USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Atatürk´ü Kimler, Niçin Sevmezler?

09-11-2019

Atatürk, İsrail´in kuruluşuna engel oldu; 20.08.1937 de TBMM´de yaptığı konuşmada: ?Biz Türkiye´yi kurtarmak için mücadele ederken Arap kardeşlerimizden uzak kaldık. Şimdi kafi derecede kuvvetliyiz ve kendimize güvenimiz tamdır. İslamın mukaddes yerlerinin Musevilerin ve Hıristiyanların nüfuzunun altına girmesine mani olacağız. Buraların Avrupa emperyalizminin oyun sahası olmasına müsaade etmeyeceğiz. Hazreti Peygamberimizin son arzusunu yani mukaddes toprakların daima İslam hakimiyetinde kalmasını temin için hemen bugün kanımızı dökmeye hazırız. Ceddimiz Selahattin´in idaresi altında uğrunda hıristiyanlarla mücadele ettikleri toprakların yabancı hakimiyeti altında kalmasına müsaade etmeyeceğiz. Avrupa´nın bu mukaddes yerlere sahip olmak için atacağı ilk adımda bütün İslam âlemini ayaklandırıp; icraata geçireceğiz.´´

Ertesi gün Avrupa gazeteleri ?Filistin´e el sürülmez! Kemal Paşa Avrupa´yı ihtar ediyor! Türkler mukaddes topraklarda yabancı hakimiyetine tahammül etmeyeceklerdir!? diye başlıklar attılar. Yahudi lobileri; ? İsrail´in kuruluşu Atatürk yüzünden gecikti´ demişlerdir.

Atatürk´ün bu meydan okumasından ve Türkiye´deki mason, misyoner derneklerini, okullarını kapatmasından sonra Atatürk düşmanlığı başlattılar. Türkiye´deki Atatürk düşmanlığı bir İngiliz, Yahudi projesidir.

Atatürk, Osmanlıyı yıkan bütün mason derneklerini, roteryan kulüplerini, misyoner okullarını kapattı. 1928 yılında Bursa Amerikan Kız Kolejinde okuyan üç Türk kızının Hıristiyan olduğunu duyunca okul yöneticilerini huzuruna çağırttı. ?Sizin göreviniz Türkiye´deki yabancıların çocuklarını okutmak mı? Yoksa Müslüman çocuklarını Hıristiyan yapmak mı?? sorusunu hiddetle sordu. Okul yöneticilerini yargılattı, cezalandırdı. 29 Ocak 1928´de bütün yabancı okulları kapattı.  Sivas´ta beş misyoner okulu vardı, kapattı. Atatürk ile İslam korundu, Anadolu yeniden İslamlaştırıldı. Misyonerlik faaliyetleri yasaklandı. Yabancılara satılan yerler geri alındı. Ülkemizin Filistin, Suriye, Irak, Lübnan? olmasına izin vermedi.

Atatürk dönemi Van milletvekili İbrahim Arvas Tarihi Hakikatler adlı kitabında; ?Atatürk´ün sevmediği iki zümre vardı. Birincisi dönmeler, ikincisi masonlardı´ der.

Atatürk´ün sevilmeme nedenlerinden birisi de Kurtuluş Savaşı´ndan sonra yaptıklarındandır: Atatürk, ?fikir babam? dediği Ziya Gökalp´in üç ana hedefini gerçekleştirmeye çalışmıştır. ?TÜRKLEŞMEK, İSLAMLAŞMAK, MUASIRLAŞMAK (Çağdaşlaşmak).

Türklük bilincini ve şuurunu pekiştirmek için Türk Tarih Kurumunu, Türk Dil Kurumunu, Ankara Dil, Tarih, Coğrafya Fakültesini, Türkiyat Enstitüsünü kurdu. Servetinin bir kısmını buralara bağışladı. Bunların çalışmalarına bizzat destek oldu. Her ile Türk Ocaklarının Şubesinin açılmasını sağladı. Türk tarihini başlangıcından ele alınarak yeni nesillere öğretmek için ilim adamlarından lise tarih kitapları yazdırdı.

Atatürk, ikinci büyük hedefi ?İslamlaşmak? için Diyanet İşleri Başkanlığını kurdu. İlk İslam Enstitülerini açtı. 1925 yılında TBMM´deki bütçeye Elmalı Hamdi Yazır´a Kur´an-ı Kerim meali ve tefsiri yaptırmak için ek ödenek koydurdu. Sahih-i Buhari hadis tercümesini yaptırdı. Her imama yaptırdığı tefsir ve hadis külliyatlarını hediye etti. Türk Milletinin İslamı doğru kaynaklardan; Kur´an ve sünnetten öğrenmesi için çalıştı.

 ?Muassırlaşmak? (Çağdaşlaşmak) için yenilikler yaptı. Batının bilim ve teknolojisini aldı. Türk Milletine batıyı hedef göstermedi, batıyla savaştı. Türk Milletini muassır medeniyetin üstüne çıkması için çalıştı. Bilime önem verdi. Yeni üniversiteler kurdu Kayseri´de kurdurduğu, uçak fabrikasından Belçika´ya savaş uçağı sattı. Milli Sanayinin kurulması için çalıştı. Yerli malı kullanılması için seferberlik başlattı. Türk Milletinin tam bağımsızlığı kazanması için İzmir İktisat Kongresini topladı. Şeker, bez, çimento, demir-çelik gibi yüzlerce fabrika kurdu.

Atatürk 2. Dünya Savaşının çıkacağını tahmin etmiş, adım adım dünyanın savaşa gittiğini görmüş, Türkiye´yi bir güvenlik çemberiyle donatmak için büyük işler başarmıştır. Sadabat Paktını kurarak doğumuzu, Balkan paktını kurarak batımızda bir güvenlik çemberi oluşturmuştur. Türkiye´yi büyük bir güç merkezi yapmıştır. İngiltere Kralı´ndan, İran Şah´ına, Atatürk´ü ziyarete geliyorlardı. Ankara´yı, Dünya siyasetinin merkezi yapmıştı. İran Şahı, Atatürk´e danışmadan dış politikada iş yapmaz olmuştu.

Atatürk´ü ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle, gururla, özlemle anıyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?