Aydın Medyanın Sorularını Yanıtladı

Aydın Medyanın Sorularını Yanıtladı

Gündem - 7 yıl önce



HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Kanal 58 Televizyonunun düzenlediği ‘Neler Oluyor’? Programında ilimizdeki gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akşam saat 21.00’da başlayan program yaklaşık 3 buçuk saat sürdü.

Başkan Aydın’ın medyanın sorularını yanıtladığı programın Moderatörlüğünü Ümit Alpan yaparken, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Orhan Üngör, Hakikat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Haydar Aldıkaçtı, Sivas Memleket Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Çağlayan, TV 58 Haber Müdürü Şeref Gülmez katıldı.

Başkan Aydın, ilimizdeki gazete yöneticilerinin yönelttiği soruları cevaplayarak, kamuoyunda gündeme gelen konulara açıklık getirdi. Gazetecilerin yönelttiği sorularının başında ulaşım ve otopark sorunları yer aldı.

ULAŞIM

Ulaşımla ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Sami Aydın, trafikteki sorunlarla ilgili ilk olarak şehrin röntgenini çektiklerini ve ulaşımdaki aksaklıkları tespit ettiklerini söyledi. Bu kapsamda Mevlana Tüneli’nin Kuzey akstaki aksayan trafiği tamamlayacağını belirten Aydın, şehrin diğer bölgelerinde de yeni güzergah çalışmaları ile yol düzenlemelerinin yapıldığını ve önümüzdeki süreçte de yapılacağını ifade etti.

Aydın başlıca, ulaşım, otopark, halk otobüsleri, ilimiz genelindeki parkların güvenliği, eski stadyum bölgesinin durumu, Telekom binasının kaldırılması, AVM Projesi, raylı sistem, Büyükşehir, Şemsi Sivasi Meydanı ve suya zam yapılması konusundaki soruları cevaplandırdı.

TOPLU TAŞIMA

Halk otobüslerinin yetersizliği ile ilgili soruyu yanıtlayan Aydın, gelecek yıl itibariyle halk otobüslerinin yenileneceğini ve kapasitesinin büyültüleceğini ifade etti. Ayrıcı toplanma merkezinin Cumhuriyet Üniversitesi’ne taşınacağını belirten Aydın, bu çalışmanın şehirdeki toplu taşımada büyük bir rahatlık sağlayacağını ifade etti.

PARKLARIN GÜVENLİĞİ

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Orhan Üngör, Belediye tarafından şehrin hemen her bölgesine park ve bahçeler yapıldığını ancak bunların güvenliğinin sağlanamadığını ifade etti. Bazı parkların madde bağımlılarının meskeni haline geldiğini belirten Üngör, Belediye’nin buraları daha güvenli hale getirilmesi yönünde bir çalışmasının olup olmadığını sordu.

Park ve bahçelere büyük önem verdiklerini belirten Başkan Aydın ise, ilimiz genelindeki bölge parklarında güvenlik görevlilerinin bulunduğunu, ancak her parka bir güvenlik görevlisi konulmasının büyük bir maliyet problemini de beraberinde getireceğini belirterek halk için yapılan parklara halkın sahip çıkmasının daha doğru olacağını ifade etti.

ESKİ STADYUMUN YERİ NE OLACAK?

Eski stadyumun yeni ile ilgili soruyu cevaplandıran Belediye Başkanı Sami Aydın, bu bölgenin geçmiş dönemlerde TOKİ’ye devredildiğini belirtti. TOKİ yetkilileriyle görüşme yapacaklarını ifade eden Aydın, bu bölgedeki yoğunluktan dolayı bina yapımının doğru olmadığını, bu alanın yerine TOKİ’ye başka bir yer önerileceğini kaydetti.

AVM’NİN ÖĞRENCİLERE ZARARI OLMAZ!

AVM’nin Okullar Bölgesi’ne yakın olmasının eğitim-öğretim açısından sıkıuntı verip vermeyeceğine yanıt veren Başkan Aydın, AVM ile birlikte bu bölgenin daha canlı hale geldiğini savunarak, AVM’nin okullar yada öğrenciler açısından herhangi bir dezavantaj oluşturmayacağını ifade etti. Başkan Aydın ayrıca, öğle saatlerinde yemek sıkıntısı yaşayan çok sayıda öğrencinin AVM’den faydalanabileceğini ifade etti.

