USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sivas´taki Değişim ve Dönüşüm

12-03-2019

Sivas´ta değişim başladı? Birçok proje, çalışma, hizmet... Yüzümüz gülüyor, gülmeye de devam edecektir diye ümit ediyoruz?

Nasıl gülüyor demeyin! Bazı müjdeler, projeler, yatırımlar, takip edilen hizmetler, insana verilen değer? Hepsi de Sivas´ta değişim ve dönüşümün güzel sinyalleri. Bunlar neler mi?

Her şeyin başı eğitim? Sivas´ın eğitimde 3 yıl içinde ülkemizin ilk 10 il arasına gireceğini müjdeledi Sayın Valimiz? Yeni yapılar, fiziki değişim, modern derslikler ve pek çok atölye? Okulların içi de değişecek, öğretmenler eğitimi daha renkli hale getirecek? Yani öğrenciler okulu sevecek.

İlimizin eğitimde Türkiye´nin en iyisi olacağını ümit ediyoruz...

***

İlin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanıyor. Valimiz Ayhan´ın Et ve Süt Kurumu ziyaretinde hayvancılık alanında projeler gerçekleştirileceği, Şarkışla, Gemerek, Altınyayla, Ulaş ve Kangal ilçelerini kapsayan bu bölgeye yönelik projelerle Et ve Süt Kurumunun alt yapısının daha da güçlendirileceği müjdesi vardı. Sivas eskiden hayvancılıkta en çok konuşulan iller arasındaydı?

Köyler gelişmeli ve değişmeli elbette? Spor alanları, oyun parkları, bölgeye özgü sivil mimari ve doğal yaşam? Köylerde betonlaşmanın yerini taş ve ahşap mimari almalı. Elbette teknoloji olmalı. Örneğin cep telefonları ve internet her köyde kullanılabilmeli? Köylerde İletişim aksamamalı ki bunun müjdesini de yine Sayın Valimiz verdi. Sivas´ta cep telefonu çekmeyen, interneti olmayan köy kalmayacağını söyledi...

Köyden gelen minik Yiğidoların gözlerindeki ışıltıyı ve maç izlemenin mutluluğunu görüyoruz. Şehir uzak ama bu tür projelerle onlara yakın olmalı.

***

Sivasspor tekrar silkindi kendine geldi. Türk futboluna yetenekli öğrenci kazandırmak için Sivasspor ile Sivas Valiliği arasında protokol imzalandı. Ne mutlu bizlere? Yıllar önce Valimiz Lütfullah Bilgin sporun tohumlarını ekti bu şehre. Sivasspor tesisleri ile yükseldi takım süper lige? Şimdi altyapı da güçleniyor, bekle Avrupa?

"Kayakta Olimpik Sporcu Yetiştirme Projesi? ile Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde öğrencilerin kayak sporunu öğrenmeleri sağlandı. Artık kış memleketinde kış sporlarından bahsetmek ne güzel. İşi takip edip kısa sürede tesisi kazandıran Valimiz Salih Ayhan´a şükran borçluyuz? Tesislerde artık ulusal yarışmalar yapılıyor. Darısı uluslararasına?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?