USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kilo Verme ve Göbek Eritme

09-03-2019

Kilo vermek, fazla kilosu olanlar için tam bir kabus gibi gözükse de aslında iradeli insanlar için son derece basit ve faydalıdır. Göbek eritme ise kilonun en göze batan kısmıdır. Bölgesel zayıflama da olmadığına göre nasıl göbekten kurtuluruz?

Toplumda en büyük yanılgı, bölgesel zayıflama var algısıdır. Bölgesel zayıflama efsanesi nerden çıktı bilmiyorum ama vücudumuz kardiyo egzersizi yapmadan tek bölgede zayıflama mümkün değildir. Zayıflamayı bir bütün olarak ele almak lazım. Vücudumuz bölgesel anlamada komple çalışacak ve bunun sonucu olarak, sağlıklı beslenme dahilinde zayıflamaya doğru gidilecektir. Yoksa oturduğumuz yerden ?bu göbek nasıl erir´ sorusunu sorduğumuzda ve bu isteğimizde ne kadar samimiyiz ortaya çıkacaktır. Göbek eritme de kardiyo egzersizleri yapıp, mide bölgesinde kas yapıcı hareketlerde bulunmalıyız. Midede oluşan mevcut kaslar, üzerinde bulunan yağ tabakası yüzünden ortaya çıkmıyordur. Halk arasında konuşulan ?baklava dilimi kaslar´ mide kasının üzerindeki yağların eriyip, mide kasının ortaya çıkmasından gelir. Yağ eridiğinde kaslar ortaya çıkar ve bu durum her bölge için böyledir. Vücut geliştirme sporu ile uğraşanlar buna ?definasyon´ derler. Bizlerde sağlıklı yaşam için uğraşan bireyler olarak vücudumuzdaki toksinlerden ve yağlardan kurtulmalıyız. Peki, yağlardan kurtulmak, kilo verip fazlalıkları yakmak için hazır mıyız? Düzenli egzersizler yapıp, diyete uygun sağlıklı biçimde beslenebilir miyiz? İşte bu sorulara samimi derecede cevaplar verip, kendimizi tanıyorsak her şey olur tabii ki.

Yağ yakımını egzersiz ve ona göre beslenme ile tamamlarız. Hareket etmeden ve doğru gıdaları tüketmeden zayıflamak mümkün değildir. Peki doğru gıdalar nelerdir? Vücudumuz da kilo yapmayan, su tutmayan, ödem oluşturmayan sağlıklı besinlerdir. Kilo vermenin pratik yanları da vardır. Örneğin evde kolaylıkla hazırlayabileceğimiz ödem atıcı zayıflamaya yardımcı tarif verebilirim, bunlar:

-Maydanoz

-Limon

-Su

-Yeşil çay

Bunları kaynatıp suyunu günde 2 bardak tüketerek vücuttaki ödemden kurtulmak mümkündür. Ayrıca salatalığı su da bekletip o suyu da gün boyu içersek bu da vücuttan su atmada etkili bir yöntemdir. Bu tarifler elbette tek başına yeterli değildir, karbonhidrat alımını sırlandırmalı ölçülü yiyip ölçülü içerek ve mutlaka düzenli spor yaparak amacımıza ulaşırız. Günde tüketmemiz gereken su miktarı aynı derece önemlidir. Susuz kalan dehidrasyona uğramış bir beden sağlıksız ve tehlikelidir. Makro besin kaynakları olan karbonhidrat, yağlar ve protein i ölçülü şekilde tüketmeliyiz ve bunu sadece kilo vermek için değil sağlıklı yaşam adına yapmalıyız. Çünkü sağlığınız her şey den değerlidir. Kilo vermede bir başka önemli faktör de stres´tir. Stres olumsuz yönde bir faktör olup, vücut metabolizmamızı aniden şaşırtır, yağ yakımını durdurur. Bazende iştah kapatarak yememizi durdurur ve bizi güçsüz kılar, her iki yönde hayatımıza olumsuz yönü vardır. O yüzden zihinsel olarak stresten arınmış bir yapımız olmalıdır.

Sonuç olarak beslenmeye dikkat edip, gerekli efor sarf ettiğimizde ve rutin sporumuzu yaptığımızda düzenli sağlıklı şekilde kilo vermiş oluruz. Oturduğumuz yerden kilo neden veremiyorum gibi soruların cevabı yazımızdan da anlaşılacağı gibi gayet açıktır. Tavsiyelerimden başarılı sonuçlar çıkarmanızı temenni eder, iyi günler dilerim kıymetli okuyucularımız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?