USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Okullarda Her Türlü Önlemler Alınıyor

Okullarda Her Türlü Önlemler Alınıyor

Okullarda Her Türlü Önlemler Alınıyor
24-08-2020 07:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Covid-19 salgını sebebiyle kapatılan okullar, 2020 - 2021 Yılı Eğitim Öğretim dönemine hazırlanıyor. Sivas Valisi Salih Ayhan, ilimiz merkezde görev yapan okul müdürleri ile bir araya geldi. Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi´nde yapılan toplantıda, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı´nın birinci dönemine ilişkin yapılan hazırlıklar, 21 Eylül´de başlayacak olan yüz yüze eğitimde uygulanacak Covid-19 tedbirleri ve eğitimin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için yapılan tüm hazırlıklar görüşüldü.

Vali Salih Ayhan yaptığı konuşmada, salgının yayılımının önüne geçilmesi için her türlü önlemin ilimizde alındığını ifade etti. Bayram sonrası Sivas´a yaklaşık 2 milyon gurbetçi vatandaşın geldiğini hatırlatan Vali Ayhan, bu süreçte vakalarda artış yaşandığına dikkati çekti. Maske kullanımı, fiziki mesafe ve temizliğe herkesin özen göstermesi gerektiğini söyleyen Vali Ayhan, ?Her bireyimiz kurallara uyduğu sürece bu zor dönemi başarıyla atlatacağımızı düşünüyorum.? dedi. 

HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINDI

Vali Salih Ayhan, eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyonu önleme noktasında; İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilimizde Covid-19 salgınına karşı okullarda öğrencilerin, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitim alabilmesi için her türlü hazırlığın yapıldığını söyledi.

Pandemi nedeniyle tüm dünyanın zorlu bir testten geçtiğini, devletimizin uyguladıkları politikalar ve alınan kararlar sayesinde başarılı bir sınav verildiğine vurgu yapan Vali Salih Ayhan, ?Milyonlarca öğrencimiz yakın zamanda okullarına dönecekler, son 4 ay onlar açısından da oldukça zorlu ve alışılmadık bir dönemdi. Okullarını, arkadaşlarını ve öğretmenlerini ne kadar özlediklerini biliyoruz. 31 Ağustos´ta uzaktan eğitimle başlayacak dönemi, 21 Eylül´de de yüz yüze eğitimle devam ettirmek için Milli Eğitim Bakanlığımız ve bizler büyük bir çaba içerisindeyiz. Çocuklarımız okullarına döndüklerinde sağlıklı eğitim almaları için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Her olasılığı düşünüyoruz.? diye konuştu. 

ENFEKSİYON ÖNLEME

KILAVUZU HAZIRLANDI

Eğitim Kurumları için Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzunun hazırlandığını ifade eden Vali Ayhan, ?Milli Eğitim Bakanlığı uzmanlarımızın önerileri, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararları UNESCO ve OECD tarafından yayımlanan kriterler dikkate alınarak "Eğitim Kurumları için Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu hazırlandı. Bu kılavuzla; öğrencilerimizin okul kapısından girdikleri andan itibaren nerede, nasıl davranacaklarını, hangi alanlarda ders yapacaklarını, nerede oynayacaklarını, hangi sırada yer alacaklarını, öğretmenlerimizin alacağı önlemleri ve tedbirleri prosedür ve standartlarla, kılavuz rehberliğinde belirlenmiştir? dedi.

ÇOCUKLAR DAHA

BİLİNÇLİ OLACAKLAR

Hijyen kurallarını öğrenen çocukların, yaşamları boyunca daha bilinçli olacaklarını söyleyen Vali Salih Ayhan, ?Okullarımızda salgınlarla mücadele için hijyen ve sanitasyon koşullarını geliştirip, uygulamaları yakından takip etmeyi amaçlıyoruz. Sizlerden isteğimiz kılavuzu dikkatli değerlendirmenizi ve okullardaki uygulamalarda kılavuzu rehber edinmenizi istiyorum. Daha etkin bir hijyen yönetimiyle çocukların, personel ve ailelerin hastalık yükü azalacaktır.? diye konuştu.

VALİ AYHAN´DAN

EĞİTİMCİLERE TEŞEKKÜR

Özverili çalışmalarından dolayı eğitimcilere teşekkür eden Vali Ayhan, ?Bizler, siz değerli yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, il müdürümüz okulların sağlık koşulları dâhilinde açılması için her cephede çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanımız sürekli olarak "Okulları birlikte açacağız" vurgusunu yapıyor. Bunun için tüm toplumun üzerine düşen sorumluluğu yapması gerekiyor. Okulları birlikte açacağız ve bir an önce çocuklarımızın eğitime ve öğretmenlerine kavuşmaları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve buna kararlıyız.? dedi. Eğitim çalışanlarına Pandemi döneminde gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür eden Vali Salih Ayhan, okul müdürlerinin sorularını da yanıtladı. Toplantıya Vali Yardımcısı Çağlar Partal ve İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı da katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 295

The include file 'json/puan_43729_0_2.html' was not found.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!