Meclis Üyelerinden Sivas Günlerine Tepki

Meclis Üyelerinden Sivas Günlerine Tepki

Gündem - 9 yıl önce

BBP İl Genel Meclis üyesi Aytekin Kulmaç, ‘İstanbul’daki dernek başkanları ve Sivas Platformu ne hikmetse 6 yıllık süre içerisinde ilimizdeki İl Genel Meclis üyelerini sadece 1 kez davet ettiler’ dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım ise, ‘Biz zaman zaman dernek başkanları ve dernek üyelerinin bizlere getirmiş olduğu talepleri, elimizden geldiği kadarıyla yapmaya çalışırken, maalesef bu Sivas Günleri’ne bizlere bir davet gelmedi’ ifadelerini kullandı. CHP Grup Başkanvekili Sadık Güller de, Sivas Günleri etkinliğinde en azından 1’er İl Genel Meclisi’nin davet edilmesi gerektiğini kaydetti.

HAYRULLAH AĞKAŞ

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Dün yapılan 6. Oturumda İl Genel Meclis üyeleri gündem dışı konularda görüş bildirdiler.

BBP İl Genel Meclis üyesi Aytekin Kulmaç, AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım ve CHP Grup Başkanvekili Sadık Güller İl Genel Meclis üyelerinin bu etkinliklere davet edilmemesini eleştirdiler.

BBP İl Genel Meclis Üyesi Aytekin Kulmaç yaptığı konuşmada, ‘Kasım ayının ikinci haftasında 2016 yılının programlarını yapmaya devam ediyoruz. Yapılacak programların kırsalımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Konu gündem dışı olunca, siyasilere malzeme çok. Söylenecek çok söz var. Eleştireceğimiz çok konu var. Ama en sondan başlayacak olursak, İstanbul’daki Sivas Günleri etkinliğinin bu yıl 6.’sı yapıldı’ dedi.

Kulmaç şunları kaydetti:

‘Sivas’ımızın 17 tane ilçesi, 1250 tane köyü ve 700’ün üzerinde mezrası ile 2 binden fazla yerleşim yeri olan, İstanbul’da da 800’ün üzerinde bu yerleşim yerlerimizin derneği olan, bu dernek başkanlarının da birçoğu bu Sivas Platformu’nun yönetim kurulunda olan ama zaman zaman da ilçeleri ve köyleriyle ilgili bu sevgili dernek başkanları yönetim kurullarıyla birlikte meclisimize gelip, ilçelerinin ve köylerinin problemlerinin giderilmediği ile ilgili ciddi manada talepte bulunuyorlar. Ama bu dernek başkanları ve bu platform ne hikmetse 6 yıllık süre içerisinde İlimizdeki İl Genel Meclis üyelerini sadece 1 kez davet ettiler. En azından bu 3 günlük süre içerisinde o etkinliklerde Sivas tartışılıyorsa, Sivas konuşuluyorsa, Sivas’ın problemleri anlatılıyorsa, problemlerinin nasıl giderileceğiyle ilgili hangi önlemler alınıyorsa, herhalde Sivas’ın kırsalı ile 2 binin üzerinde yerleşim yerinin problemlerini yerine getiren buradaki İl Genel Meclis üyelerinin de davet edilmemesini ben bir ön yargıdan öte bir ihmal olarak değerlendiriyorum. Eğer ihmal ise problem yok. Ama eğer kasıtlı ve bilinçli bir şey ise o zaman İl Genel Meclis üyeleri olarak bunu biraz düşünmemiz lazım.’

CHP Grup Başkanvekili Sadık Güller ise ‘Geçtiğimiz hafta İstanbul’da Sivas Günleri etkinliği vardı. Orada ilimizin tüm ilçelerinin stantları vardı. Ama ben şunu beklerdim. Burada en azından kırsalı, sahayı iyi bilen İl Genel Meclis üyelerimizin de ilçeleri adına en azından bir meclis üyesinin orada olmasını isterdim’ söyleriyle eleştiride bulundu.

Son olarak konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım da, ‘Sivas Platformu’nun İstanbul’da düzenlemiş olduğu Sivas Günleri etkinliğiyle ilgili olarak, BBP İl Genel Meclis üyesi Aytekin Kulmaç’ın söylediklerine katılıyorum. Biz zaman zaman dernek başkanları ve dernek üyelerinin bizlere getirmiş olduğu talepleri, elimizden geldiği kadarıyla yapmaya çalışırken, maalesef bu Sivas Günleri’ne bizlere bir davet gelmedi. Bende şahsen Sivas Günleri etkinliklerini basından öğrendim. Bende burada bir ihmalin olduğunu düşünüyorum. Bir daha ki sefere bu ihmalin olmamasını temenni ediyorum’ ifadelerini kullandı.

