USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yürekten İnanıyoruz

Yürekten İnanıyoruz

Yürekten İnanıyoruz
14-10-2019 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Meclis Başkanı Çetin Yıldırım başkanlığında yapılan oturumda gündem maddeleri görüşüldü. Meclis üyeleri toplantıda Barış Pınarı Harekatı´nda Türk Silahlı Kuvvetleri´ne (TSK) destek olduklarını belirterek dua ettiler.

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Eken, TSK tarafından sınır ötesine yapılan Barış Pınarı Harekatı´nın önemine değinerek ?Ordumuzun amacı Suriye´de yuvalanmaya çalışan PKK/PYD terör örgütünün bölgeden sökülüp atılması, buradaki halkın teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılarak, bölgede huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis edilmesidir. Bu harekat, evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvelik Konseyi terörle mücadele kararlarıyla BM Sözleşmesi´nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, ülkemizin uluslar arası hukukta da yeri olan sınır güvenliğimizin sağlanmasına yöneliktir ve meşru hakkımızdır. Barış Pınarı Harekatı devam ederken sivilleri hedef almaya devam eden PKK/YPG´li alçak teröristlerin attığı roket ve havan mermileri sonucu 1´i bebek olmak üzere 9 şehit verdik. Bebek katilleri bir kez daha gerçek yüzünü göstermiş ve sivil halkı hedef almıştır. Şehitlerimize Allah´tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum? dedi.

?NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE?

Başkan Eken, ?TOBB Genel Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu da yaptığı açıklamada Türkiye ve ekonomisine yöneltilen tehditlere Türk milleti, iş dünyası ve sivil toplumun, bir ve beraber olarak en güzel cevabı vereceğimizin vurgusunu yapmıştır. Ülkemizi, sınırlarımızı tehdit eden saldırılar karşısında bu aziz vatanın her bir ferdi, Türkiye´nin geleceği için bir ve bütün olarak azim ve kararlılıkla çalışmaya üretmeye devam edecektir. Bizler iş dünyası olarak her zaman ve her koşulda yanında yer aldığımız Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bölgedeki terör unsurlarını yok edeceğine ve terör örgütlerini etkisiz kılacağına yürekten inanıyoruz. Ne mutlu Türküm diyene. Allah askerlerimize güç kuvvet versin. Her türlü terörün Allah belasını versin, bin canımız olsa hepsini bu ülke için feda ederiz? dedi.

Personel, zaman ve tasarruf açısından meclis gündem maddelerinin mail yoluyla üyelere gönderileceği kararının oylandığını ifade eden Eken, ?Aldığımız bu karar sonrasında meclis gündeminin mail yoluyla gönderilecek. Aldığımız bu karar hayırlı uğurlu olsun? dedi.

?SİVAS GÜNLERİ BU SENE VERİMSİZ OLDU?

İstanbul´da düzenlenen Sivas Günleri´ne katıldıklarını ancak etkinliğin her geçen yıl daha düzensiz hale geldiğini dile getiren Eken, şunları kaydetti ?Biz, valiliğimiz, belediye başkanlığımız ile görüştük. Sivas´ın tanıtılmadığını, bu konuda üzerimize düşen ne olursa gövdemizi taşın altına koyacağımızı söyledik. Sivas Valiliğimiz, Belediyemiz öncülüğünde odamızın desteğiyle Sivas´ı tanıtacağız. Odamıza görev verilirse bizler Sivas´ı tanıtmak için gerçek üreticilerimizi İstanbul´daki hemşehrilerimiz ile buluştururuz. Sivas Günlerine emek verenlerden Allah razı olsun. Bazıları amacına ulaşıyor bazıları ulaşmıyor. Ama bu sene verimsiz olduğunu yerinde gördük. 5 tane Sivas firması vardı.?

?SİVAS´A YATIRIMCI GETİRMEK İÇİN AYAKLARINA GİDERİZ?

İstanbul´da Sivaslı Sanayici ve İşadamları Grubu Derneği ve iş adamlarıyla bir araya geldiklerini belirten Eken, ?İşadamlarımıza Sivas´ı, teşviklerimizi ve sanayimizi anlattık. Sivas´a yatırımcı getirmek için ayaklarına gideriz. Orada yaptığımız görüşmelerde 3-5 firma tekstil anlamında Sivas´a gelecekler. Biz tekrar gidip yine anlatacağız. Sivas´ımız tekstilde önde gelen illerden olması için çalışmaya devam edeceğiz.?

Tarım Fuarının mevcut alanda son kez yapıldığını vurgulayan Eken, ?Fuarda Milli Savunma Komisyon Başkanımız İsmet Yılmaz bakanımıza, Valimize, Belediye Başkanımıza, bize bir yer verin biz fuar alanını yapalım dedik. Fuar Kongre Merkezi yapmayı taahhüt ediyoruz. Tapu olmadan bunu yapamayız. Ama tapusu bizde olursa bunu yapmayı taahhüt ediyoruz. Arsamız verilsin Ticaret ve Sanayi Odası olarak Fuar Kongre Merkezi yapmanın sözünü 69 meclis üyemiz adına veriyorum. Ama mülkiyet bizim olacak. Bu konuda 5-6 arkadaşımız yönetim olarak görüşmeleri sürdürüyorlar? şeklinde konuştu.

Başkan Eken, ilçe ziyaretlerinin üyelerin sorunlarının yerinde dinlenmesi açısından önemli olduğunu ve 19 Ekim Cumartesi günü yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile Gürün ilçesine gideceklerini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!