"Hayvancılıkta İyi Bir Noktadayız"

"Hayvancılıkta İyi Bir Noktadayız"

Gündem - 7 yıl önce

HABER MERKEZİ

AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, Sivas´taki tarım ve hayvancılık alanındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şahin, yürütülen projelerle Sivas´ın tarım ve hayvancılıkta önemli bir yere sahip olacağını söyledi.

Şahin, 2002´de AK Parti´nin iktidara gelmesiyle Sivas tarımının daha fazla gelişmeye başladığını savunarak, AK Parti tarımı desteklemeye başladığını ifade etti. AK Parti iktidarında TKDK yatırımlarının başladığını ifaden eden Şahin, ?Sivas´ta Et- Balık Kurumu AK Parti iktidarından önce özelleşmiş ve hayvan üreticimiz ve besicimiz sıkıntı çekmişti. Bunu telafi etmek amacıyla Sivas´a bir Et Entegre Tesisi gerekliydi, onun için büyük özverilerle bir çalışma yapıldı ve Kovalı bölgesine Et Entegre Tesisi yapılmak suretiyle Et- Süt Kurumuna teslim edildi, bu sene de kesime başladı. Önümüzdeki günlerde de tam kapasite çalışmaya başlayacak. Dolayısıyla Sivas´ın Tarım ve Hayvancılık alanında ki önemli bir ihtiyacı giderilmiş oldu.´´ ifadelerini kullandı.

Yem bitkilerinin yetiştirilmesi için büyük teşvikler verildiğini kaydeden Şahin, hayvancılıkta Sivas´ın gelişerek bölgede önemli bir noktaya ulaştığını sözlerine ekledi. Şahin, ?Hem büyük başta hem küçükbaşta iyi bir noktadayız ama bu yeterli değil. Daha fazla üretim yapmamız gerekli. Zira sanayimiz gelişmekte, eğitimimiz belirli şekilde gelişmekte, tarım ve hayvancılık bu geniş arazide yapılması gereken işlerden birisi, özellikle sulu tarım, yem bitkilerini üretmek suretiyle hayvancılığı da geliştirmek istiyoruz.? şeklinde konuştu.

Sivas sınırları içerisinde gıda ve yem güvenilirliği, halk sağlığını ve tüketici menfaatlerini dikkate alarak kontrol ve denetimlerin etkinliğini sağlamak ve ilgili paydaşların uyum içinde çalışabilmesi için bir dizi organizasyonel faaliyetler yapıldığını kaydeden Şahin, bu kapsamda tarım platformu ve gıda konseyi kurulduğunu söyledi. Şahin, ?Tarımsal alanda faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin birlik ve beraberlik içinde ortak akıl ışığında koordineli bir şekilde çalışmaktadırlar. Onun için tarıma el verişli alanların tespiti ve mera ya el verişli alanların tespiti amacıyla Tarımda Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi başlatıldı. Oran Kalkınma Ajansı, Tarım İl Müdürlüğü ve Cumhuriyet Üniversitemiz bu proje üzerinde çalışıyor. Bu proje gerçekleştiğinde Sivas´ın 28 bin km2 alanının ne kadarı sulu tarıma, ne kadarı kuru tarıma elverişli ne kadarı otlak, ne kadarı orman, ne kadarı da mera ya elverişli bu tespit edilecek ve buna göre bir tarım ve hayvancılık planlanması yapılmış olacak. Proje çerçevesinde Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi binasında ofis kurulmuş ve proje ekipleri oluşturulmaya devam etmektedir.? dedi.

Sivas´ın Doğu Anadolu Projesine (DAP)  dahil edilmesinin önemine dikkat çeken Şahin, projenin hayvancılıkta üreticinin önünü açan büyük imkanlar sağladığını belirtti. Şahin, ?Büyük bir çaba ve gayretle bu projeye Sivas dahil oldu. Bu gayreti gösteren başta Bakanımız olmak üzere Milletvekillerimize ve diğer yetkililere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu proje süresince Sivaslı hayvan üreticilerinin azami fayda sağlamasını arzu ediyoruz. Birde aynı alanda Tarım Bakanımızın Sivas ziyaretinde Sivas´a verdiği müjde var. Damızlık Düve Yetiştirme Merkezinin Sivas´a kurularak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu damızlık gebe düvelerin yurt içinden karşılanması, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması, sermayenin ülke içerisinde kalmasını sağlayacaktır. Sivas´ta Damızlık Düve Merkezi kurulduğunda buradan bütün Türkiye´ye damızlık üretimi olacak ve Sivas bunda merkez olacak. Onun için bu hususu da ayrıca önemsemekteyiz ve bu çalışmayı takip etmekteyiz.´´ şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

50 Milyona Mal Oldu

2016-12-30 17:40 - Gündem

Ahmet Ayık Spor Lisesi Yine Şampiyon

2016-12-27 23:31 - Gündem

ÖNDER´den Huzur İmam Hatip´e Kitap Bağışı

2016-12-29 23:08 - Gündem

Dedelerinin İzindeler

2016-12-29 17:14 - Gündem

Sıcak Çermik Şifa Dağıtıyor

2016-12-28 22:14 - Gündem

Sivas´ta Taekwondo Rüzgarı Esecek

2016-12-30 17:21 - Gündem

Seher Hoca 2017 Vizesini Aldı

2016-12-27 23:34 - Gündem

Talha Bileğinin Hakkıyla

2016-12-28 22:08 - Gündem

Voleybol Hakem Kursu Açılması Planlanıyor

2016-12-27 23:33 - Gündem

Yalnız Değilsin!

2016-12-26 18:03 - Gündem

İlgili Haberler

Karahan: İnancımız Tam

10:34 - Gündem

Gençler Yarınlarımızın Teminatı!

10:21 - Gündem

Bayramımız Kutlu Olsun

10:19 - Gündem

En Büyük Güvencemiz Gençlerimizdir!

10:16 - Gündem

Gençlik, Milletlerin Gücüdür

09:19 - Gündem

Günün Manşetleri

Karahan: İnancımız Tam

10:34 - Gündem

Sivasspor Yeni Sponsorunu Buldu!

10:23 - Spor

Gençler Yarınlarımızın Teminatı!

10:21 - Gündem

Bayramımız Kutlu Olsun

10:19 - Gündem

En Büyük Güvencemiz Gençlerimizdir!

10:16 - Gündem