USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SEZONU 5´le KAPATTIK?

22-05-2018

Evet, Sivasspor ve birçok takım için 2017-2018 Futbol sezonu haftalar öncesinde kapanmıştı. Tamamen itibar maçlarından öteye geçmedi. 33. Hafta ligden düşen takımlar da belli olmuştu. Artık geriye ilk dört sırayı belirleyecek maçlar son haftayı bekliyordu.

Galatasaray´ın şampiyon olamaması mucize gibi bir şey olurdu. Geriye kalan Fenerbahçe, Başakşehir  ve Beşiktaş´ın sıralamasını Konya, Kasımpaşa ve Sivasspor belirleyecekti. Ancak bu maçlardan beklenilen sürpriz çıkmadı.

Samet AYBABA´nın VEDA MAÇIYDI?

Sezon boyunca Sivasspor ve teknik direktör Samet AYBABA iyi işler yaptı. Puan sıralamasında önemli bir yerde tutundular. Samet AYBABA için nostalji türünde bir maçtı. Yıllarca bu sahada top koşturmuş, nice unutulmaz hatıralar bırakmıştır. Samet AYBABA işte son maçını kötü hatta oldukça kötü bir sonuçla kapattı. Bu skor da Aybaba´nın unutulmazları arasında kalacaktır.

Bugünkü yazımda aslında futbolu değerlendirmekten Futbol adamlarının, teknik direktörlerin, duygularını, hislerini değerlendirmek istedim. Kariyer açısından işler iyi gittiğinde bütün güzellikleri kendinden bilen, ancak başarısızlıkta sığınacağı bahaneleri çok olan bir insanın ruh halini hep merak etmişimdir.

Teknik Direktör Samet AYBABA 1,5 sezon Sivas´ta çalıştı. Çarşıda pazarda alışverişte ya da bir çay ocağında veya bir restoranda görenlerin sayısını merak ediyorum doğrusu. Sivas, dünyanın önemli yıldız oyuncularına ve teknik adamlarına ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Roberto Carlos içimizden biriydi. Cicinho´ya sorsan ?memleket nere gardaş !!! Sivas diyecek mütevazılıkta. Robınho desen bütün şehirle iç içe. Sözün özeti; sen bizden biri hiç olamadın. Hangi takımda çalışırsan çalış, şampiyon yapmadıysan, küçük başarılar geçicidir. O zaman yapacağın en doğru iş, iz bırakabilmek. Maalesef iz bırakanlar arasına da giremedin.

Artık doğrusuyla, yanlışıyla sezon geride kaldı. Sivasspor yönetimi tecrübeli bir yönetim. Ne yapması gerektiğini bilir. Bu şehri özümseyecek, sevebilecek ve gerçek anlamda heyecan yaratabilecek en doğru tercihi yapacaklarını umut ediyorum.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?