Türkiye Olmadan Kıbrıs Olmaz

Türkiye Olmadan Kıbrıs Olmaz

Gündem - 10 yıl önce



İRFAN ÖZŞEKER / ERSAN ARSLAN

İki günlük Sivas temaslarında bulunan Eroğlu ziyaretinin son günü, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Sivas Şubesi Gençlik Kurulunca Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde düzenlenen 'İstihdam Fuarı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Stantları gezen Eroğlu, daha sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sivas Şubesini ziyaret etti. Eroğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, gazilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

KKTC noktasına, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) gayreti ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin verdiği kararlarla geldiklerini belirten Eroğlu, TSK'nın 1974'te düzenlediği Kıbrıs Barış Harekatı ve ana vatandaki Türklerin bağlılığı sayesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilan edildiğini dile getirdi.

En büyük güvencelerinin Türkiye, TSK, Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri ve Türk kamuoyu olduğunu vurgulayan Eroğlu, 'Kıbrıs'ta yıllardan beri bir mücadele içerisindeyiz, oradaki Türk varlığını devam ettirme gayreti içerisinde olduk, birçok yokluğa rağmen direndik. Ana vatan Türkiye'nin bir gün Kıbrıs'a geleceği, bizi kurtaracağı bilinci içerisinde sabırla hareket ettik. O bilinçle birlik ve beraberliğimizi Barış Harekatı'na kadar koruduk, bugün de devam ettiriyoruz' diye konuştu.

GAZİLERİ KIBRIS'A DAVET ETTİ

Eroğlu, Kıbrıs'a gelip savaşan gazilere minnettar olduklarını belirterek, gazileri Kıbrıs'a davet etti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sivas Şubesi Başkanı Fuat Ahıskalı ise KKTC'nin her zaman yanında olduklarını belirterek, Eroğlu'na ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Ahıskalı, ziyaretin anısına Eroğlu'na çeşitli hediyeler verdi.

Derviş Eroğlu, daha sonra, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneğini ziyaret etti. Dernek binasındaki Şehitler Müzesi'ni gezen Eroğlu, buradaki anı defterini imzaladı. Şehit yakınlarıyla sohbet eden Eroğlu'na, dernek başkanı Mustafa Hızal, Sivaslı şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu çerçeveyi takdim etti.

SİVAS’TA VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’nın 113. kuruluş yıldönümü etkinleri kapsamında Sivas’ta gelir ve kurumlar vergisinde rekortmen olanlar düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen ödül törenine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas

Valisi Alim Barut, TBMM Meclis İdari Amiri ve Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Milletvekilleri Ali Turan, Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yılmaz, protokol üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşma yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Sivas’ın kültürün başkenti olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Yılmaz ‘Öncelikle Sivas gerçekten kültürün başkenti. Öyle güzel bir yer ki burası severseniz cennet, başka bir yere gitmeye gerek yok. Burada öyle kültür adamları yetişti ki Âşık Veysel’imiz var. Cumhurbaşkanımız dolayısıyla Âşık Veysel’in memleketine hoş geldiniz. Ticaret Odası üyeliğinde 40. yılını dolduran kardeşlerimize, büyüklerimize ödüllerini vereceğiz. İnşallah burada 40 yıl, 50 yıl olduğu gibi asırlık olan kurumlarımız da olur. Bizden sonra gelenlerde inşallah 100. yıl belgelerini verir. Biz ödülümüzü milletten alıyoruz. 2002 yılından bugüne kadar aradan 12 yıl geçti, 12 yılda 8 tane seçime katıldık. Dünya’nın hiçbir yerinde olmaz. 12 yıl 8 seçim. 3 tanesi genel seçim 2002, 2007, 2011. 3 tanesi yerel seçim 2004, 2009, 2010. Arada 2 tanede referandum var. Milletimiz bize yaptığımız işlerden dolayı Allah razı olsun diyorsa bundan büyük ödül yoktur.’

Türkiye’nin ekonomisi hakkında Cumhurbaşkanı Eroğlu’na bilgiler veren Bakan Yılmaz

‘Biz onlara sonsuz teşekkür ediyoruz. Allah iki cihanda yüzlerini ak eylesin. Bazen algı gerçeğin önüne geçer. Dolayısıyla biz bu algıyı değiştirememiştiriz. Sivas’ta Cenab-ı Allah’a hamd olsun bu milletin hemen hemen tamamının desteğini aldık. Eğer alamadıklarımız da varsa orada kusur bizde. Ne yaptık da onların gözlünü kazanamadık.

Cumhurbaşkanım muhakkak Türkiye’nin gündemini takip ediyorsunuzdur. Türkiye’nin 2002’den ne hale geldiğini rakamlarla belirtmek istiyorum. 2002’de biz geldiğimiz de milli gelir 230 milyar dolardı. Bugün ise 800 milyar doların üzerinde. Milli gelir 3 kattan fazla. Dünya’nın hiçbir ülkesi bu kadar kısa süre içerisinde milli gelirini 3 kattan fazla artırmadı.