RAYLI SİSTEM ŞİMDİLİK UYGUN DEĞİL

Şehir içerisindeki raylı sistemin verimli olmayacağını kaydeden Aydın, saatte 16 bin yolcu taşıması yapılan yerleşim yerlerinde raylı sistemin verimli çalıştığını ifade ederek, ilimizdeki yoğunluğun bu kadar fazla olmadığını bu nedenle raylı sistem yapıldığı takdirde gelirlerin gideri karşılamayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Aydın, ayrıca önümüzdeki süreçte Cumhuriyet Üniversitesi ile şehir merkezi arasında belki bir raylı sistem projesinin hayata geçirilebileceğini ifade etti.

BÜYÜKŞEHİR OLMALIYIZ

Yeni yılda yapılması Büyükşehir yasasında değişiklik yapılmasının planlandığı ve bu sayede Sivas’ın da büyükşehir olması ile ilgili soruyu yanıtlayan Aydın, Büyükşehir’in ilimiz adına götürüsünden fazla getirisinin olacağına inandığını söyledi.

ŞEMSİ SİVASİ MEYDANI

Geçtiğimiz yerel seçimler öncesinde birçok projenin vaat edildiğini belirten Başkan Aydın, bunlardan Şemsi Sivasi Meydanı projesi ile ilgili de çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Bu bölgede ciddi oranda kamulaştırma gerektiğinin altını çizen Aydın, bu nedenle bu sürecin uzadığını kaydetti.

SUYA ZAM YOK

Kamuoyunda yeni yılda suya zam yapılacak mı şeklinde bir algı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Sami Aydın, yeni yılda suya zam yapılmayacağını net bir dille ifade etti.

Programın kalan kısmında da yöneltilen sorulara açık yüreklilikle cevap veren Başkan Aydın, 2017 yılının ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederek, yeni yılın tüm insanlığa huzur, barış, sağlık ve mutluluk getirmesini diledi.

Haftanın Öne Çıkanları

50 Milyona Mal Oldu

2016-12-30 17:40 - Gündem

Erkeklerde Şehit Hamit Kandur, Kızlarda Gazi Paşa Şampiyon

2016-12-31 16:28 - Gündem

Ahmet Ayık Spor Lisesi Yine Şampiyon

2016-12-27 23:31 - Gündem

ÖNDER´den Huzur İmam Hatip´e Kitap Bağışı

2016-12-29 23:08 - Gündem

Dedelerinin İzindeler

2016-12-29 17:14 - Gündem

Sıcak Çermik Şifa Dağıtıyor

2016-12-28 22:14 - Gündem

Sivas´ta Taekwondo Rüzgarı Esecek

2016-12-30 17:21 - Gündem

Seher Hoca 2017 Vizesini Aldı

2016-12-27 23:34 - Gündem

Talha Bileğinin Hakkıyla

2016-12-28 22:08 - Gündem

Voleybol Hakem Kursu Açılması Planlanıyor

2016-12-27 23:33 - Gündem

İlgili Haberler

Şampiyon Sporcular Adem Uzun'u Ziyaret Etti!

13:48 - Gündem

Sivas'ta 105. Yıl Coşkusu!

13:23 - Gündem

Genç Sporculardan Vali Şimşek'e Ziyaret

13:13 - Gündem

Karahan: İnancımız Tam

10:34 - Gündem

Gençler Yarınlarımızın Teminatı!

10:21 - Gündem

Günün Manşetleri

Şampiyon Sporcular Adem Uzun'u Ziyaret Etti!

13:48 - Gündem

Sivas'ta 105. Yıl Coşkusu!

13:23 - Gündem

Genç Sporculardan Vali Şimşek'e Ziyaret

13:13 - Gündem

Sivas'ta 5 Çocuk Annesi Kadın Tepki Gösterdi! Alın Terinin Karşılığını İstiyor!

12:32 - Ekonomi

Karahan: İnancımız Tam

10:34 - Gündem