USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

GÖRÜNEN KÖY

21-03-2017

      Bu kalem ne yazar bilemiyorum, haftalardır iyi oynamadığımızı yazıp duruyor. Başımıza Urfa da ki gibi bir sıkıntı geleceği aşikardı. Çekirge misali 1 sıçradık,2 sıçradık,3 olmadı. Görünen köy kılavuz istemiyormuş. Ne var ki Pazar günü aslında geçtiğimiz haftalara nazaran daha derli topluyduk. Belki bu durum rakibimizin gücünden kaynaklanıyor olabilir ama telaş anlarımız hariç fena değildik. Ancak bulduğun pozisyonları atacaksın ki böyle absurb goller yediğinde zarar hanesine 3 puan yazılmasın,  ya da olmadık maçlarda olmadık puanlar vermeyeceksin ki böyle futbol şansının yanında olmadığı maçlarda kaybettiğin puanlar canını yakmasın. Altınordu dan galibiyetle;geçen hafta Balıkesir maçından galibiyetle ayrılsan bu mağlubiyetin bu kadar acısını yaşamazdık. Şimdi n´olacak? Başını iki elinin arasına al kara kara düşün!
    Ne güzel fırsatlar geçmişti elimize,değerlendiremedik. Malatya ile kol-kola bu lige el sallamıştık bile. Malatya ya şimdiden hayırlı olsun diyelim. İşimiz çok zor belki ama yine de 2.olarak çıkma şansımız devam ediyor. O da olmadı play-off dan da çıkabiliriz. Bütün bunlar ihtimal ama bu taraftarın yüreğini tüketmeseniz keşke. Zira 2 yıldır hatta 3 yıldır isyanlardayız. Artık rahat etmek ayak ayak üstüne atıp keyifle maç izlemek istiyoruz.
    Mesut hocanın istifasını yönetime sunacağı lafı duygusal olarak alınmış bir karar belki. Yazımı kaleme aldığım sıralarda durum net değildi. Umarım yönetim kabul etmez. Hala ligde 2.sıradayız Eskişehir´in 1 puan ; Giresun ve Göztepe ´nin 3 puan önündeyiz. Bu saatten sonra gelecek hoca takımı tanıyıp, lige adapte oluncaya kadar çok şey değişmiş olabilir. Bence hoca değişikliği yanlış bir karar olur.
     Yapılacak olan şu:bir haftalık milli maç arasını iyi değerlendirip takımın kendine gelmesini sağlamak,futbolcu arkadaşlarla birebir görüşmeler ve beklentiler hakkında motivasyon yükseltici toplantılar yapılmalı. Belki de Mesut hoca artık çift santrafora dönse de gol yollarında daha etkili olabilsek. Zaten orta sahadan organize gelemiyoruz, kanatlardan ve defanstan uzun toplarla pozisyon arayan ya da bulan bir takım hüviyetindeyiz. Böyle olunca çift santrafor belki daha iyi olur düşüncesindeyim. Hem en iyi savunma hücumdur prensibi yok mu futbolda ? Önde presle başlarız, orta sahamızda biraz rahatlar.
     Diyeceksiniz ki olmayınca olmuyor.  Leandrinho Urfa da penaltı kaçırıyor, Burhan Mersin maçında penaltı kaçırıyor,Ergin ve Emre boş kalelere gol atamıyorlar ama futbolcu olup olmadığı belli olmayan (attığı golden sonra ki hareketi ancak kendine yakışır) Batuhan efendi gözünü kapatıp topa vuruyor,Ali Şaşal´ ın basireti bağlanıyor,o top gol oluyor. Bütün bunlar var futbolda.O yüzden şans kapıya gelmişken içeri buyur edeceksiniz.
    Hayırlısı artık önümüzde 9 maç var ;5 içeri 4 dışarı maçımızda rakiplerimizle oynayacağız. Umarım o maçlarda futbol şansı bizden yana olurda süper lige doğrudan çıkarız. Yoksa bir çoğumuzun kalbi bu heyecana dayanamayacak. Manisa-Elazığ-Ümraniye maçlarından 9 puan çıkarırsak eski havamıza bürünür ve bu arada da rakiplerin kaybedeceği puanlar bize çok büyük avantaj sağlar.
Haydi arkadaşlar kaybetmedik,sendeledik,yıkılmayacağız, hala 2.yiz, o lige çıkacağız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?