Döviz rezervimiz artıyor. Döviz rezervimiz 2002’de 28.1 milyar dolar merkez bankasının rezervi vardı. Şimdi 2014 en son bakanlar kurulunda merkez bankası başkanı son rezervlerle ilgili bilgi verdi. 130 milyar doların üzerinde rezervimiz var. Çok iyi bir durumdayız. Sayın Cumhurbaşkanım yoksulluğu da azalttık’

Salı günü Türkiye’nin ürettiği askeri helikopter olan Atak helikopterini Silahlı Kuvvetlere teslim edeceklerini söyleyen Yılmaz ‘Kendi atak helikopterimizi üretiyoruz. İnşallah Salı günü silahlı kuvvetlerimize teslim ediyoruz. Kendi milli helikopterimizdir. Dünya’da en son teknolojiye sahip bir helikopter. Yurt dışından çok talep edenler var. Kendi helikopterinizi üretirseniz kendinize güven gelir. İnsansız hava araçları üretiyoruz. Bu teknolojiye sahip Dünya’da 3 ülkeden biriyiz. İnşallah devlet olarak aşamayacağımı engel yoktur. Sivas’ı hak ettiği yere getireceğiz. Devlet çok önemlidir. İnsanın malı devletle korunur. İnsanın namusu devletle korunur. Filistin’e, Suriye’ye bakın da devletinizin kıymetini bilin. Devlet varsa güvenlik var, devlet varsa mal güvenliği var, can güvenliği var. Devlet varsa konuşma özgürlüğü var’ dedi.

TÜRKİYE OLMADAN KIBRIS OLMAZ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın ardından konuşma yapan KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu Kıbrıs halkının selamlarını ileterek söze başladı. KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak Sivas’a ilk defa geliyorum. Başbakanlık dönemimde Sivas’a gelmek bir türlü nasip olmadı ama Sivas’ın geçmişini, Türkiye Büyük Millet Meclisinin temellerinin atıldığı yeri ve tarihini bilen biriyim. Ortaokul ve lise yıllarında ki eğitimlerimizde ana vatanın özlemi ile eğitim görmüş insanlarız. Türkiye’den filmler gelirdi, sinemada filmlerde bir Türk subayı gördüğümüzde ayağa kalkar alkışlarlardı veya İstanbul Boğazında Türk Bayraklı Gemi gördüklerinde selam dururlardı. Bizler Türkiye hasreti ile büyümüş insanlarız. 1974 Kıbrıs harekatından sonra Kıbrıs’ta buluştuk’

Derviş Eroğlu, Türkiye'nin her zaman kendilerine destek verdiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: 'Çok şükür şimdi huzur ve güven içerisindeyiz, eksik olan şey ise anlaşmadır. Biz, anlaşma için yaklaşık 40 yıldır uğraşıyoruz. Maalesef anlaşmalar için direnen bir Rum tarafıyla karşı karşıyayız. Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Rum Cumhuriyeti olması, dünyanın bunu benimsemesi, AB'nin onu üye yapması, Rum anlaşmazlığını artıran sebeplerdir. Bizse sadece Türkiye'nin tanıdığı bir ülkeyiz ama ana vatanımızın bizi tanıması, bizim için büyük bir mutluluk, büyük bir güvence. İçerisinden çıktığınız Türk Silahlı Kuvvetleri, bizim güvenliğimizi sağlar vaziyettedir. Rum tarafı, 'bir tek Türk askeri kalmasın, hepsi çıksın' diye devamlı slogan şeklinde bu düşünceleri dünyaya yaymaya çalışıyor, 'ülkemiz işgal atında' diye konuşuyorlar. Aslında işgal altında olan Kıbrıs Cumhuriyeti'ydi. Ortaklaşa kurduğumuz Türk-Rum ortaklığına dayalı Kıbrıs Cumhuriyeti ilişkileri altında biz dışlandık. Onlar, Kıbrıs Cumhuriyeti'ni işgal etti ve Birleşmiş Milletler de bunu hazmetti.'

Kıbrıs'ta işgal altında yaşadıkları ve can güvenliğinden mahrum noktaya geldikleri bir dönemde Türkiye'nin müdahale ettiğini belirten Eroğlu, bu müdahale sayesinde Kıbrıs'ta Türk halkının var olduğunu vurgulayarak, 'Toplu mezarlardan Barış Harekatı ile kurtulmuş olduğumuzun bilinci içerisindeyiz. Bu bakımdan her zaman Türkiye ile iş birliği yapmaktayız' dedi.

Kıbrıs'taki gençlere, ana vatan Türkiye olmadan Kıbrıs Türkünün olamayacağını anlattıklarını dile getiren Eroğlu, 'Size (Türkiye'ye) inanıyor ve güveniyoruz. Sizin varlığınızla, bizim oradaki varlığımızı bir anlaşma olsa da olmasa da devam ettireceğiz ama Türkiyesiz bir KKTC olamayacağının bilincinde olarak ilişkilerimizi en sıcak noktaya taşımaya devam ediyoruz' ifadesini kullandı.

