USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Belediyespor´dan Güzel Başlangıç?

22-09-2017

 

            İlimizi 2.lig kırmızı gurupta temsil eden Belediyespor 2017-2018 futbol sezonuna iyi bir başlangıç yaptı. Oynadığı üç lig, bir kupa maçında namağlup yoluna devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda özellikle Ziraat Türkiye kupasında tüm Türkiye´ye adını duyuran Belediyespor, bu yıl yeni yönetim kurulu, teknik direktör ve futbolcularıyla lige ve kupaya iddialı başladı. Özellikle transfer sezonunda önemli futbolcularını kaybetmesine rağmen, teknik direktör değişikliği ve yaptığı yeni transferlerle lige damgasını vurmaya devam ediyor.

Başta ben bile bu kadarını beklemiyordum. Bu sezonun başında başkanlık koltuğuna Hasan Karaman geldi. Üç yıl boyunca takımın başarısı adına önemli çalışmaları olan Turhan Tunahan olağan genel kurulda aday olmadığını açıklamıştı. Kurumsal kimliğe sahip takımlarda işler biraz farklı işliyor sanırım. Özellikle Belediyelere bağlı takımların kendine has bir takım kurallara bağlı olduğu gibi.

Hemen hemen her sene bir teknik direktör değişikliğine gidiliyor. Aslında üzerinde en çok durulması gereken konulardan biri bu.

Her gelen teknik adamlar giderken çokta güzel olmayan karamsar açıklamalarla gittiler. Gelen teknik direktörlerden hiçbiri başarısızlık sebebiyle ayrılmadıklarını hemen hemen herkes bilmektedir.

Bu sene görevi devralan yönetim kurulu yeni bir Teknik direktörle anlaştı. Takım 2014 yılında Teknik direktörlüğe Ankara Demirspor´da başlayan 40 yaşındaki Serdar Bozkurt´a emanet edildi.

Önemli bir kariyeri ve başarısı olmayan teknik direktöre emanet edilmesinden sonra,  tüm taraftarlar Belediyespor´un hedefini sorgulamaya başladı.

Her şeye rağmen yazımın başında da dediğim gibi puan açısından çok iyi,  futbol açısından tatminkâr olmayan bir başlangıç yaptı. Şu ana kadar işler yolunda gidiyor. Ardı ardına alınan bu galibiyetler başarının tesadüf olmadığını gösterircesine herkesi olduğu gibi beni de son derece memnun etmektedir.

Uzun soluklu lig maratonunda umut ediyorum sezon sonunda herkesi memnun edecek bir başarının mimarı olmasını diliyorum. 

Sivas´ta oynanan iki maçı da takip etme şansım oldu. Gerek Sancaktepespor, gerekse Afyon maçında kendi evinde oynamasına rağmen, oyunun son çeyreğine kadar hiçbir varlık gösteremeyen bir Belediyespor izledim. Ancak galip gelen takım her zaman iyidir felsefesini kabul ettim.

Oyun kurgusunun takım kaptanı Ozan´a endeksli olması beni endişelendiren bir durum. Ozan futbol zekâsı açısından önemli bir yetenek. Her takım için belki de vazgeçilmez bir futbolcu. Ama bu sistemde Ozan´ın yokluğunda, oynadığı mevkii itibarı ile,  ikinci bir futbolcunun olmaması Belediyespor´un handikapı gibi görünmektedir. Ancak Temsilcimizin en büyük avantajı, mücadeleci bir orta saha, defans ve kaleyi koruyan iyi bir kalecinin olmasıdır.

Niyazi gibi her an skoru değiştirebilecek bir oyuncunun olması da takım için bir şanstır. En büyük endişem, kenardan oyuna giren oyuncuların oyuna fazlaca bir katkı sağlayamayacağıdır.

            Bugüne kadar ki başarısından dolayı Teknik Direktör Serdar Bozkurt´u tebrik ediyorum. Futbolcuları mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Sezon sonuna kadar futbol şansı her zaman yanınızda olsun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?