USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivas´ta Spor

26-11-2019

Bütün futbol takımlarının hayali olan süper ligde lider olmak herkesin hayaliyken Sivasspor lider ve şehirde, dünya genelindeki Sivaslılarda bir heyecan yok.

Aslında bu konu bana hiç yabancı gelmiyor neden mi?

Sivas olarak AVM yok diye yıllarca siyasilerimize ?Biz şehir olamıyoruz ilçelerde bile AVM var? diye tepkilerimizi ve AVM isteğimizi belirttik; Sivas´a yapılacak AVM o gün ki AVM yatırımcısına ruhsat sorunu çıkarttık Sivas´tan önce Tokat´a yapıldı.

Sivas olarak Tokat´ta ki AVM´yi Sivas´tan gidenlerle doldurduk. AVM Sivas´a yapıldı, Kayseri, Tokat ve Ankara AVM´lerini dolduran Sivas halkı AVM´den kaçar oldu, AVM deki iş yerleri birer birer kapanırken Sivas´ta AVM kültürü yok diye diğer yatırım yapacak yatırımcılar da Sivas´tan uzaklaştı.

Şimdi neden AVM´yi yazdım? Bizler, Sivas´ın yıllarca Süper lige çıkmasını istedik her türlü mücadeleyi veriyor gibi yaptık hadi şimdi şu an lider ve şampiyon olma ihtimali fazlaca var, Sivas nerede? Sivaslılar nerde yıllarca Sivasspor süper ligde olması gayreti gösterenler nerde? Kısacası Sivaslı ruhu sokakta yok, kayıp olmuş onu aramak da her halde siyasilerin işi olmamalı. Dönüyoruz güreşte pehlivanlar yatağı olan Sivas, tarihinde hep en önlerde olmuş bir şehir. Son dönemlerde asrın şampiyonlarını yetiştirmiş Sivas´ta güreş sporu kaybolmuş durumda Sivas´ın gelecek vadeden pehlivanlarını başka şehirden gelip görüp tespit edip başka şehirlerde yetiştirerek ülkemize şampiyonlar yetiştirilirken biz Sivas´ta yaşayanlar bu sporda da ruhen kayıp olmuşuz.

Sivas´tan kendi dönemimde altın kemer almış balkan şampiyonlukları almış nice milli takımımıza hocalar vermiş spor boks nerede?

Boks hocalarımız spor salon sorunları ile mücadele verirken antrenörlük belgesi almış nice arkadaşlarımız boşta beklemekte.

Judo da Sivas gerçekten 1980´li yıllardaki spor ekibi 2000 yıllarda ülke ve milli takım nezdinde başarılı idiler. Şimdi judo nerede ekipler nerede?

Tekvando, Karate ve nice uzak doğu sporları hepsi kaybolmuş veya sönükleşmiş durumda.

Kick boks tutkunu,  tuttuğunu koparan ve hedefleri olan sporcularımızla dolu bir şehirde yaşıyoruz. Fakat şehrimiz sahipsizlik içerisinde kendi mücadeleleri ile sayısız şampiyonlukları olan sporcularımızla dolu.

Sivas´ta sokaktaki kavgaların azalması huzuru bozan olayların azalması dedikodunun ve çekememezliğin bitmesi için verilecek mücadelede spor olmazsa olmazlardandır.

Sivas´ta ticari hayatın sosyal hayatın ve Sivas´ın hak ettiği tanınmışlığın, Sivas´ın marka olmasının yolu fabrika kurmak kadar önemli hatta bir sıra daha önde gençlerine sahip çıkması olacaktır.

Hiçbir şey de geç kalınmaz. Şimdi Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sivas Bölge Müdürlüğü olarak şehrimizde bürokratik ve halk tabanlı toplantılarla spor seferberliğimizi hızlandırsak Sivas hem ülkemizde hem de dünyada adı başta spor sonrada hak ettiği mesleki branşlarla duyurulan şehir olur.

Gençlerimiz enerjilerini spor yaparak atar ve döğüş kavga tartışmaların huzursuzluğun dedi ki demişliğin çekememezliğin önüne geçilebilir.

Sporun ve spor ahlakının şehrimizde Sivaslı kültürü ile birleştiğinde Sivas bir kat daha büyür diye düşünüyorum haftalık makalemde amaç kırmak ve yermek değil. Sokakta ve halk arasında olan biri olarak gördüklerimi siz kıymetli Sivaslı ve Sivas hayranları ile paylaşmak haftaya görüşmek üzere esen kalın?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?