Güçlü bir Türkiye istediklerini belirten Eroğlu ‘Kıbrıs Türkleri olarak ekonomik anlamda güçlü bir Türkiye istiyoruz. Ekonomisi güçlü ve canlı bir Sivas gördüm. Ticaret ve Sanayi Odamıza ve üyelerimize kolaylıklar diliyorum. Sivas ekonomik anlamda çok daha güçlü çok daha gelişmiş bir şehrimiz. Her hükümetle illerin beklentisi artar. Sivas’ta böyle bir beklenti içinde. Büyük Türkiye’de büyüyen Sivas’ı görmekten mutluluk duydum. Bu güzel davetiniz için çok teşekkür ediyorum’ dedi.

Konuşmaların ardından Sivas’ta Gelir Vergisi Rekortmenleri, Kurumlar Vergisi Rekortmenleri ve 40 yılını dolduran üyelere Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz plaket takdim etti. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ise KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na Hayat Ağacı simgesi taşıyan plaket ile Kangal Yavrusu Köpeği hediye etti.

GELİR VERGİSİ REKORTMENLERİ

Mustafa Cesur, Çetin Okul, Göksel Aras, Turan Şeremet, Yüksel Aras, Abbas Korkmaz

KURUMLAR VERGİSİ REKORTMENLERİ

Çamlıbel elektrik dağıtım anonim şirketi, Fimar mermer madencilik sanayi ve ticaret anonim şirketi ,Estaş eksantrik sanayi ve ticaret anonim şirketi ,Özmerter mermer madencilik sanayi ve ticaret limited şirketi ,Mustafa Altan ,Ercan akaryakıt sanayi ve ticaret limited şirketi ,Avan yapı inşaat mühendislik sanayi ve ticaret limited şirketi ,Kaptan inşaat mühendislik sanayi ve ticaret limited şirketi ,Turmer mermer madencilik sanayi ve ticaret limited şirketi ,SAS grup sağlık hizmetleri sanayi ve ticaret anonim şirketi ,

40 YILINI DOLDURAN ÜYELER

Abbas Korkmaz - Lider halı mobilya mağazası ,Abdurrahman Birekul ,Ali Hızar ,Etem Servet Bozkurt ,Kenan Akkaya ,Lider Ticaret Kollektif Şirketi - Mehmet Kaya ve ortağı ,Mehmet Dinçer,Süleyman Kuzu ,Sivas Seyahat Turizm Ve Ticaret Kollektif Şirketi - İsmet Sayıcı ve ortakları ,İzzet Doğan ,Abdullah Ekşioğlu,Ahmet Ağtaş ,Alaattin Şahin ,Ali Keleş ,Kaya Koca ,Mahmut Epsileli, Sivgaz - Birlik Doğalgaz ithalat ve ihracat pazarlama tic.  ltd. şti.  ,Tahir Öztoprak ,Topaloğulları ticaret koll.şti, Mehmet Topal-Figen Topal , Ünal Fırat - Simko Mühendislik ,İhsan Korkmaz - Kangal İtimat, Remzi Şahin, Mustafa Çelik.

Haftanın Öne Çıkanları

Bayezid´in Acı Hikâyesi

2014-06-08 23:30 - Gündem

Rekortmenler Ödüllendirecek

2014-06-07 10:15 - Gündem

Türkiye´de İlk

2014-06-04 17:33 - Gündem

İşverenler İşsizlerle Buluştu

2014-06-04 17:28 - Gündem

Tekeli Dağı´na Doğa Yürüyüşü Düzenlendi

2014-06-03 17:29 - Gündem

Bahar Şenliğinde Coştular

2014-06-07 10:16 - Gündem

Banaz Yolu Asfaltlandı

2014-06-08 23:27 - Gündem

Güreşe Sivas Damgası

2014-06-04 17:25 - Gündem

E-Yiğido Taraftardan İlgi Bekliyor

2014-06-03 17:31 - Gündem

Kolejden Müzik Ziyafeti

2014-06-03 17:33 - Gündem

İlgili Haberler

Afgan Öğrenciler Sivaslılara Kültürlerini Tanıttı!

10:38 - Gündem

Sivas'ta 250 Araçlık Kapalı Otopark Faaliyete Geçecek!

09:38 - Gündem

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

İncili Hanım’ın Kemikleri Sızlıyor! 1 Yıl Olmadan Bu Hale Geldi!

15:44 - Gündem

Günün Manşetleri

Bülent Uygun: Çok Hatalar Oldu Herkes Hata Yaptı

10:45 - Spor

Afgan Öğrenciler Sivaslılara Kültürlerini Tanıttı!

10:38 - Gündem

Minberin Camını Yanlışlıkla Kıran Sivaslı Çocuktan Örnek Davranış

10:31 - Yaşam

Bakan Yerlikaya Sessizliğini Bozdu! Oyunlarını Başlarına Yıkacağız!

10:26 - Politika

Ulaş Karasu: “Kamuda Tasarruf İstiyorsanız, Hazine’yi İpotek Altına Alan Karadelikleri Kapatın"

10:18 - Ekonomi