USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bir yılı geride bırakırken?

13-11-2017

Duygular paketlenmiş, tecime elverişli

Gövdede gökyüzünü kışkırtan şiir sahtedir
Gazeteler tutuklamış dünya kelimesini

o dünyadan, o şiirden öcalmalı demektir?

Ölüm gelir, ölüm duygusuna karşı saygısız

ve zekâ babacan tavrıyla tiksinti verir
Söz yavan, kardeşlik şarkıları gayetle tıkız

öcalınmazsa çocuklar bile birden büyüyebilir?

Demiş Şair İsmet Özel bundan tam 44 yıl önce yazmış olduğu ?esenlik bildirisi´ adlı muhteşem şiirinde?

Bilindiği üzere gazeteler okuyucularıyla anlam kazanır. Aksi halde kendi çalan kendi söyleyen ve hiç bir özgül ağırlığı olmayan ?sahibinin sesi´ haline gelmiş güdük bültenler haline döner ki bunun da ?mürekkebin utandığını gördüm basılı kağıtta?? sözünden hareketle en hafif ifadeyle kağıt ve zaman israfından başka bir anlama gelmediğini söyleyebiliriz.

Geçen yıl bu günlerde yönetimini üstlendiğimiz Sivas İrade Gazetesi, siz okuyucularımızın göstermiş olduğu teveccühle Sivas´ın en çok noktasına ulaşan gazetesi konumuna geldi. Elbette her bakımdan içimize sinen bir gazete çıkardığımızı iddia etmiyoruz. Ancak, birçok açıdan oluşturduğu farkındalık ile her daim bir adım önde olan ve okuyucularıyla sağlıklı bir diyalog içine girmeyi başaran İrade Gazetesi, her geçen gün abone sayısını arttırarak bu başarısını taçlandırmaya devam ediyor. Ülke genelindeki yerel basını yakından takip eden biri olarak; ufak tefek konularda bile tekzip ve yalanlamalara muhatap olan yayın organlarının aksine gazetemiz birçok netameli konuyu sayfalarına taşımasına rağmen son bir yılda hiçbir tekzibe muhatap olmadığı gibi hiç kimseden de özür dilemek zorunda kalmadı?

Kasım ayının ilk haftasına girdiğimiz bugünlerde geçen bir yılın kısa bir muhasebesini yapmak ve tekraren ifade etmek gerekirse; Öncelikle iddialı bir adı olan gazetemizi ismiyle müsemma hale getirebilmek adına, ?basın milletin müşterek sesidir.´ Sözünden hareketle halka yakın bir yayın çizgisi izleyerek ama temel ahlaki ilkelerden de taviz vermeden tüm kesimlerin sesine kulak vermeye gayret ettik. Gerek sayfa tasarımı gerekse içerik açısından hemen her kesimin beğenisini kazanan gazetemizin bu çizgisinin zemin bulduğunu görmek bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu vesileyle bir kez daha gerek gazetemize gelerek, gerekse telefonla ulaşarak abone olan okuyucularımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz.

RÖPORTAJLARLA ZENGİNLEŞEN İÇERİK

Sadece ajans haberleri ve bültenlerle günü kurtarma yerine (kısıtlı kadro imkânlarına rağmen) özel haber ve röportajlarla sayfalarını zenginleştirmeyi başaran İrade Gazetesi, uzunca bir süre devam eden ve büyük ilgi gören ?Başkanlar Konuşuyor´ röportaj serisi ile şehrimizde görev yapan siyasi parti ve STK başkanlarının çalışmalarını kamuoyuna taşımış oldu. Böylelikle şehir ahalisi, sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları/yapamadıkları çalışmaları da yakından tanıma imkanı buldu. Öte yandan ?Serbest Kürsü´ ve ?Vatandaş Konuşuyor´ adıyla ara sıra vermiş olduğumuz halk röportajlarında bazen bir simitçi, bazen bir ayakkabı boyacısı ya da marketler karşısında direnen küçük bir bakkalın hikayesini sayfalarımıza taşımaya çalıştık. Şu sıralar biraz ara vermiş olsak da Mahalle muhtarlarımıza bir platform olarak düşündüğümüz ?Muhtar´ın yeri´ köşesinde muhtarlarımız, mahallesindeki sorunları ve yapılan hizmetleri anlatma imkanı buluyor. Her daim gururla hatırladığımız ve yakın tarihin en önemli başarılarından birisi olan 74 Kıbrıs çıkartmasına katılmış olan ve halen aramızda yaşayan Kıbrıs Gazilerini yad etme adına ?Gazilerin Dilinden´ adıyla başlatmış olduğumuz yazı dizisi gazi aileleri başta olmak üzere okuyucularımızdan yoğun ilgi gördü. Yine hain darbe girişiminin yıldönümünde özellikle bayan muhabirlerimizin yapmış olduğu 15 Temmuz temalı özel röportajlar Sivas kamuoyu tarafından ilgiyle takip edildi.

Marifet - iltifat dengesini gözeterek gazetemize gösterilen ilgiyi memnuniyetle takip ederken, aldıkları ücretten çok öte bir fedakarlık örneği sergileyen ve adeta tek başına bir ordu gibi hareket eden çalışma arkadaşlarımızın da en önemli motivasyon kaynağı siz okuyucularımızın ilgisinden başka bir şey değil. ?Niyet hayır, akıbet hayır´ sözünden hareketle kadromuza belki yeni takviyeler de yaparak önümüzdeki süreçte sizlerle birlikte çok daha güzel işler çıkartmaya gayret edeceğiz.

Bütün zorluklarına rağmen ilimizdeki yerel basının çok daha iyi noktalara geleceğine olan kanaatimi belirterek iyi bir hafta geçirmenizi temenni ediyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?