USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

TSO´dan Eğitime Destek

TSO´dan Eğitime Destek

TSO´dan Eğitime Destek
11-03-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

Ticaret ve Sanayi Odası´nın (TSO)  Mart ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkan Vekili Burhan Demirkaynak koordinesinde gerçekleştirildi.

Toplantıda yönetim kurulu çalışmalarını değerlendiren Başkan Eken, Fuar ve Kongre Merkezi konusunda gelinen son noktayı açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´un TSO´ya gerçekleştirdiği ziyarette yıllardır atıl durumda bulunan Fuar, Kongre ve Eğitim Merkezi´nin Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´ne rektörlük binası olarak devredilmesini talep ettiğini söyleyen Başkan Eken, ?Sayın Bakanımıza TSO olarak, her zaman eğitime destek vereceğimizi ve bu konuyu sıcak karşılayacağımızı bildirdik. 2. üniversitede odamızın katkısının olması bizler için onur verici? dedi.

2. ÜNİVERSİTEYE VERİLMESİ

YÖNÜNDE KARAR ALDIK

Fuar ve Kongre Merkezi´nin tamamlanması için 35 milyon lira kaynağa ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Eken, ?Bu alan için güdümlü proje hazırlayarak, ORAN´dan 43 bin lira hibe aldık. Bu proje doğrultusunda devletimizden 15-20 milyon lira bir destek alarak, odamızın imkanlarıyla bu projeyi tamamlamayı planlıyorduk. 69 meclis üyesiyle bunu yapacağımıza inanıyorduk. Ancak bakanımızdan böyle bir talep gelince yaptığımız istişare ve TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşmemiz sonucunda bu alanın 2. üniversiteye verilmesi yönünde karar aldık. Bu karar odamızın eğitime vermiş olduğu desteği bir kez daha ortaya koymuştur? dedi.

?OKULUN FAKÜLTEYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ DÜŞÜNÜLÜYOR?

Başkan Eken, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: ?Önceki dönem yöneticilerine verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum.  O günkü şartlarda TOBB ETÜ yapılacaktı, imkanlar el vermedi. Ancak fuar alanına yine üniversite yapılmasını Allah bizlere nasip edecek. Fuar alanının içerisinde TOBB tarafından bir de okul yapılıyor. Bu okulun da fakülteye dönüştürülmesi düşünülüyor. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ve 2. üniversitemizin rektörü ile görüştüm. Bu fakülteye TOBB´un ismi verilecek. Odamız aracılığıyla Rifat Başkanımız tarafından 10 milyon lira Sivas´a hediye edildi. Rektörümüz de çok memnuniyet duyacaklarını söyledi. Fuar alanında ise odamızın maddi manevi çok büyük katkıları var. Yerleşkenin adının da Ticaret ve Sanayi Odası ya da fakültenin birine odamızın isminin verilmesini rektörümüz kabul etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki günlerde bu alan için devir teslimi yapacağız. Yıllardır atıl durumda kalan Fuar ve Kongresi Merkezi bu yıl inşallah 2. üniversitemizin rektörlük binası olarak Sivas´ımıza kazandırılacak. Hayırlı, uğurlu olsun. Bu bizim için bir şereftir.?

/resimler/2019-3/10/1739369330561.jpg

/resimler/2019-3/10/1740100581238.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!