2016 BÜTÇESİ YETERSİZ!

2016 yılı bütçesi ile ilgili görüş bildiren CHP Grup Başkanvekili Sadık Güller, ‘Kasım ayı bizim için çok önemli bir ay. Köylerimiz, mezralarımız, ilçelerimiz için 2016 yılının yatırım programını yapacağız. Yapacağımız yolların, kanalizasyonların ve diğer işlerle ilgili tüm İl Genel Meclis üyelerimiz çalışma yapıyorlar. Gelen bütçemiz belli. 2016 yılı bütçemiz yeterli mi? Bence yeterli değil. Gönül ister ki bu bütçe biraz daha fazla olsun. Kırsal alt yapıyı kalkındırmaya biraz daha fazla para ayırmak isterdik. Sivas’ın hem yüzölçümü bakımından, hem de köy ve mezra sayısı bakımından çok ve dağınık olmasından bütün meclis üyelerimiz muzdarip. Ben isterim ki ilçeme veya köylerime 10 kürek stabilize ya da 3 tane kanalizasyon veyahut asfalt yaparken, bir kürek daha fazla olmasını, insanların insanlarımızın sorunlarını, istek ve taleplerini yapabilmenin gayreti içerisindeyiz’ dedi.

Konuşmasında Kardeşler Ormanı’nın bakımsızlığını da eleştiren Güller, ‘Bilindiği üzere geçtiğimiz dönemlerde Kardeşler Ormanı İl Özel İdare’nin mülkiyetindeydi. 100 dönümü Sivas Belediyesi’ne devredildi. Ama geçtiğimiz ay Kardeşler Ormanı’nı gezme fırsatı bulduk. Gerçekten de Kardeşler Ormanı perişan bir durumda. Kardeşler Ormanı, Sivas’ın 2. Bir mesire alanı olabilir. Bu alanın korunması lazım. Kardeşler Ormanı şuanda Sivas’a yakışmayan bir durumdadır. İlgili kurumların Kardeşler Ormanı’nda gereken çalışmaları yapmasını temenni ediyorum’ ifadelerini kullandı.

2016 yatırım programı ile ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım, ‘2016 yılı yatırım programlarını görüşüyoruz. Bizlere ayrılan para belli. Yapılacak işler de aşağı yukarı belli. Bu paranın yetersizliğinden bahsedildi, evet doğrudur’ dedi.

Yıldırım şunları kaydetti:

‘Ancak bizim görüşmelerimizde İmar komisyonu ile bütçe komisyonu da bu işin içerisindeydi. Rakamsal olarak, bütçenin üzerinde bir program yapacağız. Yani programın fiiliyatta gerçekleşme oranı daha fazla olacak. Unutulmaması gerekir ki, resmiyette yaptığımız programların dışında yıl içerisinde de birçok konuda bizde rakamsal değeri görünmeyen, yatırımlar da yapılmaktadır. Dolayısıyla Meclis üyeleri olarak biz çok da muzdarip değiliz. Köylerimizde öyle çok ciddi manada çözülemeyecek problemlerimiz yok. Bir de su konusu hayati bir meseledir. Bu konuda hiçbir köyümüzde su sorunu yok. Ancak su kaynağı olmayan köylerimiz var. Bunlarla ilgili olarak da her türlü çalışma yapılıyor.’

Haftanın Öne Çıkanları

Emmioğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

2015-11-09 09:47 - Gündem

Örnek Proje

2015-11-09 09:49 - Gündem

Yıldırım: ?Kendime Güveniyorum?

2015-11-10 15:48 - Gündem

Bisikletçiler Alanya Yolcusu

2015-11-05 10:00 - Gündem

?Hedefim Milli Takım?

2015-11-09 09:41 - Gündem

STM Şanslı Müşterisine Anahtarı Teslim Etti

2015-11-04 09:43 - Gündem

İlk 4´ler Belli Oldu

2015-11-05 17:11 - Gündem

06-11-2015 DİVRİĞİ HÂLİHAZIR HARİTA, KORUMA AMAÇLI İMAR PLANI VE KENTSEL TASARIM PROJESİ SİVAS İL ÖZEL İDARESİ

2015-11-06 09:31 - Gündem

Minik Pehlivanlar Sivas´ta Mindere Çıkacak

2015-11-08 09:31 - Gündem

Mecliste Aidat Tartışması

2015-11-08 09:37 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas’ta O Mahallelere Müjde! İçme Suyu Sorunu Çözülüyor!

16:24 - Gündem

Türkiye'de Tarım ve Kırsal Kalkınma Süreci Başlıyor

15:28 - Gündem

Milli İstihbarat Akademisi başvuruları haziran ayında başlıyor

15:11 - Gündem

Tekstil Fabrikasında Yangın Çıktı!

14:17 - Gündem

Uzmanı Uyardı: Kene İlacı Yanlış Vurulursa Travma Yaratır!

13:55 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 17 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Sivasspor 3 Attı 3 Aldı

18:53 - Spor

Sivas’ta O Mahallelere Müjde! İçme Suyu Sorunu Çözülüyor!

16:24 - Gündem

Sivasspor'un İstanbulspor Karşısındaki İlk 11'i Belli Oldu

16:08 - Spor

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti? 17 Mayıs 2024

14:08 - Yaşam