MECNUN BAŞKAN SERT KONUŞTU

MECNUN BAŞKAN SERT KONUŞTU

Gündem - 9 yıl önce



Çarpıcı açıklamalarda bulunan Mecnun Otyakmaz, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hakemlere verilen yetkilerin artırılmasıyla ilgili, bu kararın suistimale müsait olduğunu belirtti. Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz; ‘Hakemler göstermiş oldukları performanslarla bu kadar yetkiyi hak etmiyorlar. Hakem hatalarından bıktık. Genç hakemler çok formsuz ve atamalar adaletli yapılmıyor’ dedi

OĞUZHAN SARZEP

Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, kentte yayın yapan 2 yerel televizyonun ortak yayınına katılarak Sivasspor ile ilgili soruları yanıtladı.

Kulüp tesislerinde gerçekleşen yayında, spor programcıları Mustafa Ateş ve Ali Yavuz ile birlikte Sivas’taki spor muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Başkan Otyakmaz, sert açıklamalarda bulunarak hakemler hakkında ve merak edilen sorular hakkında konuştu.

Sivasspor ile ilgili merak edilenleri cevaplayan Kırmızı-Beyazlı ekibin kulüp Başkanı Otyakmaz, Balıkesir maçını kazanmak istediklerini söyleyerek, Milli maç arasının kendileri açısından milat olduğunu ifade etti.

‘HAKEM ATAMALARI ADALETLİ YAPILMIYOR’

Bu sene hakemlerin formsuz ve adaletli atamalar yapılmadığını söyleyen Otyakmaz; ‘Bu sene hakemlerin maalesef çok formsuz olduklarını ve adaletli atamaların yapılmadığını söyleyebiliriz. MHK'da en büyük eleştirilerden bir tanesi de atamaların doğru yapılmadığı yönündeydi. Ki bu toplantıdan sonrada bugün federasyon bir takım kararlar aldı. Gerçi hakemlerin yetkilerini arttırarak bu krizin içinden çıkmayı hedeflemiş olmalı ki artık soyunma odasında, koridorda ve yeşil zeminde yapılan eylemlerden çok ciddi cezalar çıkacağı yönünde bir açıklama yaptı. Ancak bu eylemin içinin dolması lazım. Bu eylem nedir? Orada bulunuyor olmak mıdır, medenice bir iki söz söylemek midir? Bu suistimale çok müsait bir şey ve maçı iptal etmeye hükmen mağlubiyete gidecek kadar çok tehlikeli karar aldığını söyleyebilirim. Ve hakemler göstermiş oldukları performanslarla bu kadar yetkiyi hak etmiyorlar.’

‘SIK KULLANACAKLARI CÜMLE MUTLAKA ‘GÖRMEDİM’ OLACAKTIR’

Otyakmaz, MHK Başkanı Zekeriya Alp ve bazı hakemlerin haftanın bir günü basın mensuplarının karşısına çıkarak haftanın hakem kararlarını değerlendirecek olmasıyla ilgili de, ‘Ben bunun olumlu olacağını düşünüyorum. Hakemlerinde konuşmaya hakları olmalı. Onlara da fırsat verilmeli diye düşünüyorum. Çok bariz hataları olan hakemlerin ne diyeceğini bende çok merak ediyorum. En fazla görmedim diyebilir ki çok sık kullanacakları bir cümle olacaktır mutlaka’ dedi.

‘GENÇ HAKEMLERİN YAPACAĞI HATALARI SİNEYE ÇEKERİM’

Maçlara verilen genç hakemlerin yapacağı hataları sineye çekmeye hazır olduğunun altını çizen Otyakmaz; ‘Ben çok genç ve tecrübesiz hakemlerin yapacağı hataları sineye çekmeye hazırım. Ama kritik maçlara daha tecrübeli hakemlerin verilmesini düşünüyorum. Genç hakemlerin de önünü açmak gerekiyor. İçlerinde başarılı olduğunu gözlemlediğimiz hakemler var. Onlara da destek vermek gerekiyor. Yaptıkları hataları sineye çekmeye hazırım. Ama Serkan Çınar’ın yaptığının sineye çekilecek bir tarafı yok’ diye konuştu.

‘ESKİ GÜNLERİMİZE DÖNMEYİ İSTİYORUZ’

Başkan Mecnun Otyakmaz, Sivasspor'un önümüzdeki haftalarda oynayacakları maçlarla ilgili de, şunları kaydetti; ‘Bu milli maç arasının bizim için bir milat olacağını ümit ediyoruz. Çalışmalarımızda o yönde. Takımdaki arkadaşlarda da o atmosferi görüyorum. Bugün çalışmaları izledim. Bugün yakımla beraber hafta sonuna kadar burada durup özel bir uçakla Balıkesir'e gideceğiz. Tekrar aynı uçakla da, inşallah galibiyetle geri dönmeyi hedefliyoruz ve ondan sonra yine deplasman, Mersin deplasmanı. Mersin sezona iyi başlayan, içinde hem eski futbolcularımızın hem de eski teknik direktörümüzün bulunduğu bir camia, güçlü bir camia. Onlarda biraz sıkıntılı bir süreçten geçiyorlar. İnşallah toparlanmadan onlarda, arzu ettiğimiz sonuçla dönüp içerideki Erciyes ile çok önemli karşılaşma oynayacağız. O karşılaşmada taraftarlarımızın da önemli desteğiyle, tabii bu 2 haftalık süreç içerisinde Passolig satışlarının da artacağını ümit ederek çok ciddi bir baskıyla tekrar eski günlerimize dönmeyi istiyoruz. İnşallah bu milli maç arası bize iyi gelir’ dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Çırak Sorunu Bitiyor

2014-11-17 17:09 - Gündem

Numune Romatoloji Bölümüyle Hizmette

2014-11-19 17:38 - Gündem

Bu Park Engelleri Ortadan Kaldırır

2014-11-20 17:19 - Gündem

SİVAS´IN KENDİSİ KİMLİK ZATEN

2014-11-14 17:50 - Gündem

Doktor Balıklar Yerinde Özel

2014-11-19 17:38 - Gündem

Zara, Seriye Bağladı

2014-11-17 17:04 - Gündem

Boks Rüzgârı Esti

2014-11-15 18:20 - Gündem

?Karma Eğitime Alternatif Bir Model Demokratik Eğitim?

2014-11-20 17:24 - Gündem

Destek Bekliyor

2014-11-19 17:40 - Gündem

Yiğido Hırs Küpü

2014-11-19 17:14 - Gündem

İlgili Haberler

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması için Başvurular Başladı

16:51 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 20 Mayıs 2024

16:47 - Gündem

Son Dakika: Elazığ'da Deprem Meydana Geldi

16:45 - Gündem

Sivaslı Vekil Güler Başkanlığında Yapılan Ulaştırma Düzenlemesinde Sona Gelindi

15:49 - Gündem

Eczacılar Vatandaşları Bilgilendirdi

13:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 20 Mayıs 2024

16:47 - Gündem

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti? 20 Mayıs 2024

15:33 - Yaşam

Eczacılar Vatandaşları Bilgilendirdi

13:38 - Gündem

Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Asırlık Silahlar Sivas'ta Sergileniyor

13:25 - Gündem

Sivaslıların Kamyon Arkası Sözleri Gülümsetti

13:19 - Röportajlar