Mecliste ?FETÖ´ Gündeme Geldi

Mecliste ?FETÖ´ Gündeme Geldi

Gündem - 8 yıl önce



ADEM NALBANT

İl Genel Meclisi 4. gün toplantısı da gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından, gündem dışı konulara geçildi. Meclis üyeleri ve grup başkanvekillerinin söz aldığı gündem dışı konuşmaların öne çıkan başlığı ise FETÖ’nün darbe girişimi ve sürece ilişkin yürütülen soruşturmalar oldu.

Konuyla söz alan Ak Parti Meclis Üyesi Murat Toraman FETÖ’nün 40 yıllık bir süreç olduğunu ve bütün partilerin de örgütle bir şekilde irtibatta bulunduğunu ifade ederek, ‘Bu FETÖ denilen örgüt bu kadar güçlendiyse ve ülkenin gazi meclisine bomba atacak kadar kendinde haddi buluyorsa, bunun oturup şöyle uzun uzun düşünülmesi gerekiyor. Açıkçası bugün rüzgar tersine döndüğü için baktığınız zaman büyük bir kesim FETÖ düşmanı olarak çıkıp sağda solda konuşabiliyor’ dedi.

KİMSE ÖNCÜLÜK YAPMAZSA…

Özellikle Sivas’ın ileri gelenlerine seslenen Toraman, ‘Sivas’ın ekmeğini yiyenler, Sivas’tan zengin olmuş olanlar Sivas’ın bir şekilde referansıyla bir yere gelmiş olan kim varsa bu kişileri lütfen sessizliğe değil, gürültüye davet ediyorum. Bir sivil inisiyatif platformu oluşturularak devletimize mücadele konusunda destek olunması, yardımcı olunması gerektiği çağrısında bulunuyorum. Eğer kimse bu konunun öncülüğünü yapmazsa üzerime düşeni yapacağımı da buradan ilan etmek istiyorum. Bu süreçte susmak bu süreçte konuşmamak bu süreçte inisiyatif almamak bizi daha kötü sonuçlara ulaştırabilir’ diye konuştu.

OPERASYONLARA MÜDAHALE EDİLMEMELİ

Darbe girişimine ilişkin yürütülen operasyon ya da soruşturmalara müdahil olunmaması gerekliliğine dikkat çeken Toraman şunları söyledi:

‘Bir ilde Emniyet mensupları birini almaya gidiyorlar. Ve hemen sağdan soldan telefonlar gelmeye başlıyor. Diyorlar ki ‘O arkadaş iyidir. Ben ona kefilim’ diyor. Tabi gidenler istihbaratı sağlam gidiyorlar. O vatandaşı alıyorlar ve o vatandaş o ilin ‘sağlık imamı’ çıkıyor. Bundan dolayı bu tip süreçlere müdahale edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. 17-25 Aralık sürecinden sonra konulara müdahil olunmaması, bunlarla olan bağlantıların koparılması, FETÖ ile ilgili olan desteğin kesilmesi yönünde birileri hala bunda inat ettiyse ne olur Allah rızası için bırakın onlar cezasını çeksinler. Müdahil olmayın. Devletimiz, istihbaratı, savcılığı, emniyeti, askeri ile bu görevi yerine getiriyor.’

KULMAÇ: SİZE NE TÜRK NE MÜSLÜMAN DENİR

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili konuşan BBP’li İl Genel Meclis Üyesi Aytekin Kulmaç ise Türkiye’nin çok ihtilal yaşadığını ancak hiçbirinin 15 Temmuz’daki yaşananlar gibi olmadığını aktardı. Siz Gazi Meclisi 15 Temmuz günü bombalıyor ve 150’ye yakın milletin temsilcisini orada bombalıyorsanız size ne Türk ne Müslüman denir. Sadece bir tek şey söylenir o da şerefsizdir. Kim yaptı ise şerefsizdir’ ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişimi soruşturma ve operasyonlarına değinen CHP grubunda söz alan Meclis Üyeleri Mehmet Aydın ve Sırrı Cihangiroğlu sürecin bir cadı avına dönüşmemesi gerekliliğini savunarak, suçlu ve suçsuz ayrımının doğru bir şekilde yapılması gerektiğini kaydettiler. 

