USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DÜNDEN İYİ?

19-09-2017

Teşekkürler Osmanlıspor?

Teşekkürler Bülent Uygun?

Teşekkürler Bifouma?

 

Neden Osmanlıspor ?a teşekkür?  Bifouma´yı bize gönderdikleri için, aldığımız 3 puanla bizi lige geri döndürdükleri için, teknik heyeti kurtardıkları için(tersi sonuç olsaydı belki Bülent hoca yerine Samet hoca ve ekibi istifa edebilirdi).

Neden Bülent Hoca´ya teşekkür? Maça Pinto ve Oumar Aminu ile başlamış olsaydı halimiz nolurdu bilmiyorum artık. İkinci yarı uyandı ama biz iyi direndik.

Neden Bifouma´ya teşekkür? Böyle bir maçta-resmen kırılma maçı-takımı uçurumun kenarından aldı.3 puanı şehre, takıma, teknik heyete hediye etti.

   Maça iyi başladık. Golü bulduk, oyunu soğutmaya başlıyoruz dediğimiz anda baskıyı yedik ve ceza sahası içerisinde adam paylaşımındaki hatamız yüzünden gölü yedik. Sonra bir telaş-bir telaş yere basamadık. Kalecimiz altı pas içerisindeki yan topa çıkmaz ise Numan gelir,2. yi atar, planör gibi uçar. Neyse ki su molası oldu. Sanki takıma sihirli bir değnek değdi. Aslında değnek belli, Samet hoca yerinde bir karar verip Bifouma´yı Kone´nin arkasında serbest oynatmaya başladı. İşte takımın kendine gelmeye başladığı an o an oldu. Abartmıyorum ilk4 hafta ve Osmanlıspor maçının 2. Gölümüzü atıncaya kadarki bölüm başka 2. Golden sonraki takım bir başkaydı. Resmen iki ayrı takım hüviyetinde. İnşallah artık yeni takım havasında devam ederiz. Bifouma´ yı çizgiye hapsedip yeteneklerini sergileyeceği alanı kısıtlarsanız yazık olur. Adam süratli, yetenekli, bileklerine hakim, adam eksiltiyor, pozisyon bilgisi güzel, bu adam çizgi oynatılmamalı. Oynatılsa bile rakibin dengesini bozmak için kısa süreliğine kullanılmalı. Balili vardı bir zamanlar?Aynı stil bir futbolcu kazandık sanki. Ayağına top geldiğinde heyacanlandığımız bir

futbolcu. Böyle adamlar az bulunur, ani süratlenen, birden durabilme yeteneği olan futbolcular çok iş yaparlar. Bakın Messi´ye, Emre Mor´a, eskilerden Rıdvan Dilmen´e?Bu tip futbolculara patlaması iyi oyuncular denir. Hayırlı olsun DG Sivasspor´a.

     Orta saha N´Dinga, Rybalka, Bifouma ile toparlandı. Genç Mert Hakan iyi göründü. Emre gölünde muhteşemdi. Ah birde kendi yeteneklerinin farkında olsa da korkmasa maçın ağırlığı ve rakibin gücünden daha iyi olacakta. Kone her zamanki gibi?

    Maç içerisinde hatta geride kalan tüm maçlarda dikkatimi çeken bir konu var. Duran toplarda ve kalecimizle başlayan toplarda Kone düşünülüyor ve hemen hemen tüm toplar Kone´nin kafasına atılıyor. Kone de gereğini yapıyor doğrusu, belki de ligimizde hiçbir santraforun alamayacağı kadar yüksek top kazanıyor, adeta rakip savunmacılar top görmüyor. Ama sonuç!!!! Topu indirdiği yerde kimsemiz yok. Yanlarda ,arkada önünde indirilen toplar rakibe gidiyor. O zaman diyorum neden yüksek top kullanıp Kone düşünülüyor, yerden oyun kurarak, pas yaparak Kone´ye top yerden ulaştıralım. Giden her top karşı atak olarak bize geri dönüyor. Sanıyorum bu konu  taraftarın gözünden kaçmıyordur.

    Kendimize geldik. Düne göre daha iyi durumdayız. Böyle gitmesi arzusundayım. Şimdi çok önemli 2 maçımız var. Göztepe ve Antalya maçları iyi sonuçlanırsa herkes rahat bir nefes alır ve bu takımın en büyük eksikliği olan öz güven meselesi halledilmiş olur.

     Ali Şaşal ve John Boye´nin takıma biran önce katılmasını bekliyoruz. Çünkü John´un enerjisi, hırsı, dinamizmi defansa çok gerekli. Çok açık vermeye başladık o bölgede. Ali Şaşal lazım çünkü yan toplar korkulu rüyamız haline geldi.  

     Özlemişiz süper ligde deplasman galibiyetini. İyi geldi. Devamının gelmesi temennilerimle,kutluyorum tüm takımı?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?