USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BÜYÜK PARALAR DEĞİL, BÜYÜK YÜREKLER KAZANDI?

26-12-2017

Beşiktaş süper ligin en pozitif oynayan, oyunu domine edebilen takımların başında geliyor. Bu başarılı futbolu Avrupa arenasında da gördük. İki takım arasında ki kalite farkı bariz ortadaydı. Öyle ki yiğidolar ilk yarı boyunca kendi ceza alanından hemen hemen çıkamadı desek yanlış olmaz. Oyunun hemen başında yarım pozisyondan buldukları gol bile cesaretlerini toplamaya yetmedi. Ben ilk defa bu kadar korkak oynadıkları bir ilk yarı izlememiştim. Tamamen rakibin oyununu kabul eden bir anlayış, Yiğidoların özgüven eksikliğinin başlıca göstergesiydi. Düşünce olarak belki önce durdur, sonra vur anlayışıyla çıkmışlardı sahaya. Kendi evlerinde oynamalarına rağmen kontratak futbolunu benimsemişlerdi. Ancak o kadar silik duruş gösterdiler ki bunu bile sahaya yansıtamadılar.

FARKLI BİR İKİNCİ YARI?

Devreye 1-1 lik sonuçla gittiler. Soyunma odasında nasıl bir atmosfer yansıdı bilinmez ama, Yiğidolar farklı bir özgüvenle ikinci yarıya başladılar. Daha önde basan, rakibi önde karşılayan ve kazandığı toplarla cesurca öne çıkan bir takımla karşılaştım. Tabi bu durum rakibinde kazanma arzusunu törpüledi. Aybaba ve talebeleri sanırım şunu anladılar; ?KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK?. Daha cesur, daha çok rakip kalede görünmeye başladılar. Bunun sonucunda da cesaretin ödülünü 3 puanla aldılar. Özellikle Beşiktaş´ın kanatlarını kapatıp, orta alanda da pas trafiği engellenince istediği baskıyı ilk yarıda olduğu gibi kuramadı.

TOLGAHAN´IN HAKKINI TESLİM ETMEK GEREK?

Kaleyi devraldığı günden bugüne kadar özgüveni yüksek bir performans sergileyen kaleci Tolgahan, Beşiktaş karşısında da bana göre maçın adamı oldu. Yoğun Beşiktaş baskısını başarıyla savuşturan, önemli kurtarışlar yapan ve takımın galibiyetine damgasını vuran isim oldu. Alkışlar galibiyette büyük payı olan kaleci Tolgahan´a.

BÜYÜK PARALAR DEĞİL, BÜYÜK YÜREKLER KAZANIR?

İki takımı kıyasladığınız da ekonomik ve futbolcu kalitesi açısından, uçurumlar olduğunu göreceksiniz. Maç başlamadan kime sorsanız; bir puan iyidir der ve güle oynaya kabul ederdi. Bu galibiyet asla küçümsenemez. Yedek kulübesi bile Sivasspor´un toplam maliyetinden fazla olan bir takımı yenmek cesaretin örneğidir. Devre arası basın mensubu arkadaşlarla konuşurken, İlk yarıdaki birçok arkadaşımız iki takım arasında ki farktan bahsetti ve ilk yarı oyun anlayışının doğru olduğunu, kapanarak oynamak gerektiğini savundu. Ben tam aksine: ?cesurca oynamadığımız takdirde puansız ayrılacağımızı? söyledim. Şükürler olsun Yiğidolar yanıltmadı beni. Beşiktaş Avrupa kupalarında kendi takım değerinin iki katı olan takımları dize getirdi. Bugün Monaco,Porto gibi takımların değerleri Beşiktaş´ın iki katı. Ancak kazanan kim oldu? Elbette ki Cesur yürekler. İşte Yiğidolar da maçın ikinci yarısında ki özgüven ve cesaretleriyle maçtan galip ayrılmasını bildiler. Her zaman büyük paralar değil, büyük yürekler kazanır. Hepinizi yürekten kutluyorum.

Hep beraber nice mutlu yıllara cesur yürekler?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?