USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Siyaset ve Tüccar El Ele Haydi Sivas!

22-09-2018

Cumhuriyet tarihinde yapılan fabrikaların yıllarca şehrimize yaptığı personel istihdamı artık 1980´den sonra ülke genelindeki özel sektör yatırımlarının öne çıkması ile Sivas´ı geriye doğru bir süreç içerisine soktu.

2001 yılındaki bölge müdürlüklerinin birçoğunun kaldırılması ile Sivas tamamen genç çalışan iş gücünü yakın iller arasında Kayseri İstanbul Bursa Antalya ve benzeri illere istemeden de olsa yolcu etmiştir.

Yıllar içerisinde Sivas siyasetçilerimizin mücadelesi STK´larımızın mücadeleleri ile çok fazla ilerleme kaydedememiştir. Genel olarak evrak üzerinde açıklanan sabit yatırımlı tesislerin sayısı abartılarak istihdama hiç faydası olmamıştır.

Kağıt üzerinde açılış yapan bu fabrika ve tesislerin bolluğu yine kağıt üzerinde gösterildiğinden dolayı şehre gerçek anlamda yatırım olarak fayda sağlamamıştır.

Ülke sıralamasına baktığımızda ekonomik ve yatırım anlamında son sıralarda yer alan Sivas´ımızın ne yazık ki kaderini yukarıda bahsettiğim STK ve siyasetçiler değiştirememiştir.

Peki, bu yaşananlar sizce Sivas´ın makuz kaderi midir? yoksa biz halkın STK´ları ve siyasetçilerini seçerken yaptığımız yanlış tercihlerden midir?

Elimizde bulunan ve üzerinde yaşadığımız coğrafya kaderimiz olup biz bu coğrafyayı el ele vererek Cennete çevirmeliyiz.

Devletimizin yapmış olduğu yatırımlara diğer illerden çok Sivas´ımızın ihtiyacı vardır.

Bu konuda siyasilerimiz mütevaziliği bir kenara bırakmalı başka şehirlere karşı yanlış olur onlarda ister düşüncesini unutmalı,  el birliği ile tabir-i caizse yeni yeni yatırımlar kopartmalıdır.

Bizim hep beraber yapmamız gereken STK´ların ve siyasi kanadın bir araya gelerek ekonomik anlamda tüketimin ön planda tutulduğu Cumhuriyet şehri Sivas´ı ekonomik olarak yüceltmek sizlerin de bildiği gibi az sayıda Sivas´ta üretim yapan ve toptan tüketim ticareti yapan firmaları şehrin lokomotifi konumunda daha da hızlandırmalıyız.

Şehrimizde ihracata dayalı üretim merkezlerimizin açılması teşvik edilmeli. İş istihdamının yanında ekonomik katma değerimizi artıracak ve Sivas´ımızı en kısa sürede ülke genelindeki ekonomik sıralamada en üst sıralara doğru çıkaracaktır buna  inanalım..

Bu memlekette para kazanan, siyasi kariyer yapan, unvan ve makam sahibi olan bütün arkadaşlarımın bu şehre vefa borçları vardır.  Bu borç ancak imalata ve üretime dayalı ticari faaliyetle veya bu faaliyeti yapanlara verilebilecek VIP desteklerle ödenebilir.

Bu şehre ziyarete geziye gelmeleri şehrimize şeref vermektedir ancak ticari unvanlarını ticari kapasitelerini iş kolu faaliyetlerindeki bazı bölümleri şehrimize taşıyarak ahde vefa yükümlülüğünü düşünmeleri Sivaslı olarak yapılabilecek en doğru karar olacağına inanıyorum.

STK ve Siyasilerin teşviklerinin de bu konuda etkili olacağı kanaatindeyim.

Şehir dışındaki Sivaslı arkadaşlarımızdan metropol şehirlerdeki tecrübelerini Sivas´ımızın ekonomisinde üreten ihracat ithalat yapan bir şehre çevirmeye yardım etmeleri şehrimize yapılabilecek büyük bir destektir.

Şu an şehrimin ekonomisi yeme içme ve giyim ticareti olanlarla dönmekte fakat bu döngü şehrimizi günden güne küçültmektedir.          

Geleceğin teminatı olan gençlerimizin geleceği ile oynar duruma geldik.

Küçük bir ekonomik kalkınma seferberliği yaparak siyasetçi iş adamı ve esnaf dayanışması ve buna lokomotif olacak STK larla Sivas beş yılda büyük bir yol alacaktır.

Herkesin kavgası kendi ile olsun Sivas için gönüller el ele olsun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?