"15 Temmuz´u Unutturmayacağız"

"15 Temmuz´u Unutturmayacağız"

Gündem - 7 yıl önce



HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas Ulaş Dernekler Federasyonu (SUDEF) Genel Başkanı Erol Bulut, Gazetemizi ziyaret ederek, Genel Yayın Yönetmeni Orhan Üngör’e yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Üngör ise, SUDEF’in faaliyetlerini takip ettiğini belirterek, bundan sonraki süreçteki çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyarette SUDEF Genel Başkanı Bulut’un yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çakmak ve Yönetim Kurulu üyeleri de yer aldı.

Aynı zamanda 15 Temmuz Gazisi olan Bulut, yaşanan darbe girişimiyle ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Kendisinin 15 Temmuz Gaziler Derneği Başkanlığı görevini de yürüttüğünü belirten Bulut, ‘15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul’daydım ve bu girişimde yaralandım 3 aylık bir tedavi sürecim oldu, gazi oldum. İlimizdeki 15 Temmuz Gazilerini Unutmayacağız ve unutturmayacağız isimli program dolayısıyla buraya geldim. Bu projeye Sivas Belediyesi başta olmak üzere birçok Sivil Toplum Kuruluşu da destek verdi. Projeye destek veren ve katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

15 Temmuz sürecinin milletimiz için ikinci bir Çanakkale olduğunu ifade eden Bulut, ‘Bunu unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz’un da neden başımıza geldiğini irdeleyip, bu hastalıkları ortaya koyup, tedavisi için de teşhis ettiğimiz önerilerimizi devletimizi yönetenlerle, milletin beklentisi yolunda bundan sonra biz bir köprü olacağız. İnşallah bu platformu da bir vakıf haline çevirip, ömrümüzün kalan kısmında da aynı şekilde yürümeyi inşallah Allah nasip eder’ dedi.

15 TEMMUZ NEDEN

BAŞIMIZA GELDİ?

FETÖ unsurları tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi ile ilgili konuşan SUDEF Başkanı Bulut, darbe girişimiyle son 20 yılda yapılan çalışmaların önünün kesilmeye çalışıldığını söyledi.

Bulut, ‘15 Temmuz başımıza neden geldi? 15 Temmuz ‘Biz Osmanlıyız’ demeye başladıktan sonra geldi. Yani ülkemiz son 20 yıldır bir şeyler üretmeye başladı. 20 yılda da başımıza olmayan gelmedi. Bu milli kalkınma hareketi Saadet Partisi Genel Başkanı Merhum Necmettin Erbakan Hocamız ile başladı. Rahmetli Erbakan bir tank yapacağım dedi ve yerin dibine gömdüler. Yani Müslüman mahallesinde salyangoz sattılar. Sonrasındaki isyanlar neticesinde partiyi kapattılar. Bunlar kimin istekleriydi? Bunlar emperyalistlerin, Amerikalıların istekleriydi. Niye? Çünkü biz bir şey üretirsek, masadaki paylardan pay alacağız. Kimin payı azalacak? Amerikalıların, Avrupalıların… Dolayısıyla da yılanın başını küçükken ezelim dediler. Ama bu bizleri yaraladı. Daha öncesinde de yine Adnan Menderes’i asmışlardı’ ifadelerini kullandı.

‘DELİ BİR CUMHUR REİSİMİZ VAR’

‘Bu dönemdeki millet ile şuan ki millet farklı’ diyen Bulut, ‘Biz artık ezilenlerin sesi olacağız diyoruz. Güçlü olacağız, birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. İri ve diri olacağız diyoruz. Dünya 5’ten büyüktür diyen deli bir Cumhur reisimiz var. Yani dünya gözüyle bakınca deli gibi gözüküyor ama aslında veli bir adam. Çünkü Allah’a sığınıp yürüyor. Eğer ölürsem de bu canı Allah alacak diyor. Yerli bir yönetimimiz var. Hükümetin aldığı oyun yanı sıra muhalefetin de yarısını temsil eden yerli bir Devlet Bahçeli var. Allah ondan da razı olsun. Yani Üstadın deyimiyle söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyen. Bizim için önce Vatan diyen, gerekirse koltuğu bırakırız ama vatanımızdan da geçmeyiz diyen bir muhalefetimiz var. Özellikle 15 Temmuz’dan sonra 7 Ağustos’taki Yenikapı Ruhunu çok önemsiyoruz. O ruhu kaybetmemeliyiz. Amerikalılar veya Avrupalılar baskı yapıp, başka koltuklar taahhüt etse de biz bize yeteriz diyebilmeliyiz’ diye konuştu.

