USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Sivas´ın Geleceği Turizmde--Video

Sivas´ın Geleceği Turizmde--Video

Sivas´ın Geleceği Turizmde--Video
13-03-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

Memur-Sen Konfederasyonu´na bağlı Bem-Bir-Sen (Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası) Şube Başkanlığı; Sivas Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği İş Yeri Temsilcileri ve Memur Sen Konfederasyonu´na bağlı sendikaların il ve şube başkanları ile birlikte  ?Ortak Akıl? programı kapsamında Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas Belediye Başkan Adayı Doğan Ürgüp´ü konuk etti.

Öğretmenevi´nde gerçekleştirilen kahvaltılı programda Başkan Adayı Ürgüp, projeleri hakkında bilgi vererek üyelerin sorularını yanıtladı.

Program; Bem-Bir-Sen Sivas Şubesi´nin çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile başladı. Gösterinin ardından konuşan Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu, sendikalarının kuruluş süreci ve amaçları hakkında bilgiler vererek Başkan Adayı Ürgüp´e 31 Mart seçimlerinden başarılar diledi.

Hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında programa katılanlara sunum yapan Başkan Adayı Ürgüp, sendika üyelerinin sorularını yanıtladı.

Başkan Adayı Ürgüp, bir sendika üyesinin ?Kişilerin başarısı ve yeteneklerinin çok önemli olmadığı, iktidar partisinden olunmazsa hizmet alınamayacağı yönünde bir düşünce var. Siz daha önce de belediye başkanlığı yaptığınız. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?? şeklindeki sorusunu 1994 yılında iktidar partisinden olmamasına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı´nı kazanan ve önemli hizmetler yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden yola çıkarak yanıtladı.

?HİÇBİR MAHSURU OLMAZ?

BBP´li Ürgüp; ?Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yanılmıyorsam 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptı. O dönemde iktidar partisi Refah Partisi değildi. Bu birinci örneğim. İkinci örneğim şu: İktidar partisinden olmayan başarılı belediye başkan adayları var. Bunların ismini zikretmeye gerek yok. Üçüncü örneğim ise kendi dönemim. İşi mali boyutunda hangi hale getirdiğimizi biliyorsunuz. 1 yılda emlak vergilerinin tahakkuklarını 12 milyon lira seviyesine çıkardığımızı hatırlıyorum. Mesela genel idareden 10 milyon lira para aldığımı hepiniz biliyorsunuz. O zamanlar dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın müsteşarı Efkan Ala idi. Efkan Ala kökeni itibariyle ülkücüdür. Yakın arkadaşlarımızla irtibatı vardı, onları devreye soktuk. Efkan Ala´ya dosyayı verdim. Başbakan´a sundular ve 23 milyon lira para çıktı. 10 milyon lirasını alabildik. Gerisini niye alamadığımızın detaylarına girmeyeceğim. Mahalle çekişmeleri oldu. Aldığım 10 milyon lirayı bile verdirmek istemediler. Özel İdare´ye para geçmişti. Yani belediye başkanının iktidar partisinden olmamasının hiçbir mahsuru olmaz? dedi.

?O BİZİM CUMHURBAŞKANIMIZDIR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 8 Şubat´ta gerçekleştirdiği Sivas mitinginde sarf ettiği ?Bizim şu anda Cumhur İttifakımızın iki ayağı vardır. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi. Cumhur İttifakı´nın içerisinde başka bir parti yoktur. Bizimle rast gele bir resim çektirip ondan sonra bu resmi sağda solda istismar edenlere inanmayın. Böyle bir şey yok? ve  ?Muhsin kardeşimin istismar edilmesine de tahammül edemiyorum onu da söyleyeyim. Muhsin kardeşim artık rahmetli oldu. Birileri çıkıyor, onun ismini kullanarak arkasından Sivas´ta belediyeyi almanın gayretine giriyor. Türkiye´de bir iktidar var? sözlerini  değerlendiren Başkan Adayı Ürgüp, ?O bizim cumhurbaşkanımızdır, ağabeyimizdir. ?İttifak iki partidir. Muhsin Yazıcıoğlu´nun adı ile oy toplanıyor´ cümleleri seçim nedeniyledir. Seçimi kazandık, ne yapacak; benimle çalışmayacak mı Sayın Cumhurbaşkanımız? Bir de ben alttan girer üstten girer o işi hallederim. Daha fazlasını da alırım, alacağım da seçildiğim takdirde? diye konuştu.

?DEVLET KANUNSUZ İŞ YAPMAZ?

Başkan Adayı Ürgüp, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ?Çünkü şehrin bir tarih ve kültür şehri olabilmesi açısından ciddi manada kaynağa ihtiyaç var. Bu kaynakları alacağız. Şehrin geleceğini turizmde görüyorum. Turizmi de çeşitlendirdik. Turizm vasıtasıyla Sivas´a insan sokacağız.  İşletmelerin sayısı artacak. İşletmeler istihdam oluşturacak. Yeni yeni işletmeler ortaya çıkacak ve halkın fakirlikten kurtarılmasını bu şekilde sağlayacağız.  Belediye başkanının muhalefet olmasının bir de şöyle faydası var: Bir kütüphane meselesi vardı hatırlarsanız. Ne yaptım? Sonuna kadar direndim. Olmadı yargıya gittim. Seçimi kaybedince Sami Bey´le bunun sohbetini yaptık. ?Keşke çekmeseydiniz´ dedim. ?Ben de öyle düşünüyordum ama direnemedim´ dedi. 10 bin kişilik yurt konusunda da aynı şey oldu. O yurdu oraya yaptılar. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp olsaydı o yurdu oraya yapamazlardı. Bu kesin. Şu an burada imardan arkadaşlarımız  var. Sır değil bunlar. Başlarken ruhsatsız başladı. Bir tane ruhsatsız inşaat başlatmadık. Devlet kanunsuz iş yapmaz. 10 bin kişilik yurdu oraya yaptılar. Güvenliği nasıl sağlayacaklar? Şehir boşaldı. Recep Tayyip Erdoğan´ın da onaylayacağı bir proje değil bu. Ben onun da aldatıldığı, yanıltıldığı kanaatindeyim? açıklamasında bulundu.

?HÜKÜMETLE HİÇBİR SORUNUM OLMAZ?

?Haktan, hukuktan ayrılmayacağız? diyen Başkan Adayı Ürgüp, ?Sizler birer seçmensiniz. Beraber çalıştık. Birçoğunuzun amirliğini yaptım. Çok çalışacağız. Birinci işim çalışmaktır. Sivas´ta hiçbir işi eksik bırakmayacağız. Personel yapısını güçlendireceğiz. Personelin hakkı konusunda son derece titiz davranacağız. Personel mutlu olursa iyi çalışacağı kanaatindeyim. Kadrolarla çok oynamam, biliyorsunuz. Siyasi bir tavır asla takınmam. İşleri eskisinden daha iyi yürüteceğimizin garantisini veriyorum. Hükümetle hiçbir sorunum olmaz. Sayın Cumhurbaşkanı da muhalefet partisinden belediye başkanlığı yaptı, hiçbir sorun olmadı, başkaları da yapıyor bir sorun olmuyor. Doğan Ürgüp´te hiç sorun olmaz. Ne yapar eder işi çözeriz? ifadelerini kullandı.

Bem-Bir-Sen; organize ettiği ?Ortak Akıl? programı kapsamında bugün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Belediye Başkan Ali Akyıldız´ı konuk edecek.

/resimler/2019-3/12/1703032116566.jpg

/resimler/2019-3/12/1703253373182.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!