USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Terör Suçlarının Kapsamı Tekrar Değerlendirilmelidir

23-04-2019

Seçim sonrası gelişmeler, bazı yasaların tekrar gündeme alınmasını zorunlu kıldı.

BU EKSİKLİKLERİ, GÖRMEMİZ LAZIM

Devam eden terör davalarında; suçlulara çok ağır hapis cezaları verilmektedir. Örneğin, son Kayseri saldırısını gerçekleştiren terör elemanına; ağırlaştırılmış altı yıl verildi. Bence şehit edilen 15 Vatan evladının, karşılığı bu olmamalıdır. O nedenle; İdam cezası tekrar gündeme alınmalıdır. Bu suçluları Devletin imkanları ile; senelerce beslemenin anlamı yoktur. Terör yasaları tekrar gündeme gelmelidir. En ağır cezalar verilmelidir. Caydırıclık özelliğini koruyan cezalar verilmelidir. Yoksa; bu olaylar, duracağa benzemiyor. Dünyanın en  gelişmiş Ülkesi olan ABD´ de bile; idam cezası yürürlüktedir. Bu riski göze almak zorundayız. Devletin, Vatanın geleceği için; bunu yapmalıyız...

Seçim Sonrası Sayın Başkan; ´´Artık, seçim geçti, Devlet yönetimine odaklanmalıyız.´´ Açıklamasını yaptı. Bu ümit verici bir gelişmedir. Türkiye bütünlüğü adına; önemli buluyorum. Son yapılan seçimlerde, kimi devlet memurluğundan atılan insanların; sandık görevlisi olarak, görevlendirilmesi; bu alanda yapacak işimizin çok olduğunun ispatıdır.

Geçmişte hazırlanan yasalar vardı. Hatırlayalım.

O günün şartları gereği;

Bir yasa teklifi yapılmıştı.  O yasa teklifi hazırlanan hali ile geçerse; Molotof kullanma silah gibi algılanacaktı. Eylemlerde, yüzü kapatmak, saklamak suç sayılacaktı. Vandallık yaparak, çevreye verilen zarar; zarar verenler tarafından karşılanacaktı.  Bu arada buna, karşılık; kolluk kuvvetlerinin de, yetkileri artırılmakta idi. Hep, şikayet edilen bir konu vardı. Biz yakalıyoruz,  mahkeme aşamasından sonra serbest bırakılıyor, deniyordu. Anlaşılan hem polise gözaltı yetkisi verilecekti. Hem de cezalar bir hayli artırılıyor idi. Yasa O hali ile geçti mi? Bilmiyorum. Geçti ise bile; Bugün bazı olaylar ile karşılaştığımıza göre; yeterli gelmemiş, demektir.

Mutlaka teröre bulaşmış insanlar için;  seri katiller için; cinsel saldırılar için; özel yasalar çıkarılmalıdır.

Verilen hapis cezaları, kimi zaman; insanı topluma kazandırmaktan çok; daha keskin bir suç işleyen insan konumuna getirmektedir. Ceza evlerinden çıkan insanların; işlediği suçları hatırlayalım. Geçenlerde, ceza evinden çıkan bir suçlu; tam dört kişiyi öldürdü.

Bu çalışmaların sonucu, umarım amacına ulaşır. Terör olayına destek vermek amaçlı, eylemlere katılan insanları, yeni getirilen yasal düzenlemeler, durduracak mıdır? Hep beraber göreceğiz. Çok önemli bir ayrıntı unutulmamalıdır. Bu terör örgütleri, yaşı küçük çocukları kullanmaktadırlar. Onların  tutuklanamayacağını, veya  az ceza alacağını bilmektedirler. Bunun önü nasıl alınacaktır? Ya o çocukların cezaları da belirli bir yaştan sonra artırılmalıdır. Yahut, en önemlisi; azmettiren, örgütleyen, kişi veya kişilere en ağır cezalar verilmelidir.

Uyuşturucuya yönelik yapılan çalışmaların hemen hayata geçmesini bekliyoruz. Bu canavar gittikçe, kontrolsüz bir şekilde büyümektedir. En küçüğünden, en büyüğüne kadar; terör kapsamı içine alınmalıdır. Bedenin uyuşmasına yönelik, engelleyici bu çalışmaları destekliyoruz. Beklentimiz; ruhun uyuşmasına yönelik, yapılan azgınlıkların önünü alıcı çalışmaların da; yapılmasıdır. Ruhun doğru ve dürüst bir şekilde kontrol edemediği, beden; her zaman yanlış yapmaya meyillidir. Bu ister uyuşturucu ile olsun, ister başka suçlarla olsun, fark etmez. O nedenle ruhu güçlendirici çalışmaların yanında; ruhu uyuşturan yanlışların da; engellenmesi, çalışmaları yapılmalıdır. Bu görev resmi kurumların dışında; Medya ve çevre, kuruluşlarının sorumluluğu altına da girmektedir. Tüm sivil toplum örgütleri bu uyarımızı ciddiye almalıdır. Yoksa, bazı eylemlerin cezalarını artırmakla, eylem tamamen ortadan kaldırılmaz. Örnek olarak; adam öldürme suçu ağır ceza verilmesine karşılık; hala işlenen bir suçtur.

Devam edecek?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?