USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sokak Değil, Sıcak Yuva

Sokak Değil, Sıcak Yuva

Sokak Değil, Sıcak Yuva
18-01-2021 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Vali Salih Ayhan, kamu yatırımlarını yerinde görmek ve çeşitli açılışlarda bulunmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ile birlikte, İmranlı ve Zara ilçelerinde ziyaretlerde bulundu.

Her fırsatta ilçelere giderek, yapılan projeleri yerinde görmeye özen gösteren hem de vatandaşlarla bir araya gelen Vali Ayhan, il ziyaretine Sivas´a 107 km uzaklıkta bulunan İmranlı ilçesi ile başladı.

İlçe kaymakamlığı önünde Kaymakam Hacı Kerim Meral ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Ayhan ve beraberindekiler, kaymakamlık makamını ziyaret etti. İlçede 2020 yılında yapılan ve devam eden projeler hakkında brifing alan Vali Ayhan, daha sonra kaymakamlık konferans salonunda "700 Fikir 700 Proje" sunumu toplantısına katıldı. Projelerin tek tek anlatıldığı toplantıda, güç birliği vurgusu yapıldı.

YENİ ATÖLYELER KAZANDIRILDI

Vali Ayhan ve beraberindekiler, İmranlı Kaymakamı Hacı Kerim Meral´in ev sahipliğinde, Halk Eğitim Merkezinde down sendromlu Ferhat Ateş´e ait resim sergisinin açılışını yaparak, sergiyi birlikte gezdi. Merkezde, müzik atölyesi, dikiş-nakış atölyesi, bilgisayar atölyesi, okuma-yazma atölyesi salonlarının da açılışı gerçekleştirildi. Kursiyerler ile bir süre sohbet eden Vali Ayhan, kütüphanede en çok kitap okuyan okuyucuya başarı belgesi verirken, Milletvekili İsmet Yılmaz da ilerlemiş yaşına rağmen okuma azmini kaybetmeyen Selime Kılıç´a okuma-yazma belgesini takdim etti.

ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ

İmranlı ilçe programları, esnaf ziyaretleriyle devam etti. Vali Ayhan,  Milletvekili İsmet Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş ve beraberindekiler, çarşı esnafına uğrayarak hayırlı kazançlar temennisinde bulundu. Ayrıca, Sivas Valiliği himayelerinde 2020 yılında  ?300 Fikir 300 Proje? kapsamında ?Emeğin İşin Olsun? projesi ile iş yeri açan esnaf Ahmet Sağtaş da ziyaret edilerek, talepleri dinlendi.

Programlar kapsamında, öğrencilerin öncülüğünde, kaymakamlık tarafından hazırlanan ve bir süre önce hizmete giren ?Sokak Değil, Sıcak Yuva? hayvan barınağı da ziyaret edildi. Vali Salih Ayhan ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, projenin hazırlanması ve ilçeye kazandırılması noktasında başta ilçe kaymakamlığı olmak üzere projede yer alan hayvansever gençlere emeklerinden dolayı teşekkür etti.

VATAN, SİZE HER DAİM MİNNETTAR

Vali Ayhan ve beraberindekiler, İmranlı ilçesi programının son ziyaretini, Şehit Piyade Uzman Çavuş Engin Kılıç´ın baba ocağına gerçekleştirdi.

İmranlı ilçe temaslarının ardından Zara´ya geçen Vali Ayhan ve beraberindekiler, ilçeye bağlı Sucak köyünde, "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında 170 adet koyun alan Battal Mutlu´nun işletmesini ziyaret etti. Çiftçiyi tebrik eden Vali Salih Ayhan, projenin Sivas´ta ilgi gördüğünü ifade ederek, Sivas çiftçisinin güçlü kalması ve bu tür projelerden istifade edebilmeleri için her zaman desteklerin devam edeceğini söyledi.

VALİ AYHAN´DAN ZARA KAYMAKAMLIĞINA ZİYARET

Vali Salih Ayhan  ve beraberindeki heyet, Zara Sucak köyünün ardından ilçe merkezine geçerek kaymakamlığa uğradı. Ziyarette, ilçe kaymakamı Mehmet Sayın, ilçede biten ve devam eden yatırımlar ile ?700 Fikir 700 Proje? hakkında katılımcılara bilgi verdi.

OKULLARIMIZIN ATÖLYE SAYILARI ARTIRILIYOR

İlçede, Zara Mehmet Habib Soluk Fen Lisesi, Bilim, Kültür ve Sanat Atölyesinin açılışı da il ve ilçe protokolünün katılımıyla yapıldı. Açılışın ardından Vali Ayhan, geleneksel Türk Ebru Sanatı çalışması yaparak, kurs faaliyetlerinde okula başarı dileklerini iletti.

ZARA´YA 642 ADET KONUT KAZANDIRILIYOR

Vali Ayhan ve katılımcılar, okul ziyaretinin ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Zara´da yapımı devam eden 642 adet evin yer aldığı inşaat alanını gezdi. İşçilere kolaylıklar dileyen Vali Ayhan, konutların 2021 yılı Kasım ayında hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

BİR MİLLET BAHÇESİ DE ZARA´YA YAPILIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatları doğrultusunda tüm il ve ilçelerde yapılmaya başlanan Millet Bahçesi, Zara ilçesine de kazandırılıyor. 10.675,99 metrekare üzerine yapılacak olan ve içerisinde saat kulesinin de yer alacağı Millet Bahçesi Nisan ayında ilçe halkına hizmet vermeye başlayacak.

İlçe temasları kapsamında Vali Salih Ayhan, Milletvekili İsmet Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Akkaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ve diğer katılımcılar, bir süre önce yapımı tamamlanan ve hizmete giren Zara öğretmenevini de gezdi. Okul müdürleri ile yeni öğretmenevinde toplantı yapan Vali Salih Ayhan ve Milletvekili İsmet Yılmaz, Sivas´ın eğitimde marka şehir olma yolundaki hevesinin, kısa zamanda gerçek olacağını ifade etti.

Zara ilçesindeki programlar, 15 Temmuz Şehidi Halil Kantarcı´nın Canova köyünde bulunan baba ocağını ziyaretiyle son buldu. Vali Salih Ayhan, Milletvekili İsmet Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Akkaş ile beraberindeki heyet, şehit ailesiyle ile bir süre sohbet ederek, sağlıklı yaşam dileğinde bulundu.

İlçe programlarına, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu,  İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mevlüt Soysal, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Doğan, Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız ile ilgili kurum amirleri ve ilçe protokolü katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!