenciler 2 Gün Okula Gidecek

Öğrenciler 2 Gün Okula Gidecek
17-08-2020 07:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un, 21 Eylül´de başlayacağını söylediği aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitimin ayrıntıları netleşiyor. Aşamalı geçişte öğrencilerin 2 gün okula gedecekleri, 3 gün uzaktan eğitime devam edecekleri öğrenildi. Sınıflar yine yarıya bölünerek, 30 kişilik sınıfın A grubu Pazartesi - Salı, B grubu Perşembe - Cuma yüz yüze eğitim için sınıflarda olacak. Geri kalan zamanlarda evden, uzaktan eğitim takip edilecek.

Bakanlık okulda hijyen ve güvenlik için personel alımını bu sürede arttırmayı planlıyor. Okulda sürekli hijyenle ilgili çalışmalar yapılsa da gün sonu okul dezenfekte edilse de çarşamba-pazar günleri büyük temizliğe ayrılacak. Bu günlerde tüm okul dezenfekte edilecek.

Öğrencilerin okula geldiği gün sayısı azalacak. Ders saatleri de 40 dakikadan 30 dakikaya indirilecek. Ama öğrencinin okulda kalacağı sürenin uzatılması da planlamalar arasında yer alıyor. Örneğin, normalde 6 saat kalıyorsa 8, 7 saat kalıyorsa bu sürenin 9 saate çıkarılması planlanıyor. Yüz yüze eğitim iki güne düşürülünce, okula gelen çocuklara daha fazla aktarım yapılması konuşuluyor. Ancak anasınıfı ve birinci sınıflar bu planlamanın dışında tutuluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!