USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GÖNÜL GÖZÜ

13-06-2017

 İnsanoğlu dünya üzerinde yaşamaya başladığı andan itibaren hayatına pek çok unsur girer.  Yaşamının her alanında atacağı her adım, kendi yaşam koşullarını ve yaşam çizgisini belirler.
Peki biz hayatımızı yaşarken her şeyin farkında mıyız? Ya da, bakmak ve görmek istediğimiz pek çok unsuru nasıl görürüz. Bu konuya değinmek istiyorum.  
Yüreğimiz bazen bizi istediğimiz yere götürmeyebilir.  Ama biz yaşam mücadelesi sırasında yüreğimizin götürmek istediği yere gitmek isteriz. Biz insanlar hayatımızda sevgiye çok önem veren canlılarız.  Kuşları severiz, köpekleri, kedileri, civcivleri severiz.  Evladımızı, anne ve babamızı severiz. Eşimizi severiz. Aşık oluruz. Bazen de Leyla ile Mecnun gibi oluruz.  Bazı kişilere bu durumlar garip gelebilir. Ama biz insanlar çiçekleri, ağaçları, denizleri kısacası doğayı severiz. Sevmekten ise asla vazgeçmeyiz.  
Biz kainata gönül gözüyle baktığımızda ise, her şeyi farklı algılarız.
Allaha duyduğumuz aşk ise en büyük aşklardandır. Tasavvufidir. Hayatımızı o aşka göre şekillendirir, ona göre yol alırız.
Gönül gözü, aslında insanlardaki arınmışlığın, o güzelim saflığın, gerçekte sevmenin, hoşgörünün, her bildiğini bir bütünlük içinden anlamanın bilincinde olmak, görmek ve görebilmektir.
Gönül gözü ile bakmasını bilen insan, her unsura Allah sevgisiyle, gerçek ilahi aşkla, evrensel bilgi ve bilinçle bakmasını bilendir.  Baktığında ve okuduğunda asıl gayeyi görür ve anlar. İnsandaki içsel bakış açısına gönül gözü ile bakar. Gönül gözü ile bakmasını bilmek, ilahi aşkın derinliğine inmek demektir.  Gönül gözü ile bakmasını bilen insan,bütün  varlıkları diğer insanlardan farklı görür ve farklı algılar. Öyle bir bakış acısıdır ki, dünyaya yüreğiyle bakar.
Dünyadaki tüm varlıklara içten, samimi, saf ve sade bakar.  Anlamsız ve boş olan dünya ihtiyaçlarından uzaktır. İlahi duyguları yüksektir. Allah sevgisi bütün benliğini sarmıştır.
Biz insanlar dünya üzerinde yaşamaya devam ettiğimiz süre içerisinde, hayattan beklentilerimiz fazladır. Hayallerimizi, gelecekte olmasını istediklerimiz üzerine şekillendirmeye çalışırız. Oysa ki dünyadaki hayat geçici, bizdeki hevesler günü geldiğinde bitecek. İşte gönül gözü ile bakan insanlar bunun farkındalığını anlarlar.
Biz dünyaya gönül gözüyle baktığımızda, her unsurun farklı Olduğunu, gerçek değerini ve olması gereken asıl sevgiyi anlamış oluruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?