USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

OFSAYT HAREKETLER

15-11-2017

Düzgün davranmak her insan için önemli bir faktördür. Yapılması gereken önemli bir davranış şeklidir.  İnsanı insan yapan bir kişilik özelliğidir.
 Hayatını yanlış işler yapmakla geçiren pek çok insan bulunmaktadır. Her insan yaşamında bir takım işler başarmaya çalışır. Bu işlerin, iyi ve ya kötü sonuçlanması, yaşamın gelecekteki durumunu da iyi ve ya kötü olacağı şekliyle belirler.
 İnsanoğlu her zaman için rahat ve huzurlu yaşamayı istemiştir. Kendini iyi hissetmek için sürekli bir çaba içerisine girmiştir. Bunu yaparken de, kimi zaman doğru hareket etmiş, kimi zaman da yaşamı boyunca yanlışlara sürüklenerek şarlatanlık yapmıştır.
 Haksız yere ve ya fazlaca kendini övmek uygun bir davranış şekli olmadığı gibi, kişiye toplum içerisindeki bakış açısı da, çok iyi olmamaktadır. Bencil duygular kişiyi sorumsuzluğa sürükler. Vurdumduymazlık ve boşvermişlik yine kötü davranışlar arasında yer almaktadır.
Şarlatanca davranmak ise, bu kötü davranışların pek çoğunu bir arada barındırır.
Aslında bir nevi sinsice davranmak demektir. Yani işlerini yaparken düzenbazca ve sinsice hareket ederler. İşin kolayına kaçarak, işimi halledeyim de nasıl olursa olsun mantığı ile davranmaya çalışırlar. Toplumun değer yargılarını unutur ailesini bir kenara bırakarak adabı muaşeretten uzak, etik kuralları çerçevesiyle alakası olmayan bir davranış sergilerler. Böylece, saffını kötü davranışları yapmakta seçmiş olur, aklı başına geldiğinde de kişiliğini kaybetmiş olurlar. Kişilik ise bizler için olmazsa olmazlardandır.
Bu kişiler, yaşamları boyunca işin kolaycılığını  seçerek hayatlarını idame ettirirler. Güzellik ve iyilik, doğruluk ve dürüstlük her insanda bulunması gereken davranış şeklleridir.
Kendini övmek bir hastalıktır. Kişlerin kendini övmesi yaptığı işin doğru olduğu anlamına gelmemektedir. En güzel övgü, çevresinin verdiği önem ve değerden oluşan övülmektir. Çevresinde sevilen ve sayılan kişiler her zaman için övgüye layık görülmüştür ve saygı duyulmuştur.
Kişilik, bir kimsenin kendine göre, diğer insanlardan ayıran bir özellik durumudur. Kişilik, doğuştan gelen kalıtım ve beden yapısı ile de ilgilidir. Çevre ve eğitim gibi, sonradan edinilen etkenlerin bütünü kişiliği oluşturmada önemli bir faktördür.
Biz, bizlerden sonra gelecek olan nesillere iyi örnek olabilmek için, kötülük yerine iyiliği, çirkince davranışlar yerine güzel davranışları hedef almalıyız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?