SON 10 YILDA 10 KEZ

DARBE GİRİŞİMİ OLDU

Son 10 yıl içerisinde çeşitli şekillerde 5-10 kez darbe girişimi olduğunu belirten Bulut, ‘Muhtıralarla oldu, Anayasal 367 krizi ile oldu, MİT kriziyle oldu… Ama bu adamlar hiç birinde bir yere gitmediler. Ülkeyi teslim etmediler. Dolayısıyla milletin nazarında da hep büyüdüler. Biz hep şunu diyoruz. Biz Milletiz. Milletin lehine olan ne varsa bu Alevisiyle, Sünnisiyle, Türküyle Lazıyla hepimizin lehinedir’ dedi.

SUDEF Genel Başkanı Bulut şunları kaydetti:

‘Bu platformumuzla birlikte 79 milyonun sesi olmak için mücadele ediyoruz. Bir kez daha söylüyorum, biz milli olacağız, üreteceğiz, iri olacağız, diri olacağız. İnanan adamın vatanı olur, inanan adam vatanı için can verebilir. Bu yüzden dindar nesiller yetiştirmek zorundayız. Üstadın dediği gibi toprak, uğrunda ölen varsa vatandır diyor. Biz öleceğiz ama bilerek öleceğiz. 15 Temmuz’da ölenleri gıpta ettiğimiz gibi öleceğiz. Şehit olanın Peygamber’in (sav) yanında yattığını bilerek öleceğiz. Bunları bilen evlatlar yetiştirirsek, Amerika’sı varmış, Avrupa’sı varmış, nesi olursa olsun. Allah din kıyamete kadar devam edecektir buyuruyor. Önemli olan biz bunun neresinde olacağız. Biz bunun iyi tarafında olmalıyız. Bu dünyadan neler gelip gitti… Sivas’tan Abdulvahabi Gazi hazretleri gitti, İsmail Hakkı Toprak Hazretleri gitti, Muhsin Yazıcıoğlu gitti ve adını almadan edemeyeceğim. Bu ilden Nuri Demirağ geldi gitti… Biz 1000 yıllık bir geçmişi olan bir toplumuz, muz cumhuriyeti değiliz ki.

‘SUİKAST OLURSA

TAARRUZA GEÇERİZ’

Kamuoyunda suikast dedikodularının dolaştığını belirten Bulut sözlerini, ‘Biz Gaziler olarak buradayız. Umutsuz olmamalıyız. Şöyle dedikodular ortada dolaşıyor. Bazı katiller devletin büyüklerine suikast yapacaklarmış. Biz Gaziler olarak size karşı hamlemizi daha yapmadık. Merkez yöneticilerimizden birisinin kılına bile zarar gelirse, biz de taarruza geçeriz. İnanın biz şuanda Gazilerimizi zor tutuyoruz. Biz şuana kadar sadece savunmadaydık. Bundan sonra biz de taarruza geçeriz. Ayağınızı denk alın’ şeklinde tamamladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Yiğit İncedemir, Dünya Evine Girdi

2016-11-14 16:58 - Gündem

Ümraniyespor Maçının Stadyumu Belli Oldu

2016-11-15 16:54 - Gündem

Kalem İşi Sanatı Eserleri Sergilendi

2016-11-15 16:56 - Gündem

Karatede Başarının Adası: Oğuzhan

2016-11-19 17:26 - Gündem

Sivas ? Göztepe Maçı 29 Aralık´ta

2016-11-16 17:09 - Gündem

?Öğretmenlere Yatırım Yapacağız?

2016-11-18 17:37 - Gündem

Yıldızeli Kayseri´ye Patladı

2016-11-14 16:49 - Gündem

Belediyespor Federasyondan Cevap Bekliyor

2016-11-16 17:07 - Gündem

Eryıldız´dan Eğitim ve İdareci Eleştirisi

2016-11-17 17:48 - Gündem

Hizmetlerine Üniversitede Devam Edecek

2016-11-19 17:28 - Gündem

İlgili Haberler

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

İncili Hanım’ın Kemikleri Sızlıyor! 1 Yıl Olmadan Bu Hale Geldi!

15:44 - Gündem

Karaca'lardan Türkiye'de Bir İlk! Yerli ve Milli

15:10 - Gündem

Eczacılar Günü Kutlu Olsun

15:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta hafif ticari araç refüje çarpıp 50 metre sürüklenip devrildi: 6 yaralı

22:46 - Asayiş

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Alacak- Verecek Davasında Öldürülen Vatandaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

16:09 - Yaşam

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

1 Kişiyi Öldürdü 1'ini de Ağır Yaraladı Mahkemede Sustu!

15:54 - Asayiş