USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Fikstür Kötü Aman Dikkat !!!

16-04-2019

Son yılların en kötü futbol sezonunu yaşıyoruz. Seyir zevkinden uzak, kısır geçen maçlar, futbolcunun kalitesizliği bana göre lige olan ilginin az olmasının nedenleridir. Üsttekiler ve alttakiler olarak ligi ikiye ayırabiliriz. Orta diye bir kavram yok gibi. En az 9 takım kalan maçlarda düşmemek veya ilk 5 içinde yer almak için mücadele edecek. Ligin bitimine 6 maç kaldı. Toplanması gereken 18 puan var. Beşinci Sıradaki takımla 16. sıradaki takım arasında ki puan farkı (11) on bir. Takımlar birbirleriyle mücadele edecek. Erzurumspor ve Akhisarspor´un ligde kalma şanslarını çok zayıf görüyorum.

SİVASSPORUN FİKSTÜRÜ OLDUKÇA ZOR?

Yiğidolar kalan maçların üçünü içerde, üçünü dışarıda oynayacak. İçerdeki maçları şampiyonluk kovalayan takımlara karşı oynayacak. Deplasmanda ise MKE Ankaragücü, Rize ve Göztepe´yle oynayacak. Ligde kalma puan baremi tahminimce 38 olacaktır. Şu an 35 puan topladık. Alacağımız bir galibiyet veya üç beraberlik bu sezon takımı ligde bırakacaktır. Peki, hangi takımdan veya takımlardan puan çıkarabiliriz? Kadro kalitemiz ve son dönemlerde ki oyun anlayışımızla içten içe beni korkutuyor.

KONYA MAÇINDA NELER GÖRDÜK?

Çok kritik bir deplasmandı. Puan veya puanlar almamız gereken bir maçtı. Aldığımız bir puan bizim sıralamada ki yerimizi değiştirmese de, özgüven açısından oldukça önemliydi. Üst üste kaybedilen maçlar sonrasında, bu maçında kötü bitmesi ve kalan maçların zorluk derecelerini düşündüğümüzde, inanılmaz sıkıntılı haftalara girmemizin nedeni olacaktı. Konya takımının kadro yapısı bizden bir gömlek daha etkili bir takım. Kone´nin formsuzluğu ileri uçta teknik adam Hakan Keleş´i değişikliğe götürmüş. Sivasspor´un bir puan için sahaya çıktığı çok net görülüyordu. Santraforsuz sistem 4-2-4 şeklinde bir dizilişle oyuna başladı. Konyaspor´un baskılı oyununa karşı, yakalayacağı konta ataklarla sonuca gitmeyi hedeflemişti. Bu düşüncesinde zaman zaman etkilide oldu. Emre gününde olsaydı üç puan çıkarmak içten değildi.

TAKIMDA SANKİ BİR HUZURSUZLUK VAR!!!

Bazen takımlar iyi oynamasa da iyi mücadele verip tek yürek olduklarında, başaramayacakları iş yoktur. Son haftalarda ki Yiğidolar´ın yüz ifadeleri beni iyiden iyiye rahatsız etti. Her meslekte olduğu gibi, futbolda da adalet önemlidir. Profesyonel futbolda bu adaleti teknik direktörler sağlar. Formayı hak eden futbolcuya formasını teslim etmek gerekir. Hakan Keleş´in otorite konusunda ki zaaflarının olabileceğini daha önceleri kaleme almıştım. Futbolcuların bu durumu maalesef olumsuz kullandığını düşünüyorum. Bazı futbolcuların iyi antrenman yapmadıkları, takım içinde mutlu olmadıkları konusunda endişelerimin olduğunu söyleyebilirim. Özellikle takım içinde lider özellikli futbolcular teknik adamların eli ayağıdır. Hakan Keleş bu konuda şansızlar arasındadır. Şu an bu özellikte bir futbolcunun olduğunu düşünmüyorum.  Umarım bu endişelerim tamamen kuruntudan ibarettir.

Kalan maçlarda taraftarlarımız ciddi anlamda stres dolu dakikalara hazırlıklı olsun. Bizleri zor maçlar bekliyor. Korku tüneline girmek istemiyoruz. Teknik heyet ve futbolcular tek yürek olmak zorundadır. Kim oynamış, kim oynamamış hiç fark etmez. Taraftarlarımıza sezon sonunda kabus yaşatmasınlar. Unutmayın!!! Sivasspor kulübü herkesten büyüktür.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?