USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

TÜBİTAK yarışmasına Sivas damgası

TÜBİTAK yarışmasına Sivas damgası

TÜBİTAK yarışmasına Sivas damgası
17-03-2018 07:00
Google News


Fatih TABUR

Sivas; bu yıl TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından 49´uncusu düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Kayseri Bölge Sergisi´ne damga vurdu. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı´nda lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla coğrafya, değerler eğitimi, fizik, kimya, kodlama, matematik, psikoloji, sosyoloji, tarih, teknolojik tasarım, Türk dili ve edebiyatı alanlarında tertip edilen araştırma projeleri yarışmalarında Sivas rüzgârı esti.

11 PROJE ÖDÜL ALDI

Kayseri, Sivas, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Yozgat ve Aksaray´dan yarışmacıların katıldığı Kayseri bölgesinde toplam 978 proje başvurusu yapıldı. Yapılan ön eleme sonucunda 100 proje Kayseri bölge finaline davet edildi. Sivas´ı 23 projenin temsil ettiği Kayseri bölge finalinde 11 proje ödül alırken 6 proje de çeşitli alanlarda 1´inci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

1´İNCi OLAN OKULLAR VE ALANLARI

Sivas Akademi Yeni Çizgi (AYÇ) Anadolu Lisesi coğrafya alanında, Sivas Fen Lisesi kodlama alanında,  Sivas Fen Lisesi fizik alanında (2 proje), Sivas Cumhuriyet Anadolu Lisesi teknolojik tasarım alanında,  Sivas Sosyal Bilimler Lisesi psikoloji alanında birinci oldu. Sivas Sosyal Bilimler Lisesi´nin projesi  sosyoloji alanında 2´nci olurken Sivas Halis Gülle Anadolu Lisesi değerler eğitimi alanında, Sivas Fen Lisesi biyoloji alanında,  Sivas Bilim ve Sanat Merkezi matematik alanında, Sivas Sosyal Bilimler Lisesi de psikoloji alanında 3´üncü oldu.

SİVAS, KAYSERİ İLE ZİRVEYİ PAYLAŞTI

Sivas; Kayseri Bölge Sergisi sonucu finallere katılacak projelerin illere göre dağılımı sayısında da ilk sırada yer aldı. Kayseri bölgesinde Sivas´ı ve Kayseri´yi 6, Niğde´yi 2, Aksaray, Nevşehir ve Yozgat´ı ise 1´er proje Ankara´da gerçekleştirilecek olan Türkiye finallerinde temsil edecek.

?HAYATI İÇERİDE UNUTMA?

?Hayatı İçeride Unutma? projesi ile teknolojik tasarım alanında 1´incilik ödülü alan Sivas Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinden Tuna Karaca, ?Projemiz 17 Ağustos 2017 tarihinde İzmir´de serviste unutulduğu için hayatını kaybeden Alperen Sakin´in vefatını konu alıyor. Projemizde yaptığımız yeni tasarım ile bu tür olayların önüne geçmeyi hedefliyoruz. Sistem koltuğa oturulduğunda devreye giriyor, koltuk dolu ise koltuğun dolu olduğu bilgisi şoförün önünde bulunan kontrol panelinde gösteriliyor. Çocuk serviste unutulursa sistem sesli olarak uyarı veriyor? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!