İlk Battı - Çıktı Da Sona Yaklaşıldı

İlk Battı - Çıktı Da Sona Yaklaşıldı

Gündem - 8 yıl önce



HAYRULLAH AĞKAŞ

Her geçen gün artan araç sayısıyla beraber sıkışan trafiğe çözüm üretmek için birbirinden önemli projeleri hayata geçiren Başkan Sami Aydın yönetimindeki Sivas Belediyesi, şehirdeki ilk battı-çıktı diye tabir edilen alt geçit çalışmasında sona geldi.

Sivas Belediyesi, Halfelik Kavşağı’nda alt geçit uygulaması yaparak Yenişehir-Sanayi arasındaki yolu, Aksu'nun her iki tarafından karşılıklı yer altına alacak şekilde düzenlemek için ihaleye çıktı. Ağustos ayının ilk gününden itibaren çalışmalara başlayan ekipler, geçtiğimiz aylarda yolu trafiğe kapatarak alanda kazı işlemlerini başlatmıştı.

Sivas Valisi Davut Gül’ün de talimatlarıyla ÇEDAŞ, SİBESKİ ve Türk Telekom gibi kurumlarla ortak bir çalışma yaparak, altyapı işlerinde koordineli olarak çalışan ekipler, diğer yandan da Aksu’nun her iki tarafından trafiği yerin altına alacak kazı çalışmalarında sona gelindi.

EN ÖNEMLİ AŞAMA GEÇİLDİ

Sivas Belediyesi’nin trafik sıkışıklığını gidermek amacı ile Halfelik kavşağında başlattığı kentteki ilk battı-çıktı adı verilen iki alt geçit çalışmasında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yenişehir-Ata Sanayi ve Eski Sanayi-Yenişehir arasındaki yolları, Aksu’nun her iki tarafından karşılıklı yer altına alacak şekilde yürütülen çalışmalar 24 saat esasına göre sürdürülüyor.

Çalışmalarla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Sivas Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Karaman çalışmalarda en önemli aşama olan Atatürk Caddesi’nden gelen hatların deplase edilerek önemli bir aşamayı geçtiklerini söylemişti.

Karaman ‘Battı çıktı çalışmalarımız daha doğrusu köprülü kavşak çalışmalarımız planladığımız gibi tüm hızıyla devam ediyor. Şu aşamaya kadar ciddi bir mesafe kat edildi. Burada sadece battı çıktı olayı ile bakmamak gerekir Atatürk Caddesinden gelen bakslar vardı, kolektörler vardı, yağmur hatları vardı hepsi bu noktada kesişiyordu ve burada önemli bir engel teşkil ediyordu en önemli çalışmalardan biri de bu baksların bu kolektörlerin deplasesiydi şuanda bugün itibari ile bunların tamamı bitti. Şuanda baksımızın alt geçidimizin önü açıldı. Atatürk Caddesi’ni geçmek üzereyiz en önemli aşamada burası Atatürk Caddesini geçtiğimiz anda da hemen hemen bu iş bitmiş gibi görüyoruz’ ifadelerini kullanmıştı.

EKİPLER 24 SAAT ÇALIŞIYOR

Şehrin en işlek noktalarından birisi olan Halfelik Kavşağında, çalışmaların bir an önce neticelendirilmesi için ekipler 7 gün 24 saat boyunca aralıksız çalışıyor. Çalışmalarda en önemli sorun olarak görünen Atatürk Caddesi’nin altından akan ırmaktaki çalışmalar tamamlandı.

Diğer taraftan yine belediye ekipleri tarafından alt yapı çalışmaları tamamlandı. Tünel kazma işlemlerinin de bittiği projede, Yenişehir yolundan başlatılan tünel kazma çalışmalar tamamlanarak, Ata Sanayi bölgesine geçildi.

Şuan itibariyle tünel açılan son bölgede kalıplar sökülüyor. Buradaki çalışmaların tamamlanması halinde bu hafta içerisinde Atatürk Caddesi’nden gelen trafiğin açılması bekleniyor. Önümüzdeki haftalarda da alt geçitlerdeki asfalt çalışmalarının ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla projenin sonlandırılması bekleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

İnterpol Lütfi Çiçek´e Emanet

2016-10-28 17:01 - Gündem

TED Sivas Koleji Satranç Turnuvasına Yoğun Katılım

2016-10-31 15:37 - Gündem

Emniyet´te Görev Değişikliği

2016-10-27 10:11 - Gündem

?Hakikat?ler Ortaya Çıktı

2016-10-30 16:20 - Gündem

Milli Takım Seçmelerinde 3 Belediyespor´lu Oyuncu

2016-10-25 16:35 - Gündem

Yıldızeli´ye Çubukspor´dan 2´lik Tarife

2016-10-24 16:46 - Gündem

Güvenlik İş-Sen Rektörlüğe Dava Açmaya Hazırlanıyor

2016-10-27 10:09 - Gündem

Engelli Taraftarların Dikkatine!

2016-10-25 16:38 - Gündem

Mesut Bakkal´dan Belediyespor´a Ziyaret

2016-10-28 16:48 - Gündem

Virajı Alamadı, Meydandaki Havuza Uçtu

2016-10-28 16:51 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Akademisyenlerinden Büyük Başarı

09:51 - Gündem

Gökyüzünde Nefes Kesen Tahliye Eğitimi!

08:59 - Gündem

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması için Başvurular Başladı

16:51 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 20 Mayıs 2024

16:47 - Gündem

Son Dakika: Elazığ'da Deprem Meydana Geldi

16:45 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Polis Ekipleri Kapı Kapı Dolaşıp Vatandaşları Uyardı: İnanmayın!

10:09 - Yaşam

Sivas'ta Feci Yangın: 5 Samanlık, 2 Ahır Yandı, 9 hayvan Telef Oldu!

10:00 - Asayiş

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Akademisyenlerinden Büyük Başarı

09:51 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Antalya'da Ölü Bulundu

09:04 - Asayiş

Gökyüzünde Nefes Kesen Tahliye Eğitimi!

08:59 - Gündem