USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İletişimde Yeni Fikirler

11-04-2019

Birkaç gündür televizyonlarda bir reklama rastlıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının bir kamu spotu.

(Kamu spotlarının işe yararlılığı, maliyeti, basın özgürlüğüne olumsuz etkileri vs de ayrı bir yazı konusu, şimdilik dursun).

Bu kamu spotu ender işe yarayanlardan. İnsanların aklına aniden bir fikir geliyor. Her yaştan ve her kesimden insan aklına bir fikir geliyor ve harekete geçiyor. Aklınıza iletişim ile ilgili bir fikir gelirse diye sitenin başında kısa bir metin var:

Sevgili hanımefendi/beyefendi;

Değerli gençler ve çocuklar;

?2019´da Ülkem İçin Bir Fikrim Var? platformuna hoş geldiniz.

Ülkemizin ilerleyişinin her birimizin aklı, duygusu, düşüncesi, öngörüsü ve vicdanı ile mümkün olacağı düşüncesindeyiz. Ülkemize, geleceğimize, dünyadaki yerimize ve duruşumuza katkı sağlayacağına inandığınız bir fikriniz varsa bizimle paylaşmanızı temenni ediyoruz. Belirtmek isteriz ki, ?2019´da Ülkem İçin Bir Fikrim Var? platformu, yalnızca gerçekleştirilebilecek uygulamalara, politikalara ya da mevcut işleyişlerin geliştirilmesine ilişkin fikirleri kapsamaktadır. Şikâyet ya da bilgi talebi niteliğindeki başvurular mevcut sistemler üzerinden devam etmektedir. Uygulama, projelerin sunulup kaynak desteği sağlanmasına dönük süreçlerden de ayrılmaktadır. Buradaki amaç, ülkemizin her bir ferdinin herhangi bir alanda öneri ve fikirlerini devletimizin birimlerine doğrudan aktarabileceği bir kanal oluşturmaktır.

Fikirlerinizi kısıtlayabileceğinden kapsama ilişkin detaylar burada verilmemektedir. 2000 karakterlik bir ifade alanını özgürce kullanmanız için size bırakıyoruz. Kurumlar ile gerçekleştirilecek ön değerlendirmeden sonra fikrinize ilişkin daha detaylı bilgi, ilgili kurumlar tarafından sizden istenebilecektir. Bu nedenle iletişim bilgilerinize ihtiyacımız olduğunu vurgulamak isteriz.

2019 yılı boyunca sürecek olacak projemiz ile hayat tecrübeleriniz ve bilgi birikimlerinizi fikre dönüştürüp bizimle paylaşmanız, Türkiye için büyük önem taşımaktadır. Bu bilinçle, ülkemizin geleceğine yapacağınız ilham verici katkılar için şimdiden çok teşekkür ederiz.

Basın ve sansür konusunu yazmaya başladık ve devam edeceğiz. Ama bizim bir de ?imkan? sorunumuz var. İşte bu çalışma o sorunu aşmaya yardımcı olabilir. Bu sebeple tam metnini buraya aldım.

Benim de bir fikrim var. İlerleyen günlerde hem Cumhurbaşkanlığına ileteceğim, hem de buradan yazacağım.

Bakalım fikrimiz işe yarar mı değil mi?

Sahi sizin bu konuda bir fikriniz var mı?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?