USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVTAŞ Güç Katacak--Video

SİVTAŞ Güç Katacak--Video

SİVTAŞ Güç  Katacak--Video
06-09-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

Sivas Kongresi´nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ?AGRO Sivas 2019 Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı´nın açılışı dün gerçekleştirildi.

Gültepe Mahallesi´nde bulunan Fuar Alanı´nda düzenlenen etkinliğin açılışına Vali Salih Ayhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ulaş Karasu ile çok sayıda protokol üyesi ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Salih Ayhan, Sivas´ta tarım alanında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

?OTELLERİMİZ DOLU?

Tarım fuarının hayırlara vesile olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Vali Ayhan, ?İnşallah ilimizin ekonomisine faydalı olur, bereketli olur. Sivas bu sene çok yoğun, hareketli ve bereketli günler yaşıyor. Otellerimiz dolu. Olağanüstü bir yoğunluk var. 100. yıl coşkusunu, heyecanını çok güzel bir şekilde kutlamaya devam ediyoruz. Bu asil ruhu inşallah dünden bugüne, bugünden de yarına çok güzel bir şekilde taşıyacağız. Biz rutin çalışmaları 100. yıl kapsamına almadık ama tarımın Sivas açısından önemine binaen bu fuarı 100. yıl kapsamında yapalım dedik. İnşallah bunda da başarılı olacağız? dedi.

?FORUMDA GÜZEL FİKİRLER ORTAYA ÇIKTI?

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın kapanış konuşmasını gerçekleştirdiği Orta Anadolu Ekonomi Forumu´nu anımsatan Vali Ayhan, ?Forumda tarımla ilgili özel bir başlık vardı. Özellikle biz koydurduk. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, odalarımız ve borsamızın özel bir gayreti oldu. Gerek Sivas tarımı gerek bölge tarımına yönelik çok güzel söyleşiler oldu, çok güzel fikirler ortaya çıktı? şeklinde konuştu.

ÖRNEK OLACAK

Göreve geldiği zaman Sivas´ta sanayi, tarım ve turizm olmak üzere 3 sektöre ağırlık vereceklerini göreve geldiğinde dile getirdiğini hatırlatan Vali Ayhan, ?Tarımla ilgili 2023 Vizyonu kapsamında özel çalışmalar yürütmekteyiz. Sivas´ın ekilmeyen hiçbir alanı kalmasın. Sözleşmeli üretim ve sözleşmeli besicilik kavramlarını bu ilde daha çok gündem yapacağız ve bunu daha işlevsel hale getireceğiz.  Sivas´ta Ulaş Kovalı mevkiinde çok güzel bir canlı hayvan pazarı ve ot borsası ihale süreci başladı. Yaklaşık 20 milyon liralık bir yatırım. Bunun paydaşları Sivas İl Özel İdaresi, Sivas Belediyesi ve Ticaret Borsamız. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin (TOBB) de destekleriyle yükü dağıttık. Hep beraber güzel bir şekilde Sivas´a örnek bir projeyi gerçekleştireceğiz?  açıklamasında bulundu.

?ÇİFTÇİLERİMİZİN GÜCÜNÜ BİRLEŞTİRECEĞİZ?

Vali Ayhan, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: ?Tarımda olağanüstü çalışmalar var. Eksiğimiz var mı? Var. Bunları da gidereceğiz. Biz yine bir inisiyatif aldık. Belediyemizle beraber Sivas Teknik Tarım Hayvancılık ve İnşaat Ticaret Sanayi Anonim Şirketi´ni (SİVTAŞ) kurduk. Şu an yoğunluktan dolayı belki çok gündem olmasa da yakında imalat süreçlerine başlıyoruz. Seneye bu zaman SİVTAŞ´ın  güçlü bir bünyesi olacak, fabrikaları olacak. Sözleşmeli üretim ve sözleşmeli besicilik yapacak. Çiftçilerimize güvenli bir liman olacağız inşallah. Türkiye´ye örnek olacak. Çok güçlü bir yapı kurduk. Bu ilin en özellikle işlerinden birisi tarımdır. Tarımda çiftçilerimiz açısından güzel modeller oluşturacağız. Turizmi geliştirmeye çalışıyoruz. Turizm bu ilin kurtuluşlarından birisi. Yüksek Hızlı Tren ile beraber çok önemli sosyo-ekonomik değişimler olacağına inanmaktayım. Sanayi alanında da Demirağ Organize Sanayi Bölgesi´nde tarımsal işletmeler kurulabileceğini öngörmekteyiz. Hepsini bir arada toparladığımızda Sivas´ta çok güzel bir anlayış, birliktelik var. Bu tür fuarlar elbette sinerji ile birlikte beraberliği getirmektedir. İnşallah bunları mahrum bırakmayacağız. Çiftçilerimizin gücünü birleştireceğiz. Sivas´ın tarımda örnek bir il olacağına inanıyorum. Tarımda iyi bir potansiyelimiz var.   Fuar bu alanda son kez yapılacak. Bir de böyle bir nostalji var. Artık burada bir eğitim yuvası kurulacak. Tarım fuarına yeni bir yer tahsisi yaparaktan bu heyecanımızı devam ettireceğimize inanıyorum.?

ÜRÜNLERİ İNCELEDİLER

Vali Ayhan´ın konuşmasının ardından kesilen kurdele ile fuarın açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Vali Ayhan ve beraberindekiler stantları gezerek ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

DEV TRAKTÖR İLGİ ODAĞI OLDU

9 Eylül´e kadar açık kalacak olan fuarın ilk gününde ilgi odağı 750 bin liradan satışa sunulan traktör oldu. Fuara gezenler büyüklüğü ile dikkat çeken traktörün önünde fotoğraf çektirdi.
Firma yetkilisi Salih Sevim,  ?Traktörde tarımla ilgili yapılabilecek tüm donanımlar mevcuttur. Fuarın da ilgi odağı. Arkadaşlar resim çekinmek için geldiler. Fiyatı 750 bin lira. Normal şartlarda Avrupa da Euro ile satılıyor ama biz fuarda Türk Lirasını tercih ediyoruz. Pazarlıkta olduğumuz 3 kişi var, görüşmedeyiz? dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!