USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sefer Bizden Zafer Allah´tandır

09-10-2019

Ülkemizin çevresinde  yaşanan gelişmeler, şunu göstermektedir.  Dünyadan bağımsız olarak; bazı şeylere karar  vermek, gerçekten zordur. Siz, ne kadar bağımsız karar vermeye çalışsanız da; birileri buna fırsat vermemektedir. Ülkemizin, güneyinde, sınırımızın sıfır noktasında yaşanan olaylar, bunun en güzel delilidir. Yaklaşık sekiz yıldır devam eden acımasız bir savaş var. Bütün bu olanlar, Dünyanın gözü önünde olmaktadır.

Ülkemiz, bu durumdan çok rahatsız olmaktadır. Bu amaçla, sınır güvenliği ve toprak bağımsızlığımızı korumak adına; sınırımızın dışında güvenli bir koridor oluşturmaya karar vermiştir. Bu kararı vermek kolay değildir. Tüm Dünyanın dikkati üzerimize çekilmiştir.  Başta ABD olmak üzere; KOMŞULARIMIZDAN   bile; durumdan rahatsız olanlar vardır. Ancak, biz bu güvenli bölgeyi oluşturamaz isek; bu tehdit zamanla bizim kendi topraklarımızda;  büyüyerek devam edecektir. Ayrıca, Ülkemiz sınırları içerisindeki mülteci yükü de; bize ağır gelmeye başlamıştır. Sosyal ve psikolojik baskılar; nefrete dönüşmek üzeredir. Bu nedenle; bu koridoru oluşturmak; bizim için şart olmuştur. Ülkemizin geleceği için, çok önemlidir...

Tüm Dünya, orada sekiz  senedir olan ölümleri görmemişlerdir, görmek istememişlerdir.  Her türlü zulüm yaşanmasına rağmen; gözleri kör, kulakları sağırdır.

Batılı devletler açısından,  olayı  şöyle değerlendirmektedirler: Kimi zaman, İnsanların öldürülürken; hangi dine, ırka, bağlı olduğuna bakmaktadırlar.   Özellikle,  O, Topraklara bu kargaşa ortamından sonra kimin hakim olacağı, hangi siyasi iradenin yöneteceği durumu da; onlar için, çok önemlidir. Ölen insanlar öldüğü zaman kendilerinin bir maddi zararı yok ise; o insanların ölmesi onlar için bir  mana ifade etmez. Bunlardan daha önemlisi; öldürülen insanların barındığı topraklar, o toprakların yer altı ve yer üstü zenginlikleri; onlar için bir,  değer  ifade etmektedir. Siyasi açıdan o topraklarda kendi yararlarının olma ihtimalini de; göz ardı etmemek lazımdır. Siyasi açıdan  bir yararları varsa; orayı da koruma altına almayı kendileri için, bir görev kabul ederler. Bunlara ilaveten, güç de kendilerinin elinde ise;  işte,  o zaman, kendi koydukları yasaları, uygulama alanına sokmaya çalışırlar. Bir anda çok insancıl bir görünüme, girebilirler. Bütün Dünya´ya da ellerindeki Medya gücü sayesinde; kendileri gibi düşünmesi gereken  yayınlarda  ve  açıklamalarda  bulunabilirler. Tüm Dünya kamuoyunu o tarafa doğru yönlendirebilirler. Yeter ki; ellerinde o güç olsun.    

Bütün bunlara rağmen sizin, getirdiğiniz çözümler, önerdiğiniz fikirler, ortaya koyduğunuz planlar, Dünyanın en güzel çözüm gerçeği olsa da; Eğer kendi  yararları  yoksa; ilgilerini çekmez. Görmemezlikten,  işitmemezlikten  gelirler. Sizi dinlemezler.

Hatta, siz kendi haklılığınızı ispat etmek adına; zulme uğrayan insanlara kapınızı açarsınız, onlara her türlü yardımı yaparsınız. Yine de onlar, o yapılan fedakarlıkları  görmezden gelirler. Sizin anlattıklarınıza da kulaklarını tıkarlar. Ara, sıra bazı yetkili ağızları ile: Aman, ne kadar fedakarlık yapıyorsunuz, insanlık adına sizinle gurur duyuyorum, gibi açıklamalarda bulunabilirler. İş, eyleme yönelik tekliflerinizi dinlemeye, tatbik etmeye gelince; kendileri açısından yararları olup, olmadığına bakarak; size destek verirler, yahut, fikrinize karşı çıkarlar. İşte gücün hayata yansıması budur.

Kısacası, her alanda olduğu gibi; karar verme ve uygulama yetkiniz; gücünüzle alakalıdır. O nedenle Ülke olarak, her alanda güçlü olmak zorundayız. Ancak, karşımızdakiler; gücümüzü gördükleri zaman; fikirlerimizi dinlemek isterler. Yoksa; sizin attığınız çığlıklar, bağırıp çağırmalar, sesinizi yükseltmelerin; onların yanında hiçbir anlamı olmaz. Sizi duymazlar.  Yaptığınız onca zahmetli yardımseverlik, fedakarlık, insanlık hanemize yazılacak, bir sayfa olarak kalır. O yardım ettiğimiz insanlar bile; yarın o güçlü karar vericilerin etkisinde, baskısında kalarak; sizlerin aleyhinize olabilecek tavır ve davranışlarda  bulunabilirler. İşte hayatın gerçeği budur. Karar mercii olmak için; güçlü, kuvvetli olmamız şarttır. Güç, sizde olduğu zaman, sözünüzde er, geç dinlenecektir. Bu böyle biline...

BU GERÇEKLERİ BİLEREK, Ülkemizi yönetenler çok ciddi bir karar almışlardır. O bölge, mutlaka terörden temizlenmelidir. Ülkemiz için; tehlike alanı olmaktan çıkarılmalıdır... Bunu tüm dünyaya haykırmışlardır... Böylece harekat kaçınılmaz olmuştur.

Allah yolunuzu açık etsin... Sefer bizden ZAFER ALLAH´TANDIR...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?