GÜLLER: NEDEN VATANDAŞI VATANDAŞA İHBAR ETTİRİYORSUNUZ

CHP Grup Başkanvekili Sadık Güller de soruşturma ve operasyonlarla ilgili AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün sözlerini baz alarak şu ifadelere yer verdi:

‘İhbar edin deniyor ama ihbar etmeye gerek yok. Bu insanlar zaten alanda ortadalar. Metin Külünk çok açık bir şey söylüyor. 5 il sayıyor. Bir tanesi de ilimiz oluyor. Bunu biliyorsunuz da neden vatandaşı vatandaşa ihbar ettiriyorsunuz. Benim memurumun suçu ne veya okuldaki öğretmenin öğrencinin suçu ne? Vatandaş yurt bulamıyorsa, eğer bir öğretmen işe girebilmek için bu amacı kullanıyorsa ki yasal kanunla sendikal hakkını siz tanımışsanız bu adam da gitmiş sendikaya üye olmuşsa velev ki Bank Asya’ya giderek bir adama para gönderdiyse bu parayı nereden aldın diye sormanın bir anlamı yok. Trilyonları bu ülkeden götürenlere niye hesap sorulmuyor.’ 

‘CEMAATİN YURDU OLMAZ KARDEŞİM’

‘Bu ülkenin eğer yurtları, kalacak barınacak yerleri eksikse birileri bu açığı bir yerlerden tamamlıyor’ diyen Güller, şöyle devam etti:

‘Cemaatin yurdu olmaz kardeşim. Sivas meydanında üniversite öğrencilerine veya ortaokul öğrencilerine biz size aylık 100 lira vereceğiz, yurdumuzda yatıracağız, ablalarla ağabeylerle sizi tanıştıracağız. Adam köyden gelmiş gariban adam. Ne yapsın. Ben bunu savunmuyorum. Devlet alidir. Devletin yurdu olmalı. Çocuklarımızı, gençlerimizi onların kucağına kendi elimizle itmemeliyiz. Baba olarak devlet sahiplenmeli. At izi it izine karıştı dedi. Önce biz siyasilerin içinde bu insanları ayırt etmemiz lazım. Bunu ayırt etmediğiniz sürece beni alsanız ne olur almasınız ne olur.’

YILDIRIM’DAN BİRLİK, BERABERLİK MESAJI

AK Parti Grup Başkanvekili 15 Temmuz sürecine değinerek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Yıldırım, ‘97 yıl sonra geldiğimiz noktaya baktığımızda, FETÖ’nün işgal girişimiyle, DEAŞ, PKK, PYD, YPG’nin yapmış olduğu terör eylemleriyle 4 Eylül öncesindeki işgal durumları yaşatılmak isteniyor. Onun için burada bize düşen ülkenin birliğin beraberliğini sağlamak adına parti mensubiyetimizi bir kenara bırakarak, nasıl ki 15 Temmuz ve sonrasında her parti bayrak ve vatan noktasında 27 gün boyunca bir araya geldiyse ve bul ülke üzerinde bir operasyona müsaade etmediysek bundan sonra da aynı şekilde devam etmek mecburiyetindeyiz. Niye böyle bir mecburiyetimiz var. Çünkü bizim Türkiye’den başka gidecek bir yerimiz yoktur’ dedi.

Yıldırım, FETÖ içerisinde olduğu bilinen kişilerin ilgili makamlara bildirilmesinin önemine dikkat çekerek, ‘Bildikleriniz varsa ki bu ülkenin bütünlüğünün bu örgütün yok edilmesine bağlı olarak konuşuyorum, bunu gerekli yerlere bildirin’ şeklinde konuştu.  

Haftanın Öne Çıkanları

Başöğretmen Atatürk Ortaokulu Onarılacak

2016-09-06 16:44 - Gündem

Uzunyol´daki Kaldırım İşgallerine Demir Dubalı Çözüm

2016-09-08 09:18 - Gündem

Atlı Cirit Nefes Kesti

2016-09-04 19:01 - Gündem

Serhat Ayvaz Sivas Belediyespor´da

2016-09-02 21:21 - Gündem

?Esnafımız Zarar Görüyor?

2016-09-08 09:20 - Gündem

Hazırlık Maçında Kazanan Olmadı

2016-09-06 09:05 - Gündem

Yeni Yıl Kursları Başlıyor

2016-09-08 09:19 - Gündem

?Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü? Büyüledi

2016-09-04 19:03 - Gündem

?Annem Rüyasında Görmüş

2016-09-02 21:23 - Gündem

Şifa Kaynağı Çörek Otu

2016-09-09 11:41 - Gündem

İlgili Haberler

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

İncili Hanım’ın Kemikleri Sızlıyor! 1 Yıl Olmadan Bu Hale Geldi!

15:44 - Gündem

Karaca'lardan Türkiye'de Bir İlk! Yerli ve Milli

15:10 - Gündem

Eczacılar Günü Kutlu Olsun

15:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta hafif ticari araç refüje çarpıp 50 metre sürüklenip devrildi: 6 yaralı

22:46 - Asayiş

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Alacak- Verecek Davasında Öldürülen Vatandaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

16:09 - Yaşam

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

1 Kişiyi Öldürdü 1'ini de Ağır Yaraladı Mahkemede Sustu!

15:54 - Asayiş