100 Milyonluk Yatırım--Video

100 Milyonluk Yatırım--Video

Spor - 3 yıl önce



OĞUZHAN SARZEP

Sivas Belediyesi tarafından Sivas´a kazandırılacak 100 milyon TL değerindeki Gençlik Merkezleri ve Spor Komplekslerinin proje tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen proje tanıtım toplantısına Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, Belediye Başkan Yardımcılarımız, AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, kurum müdürleri, spor muhabirleri ve yazarları, Amatör Spor Kulübü temsilcileri ile antrenörlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Sivas Belediyesi´nin hazırlamış olduğu tanıtım filmini izlenmesiyle devam etti.

?YENİ GENÇLİK MERKEZLERİ KAZANDIRIYORUZ?

Projeler hakkında katılımcılara sunum yapan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, amaçlarının milli ve manevi değerlere hakim bir nesil yetiştirmek olduğunu belirterek, ?En büyük gayemiz; iyi eğitim almış, kendini yetiştirmiş, ahlakı ve davranışıyla örnek olan, aile ve akrabalık bağları kuvvetli, büyüklerine saygı, küçüklerine sevgi ve merhamet gösteren, özü sözü bir, doğru, dürüst, adil, iffet ve haya sahibi, yardım sever, çalışkan, kısacası milli ve manevi değerlere haiz bir nesil yetiştirmek. Gençlerimize yönelik çalışmalarımızın odak noktası bu hedeflerle ve bu amaçlarla olmaktadır. Bu anlamda gençlerimizin eğitimine önemli bir yeri olan okullarımıza takviye olarak fiziki ve zihni gelişmelerine yardımcı olan kültür, sanat ve spor merkezlerine yenilerini kazandırmayı ve gençlerimiz arasında iletişim ve dayanışmanın güçlendirilmesini arzu ediyoruz. Genç, yaşlı ve kadın, erkek toplumun tüm kesimlerinin sosyal hayata daha etkim katılımlarını sağlamak, boş zamanlarını verimli kullanmak, meslek edinmelerine yardımcı olarak istihdamı arttırmak adına şehrimize yeni gençlik ve kültür merkezleri kazandırıyoruz? dedi.

?İLK ETAPTA 3 TANE?

Bilgin, ilk etapta 3 tane gençlik ve kültür merkezleri inşa edeceklerini söyleyerek, ?Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan aldığımız destekle birlikte Sivas Belediyesi olarak toplamı 100 Milyon Lirayı aşan yatırım hedefine sahip yeni yatırım ve tesisleri inşallah 2021 ve 2022 yılı içerisinde tamamlamış ve hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Şehrin ihtiyaç duyulan bölgelerine öncelik vererek ilk etapta Fatih, Şeyhşamil ve Alibaba mahallelerinde yeni gençlik ve kültür merkezleri inşa edeceğiz. Hazırlanan konsept projeleri Fatih ve Şeyhşamil mahallelerinde uygulayacağız. Alibaba mahallesinde ise arazinin arsa durumuna göre, bölgenin ihtiyaç ve taleplerini göz önünde tutarak ona da inşallah 2021´de başlamış olacağız. Proje kapsamında atölyeler, çok amaçlı salon, spor salonu, kütüphane, kreş, okuma salonu ve idari binaların yer alıyor. Projeler tamamlandığında hem mahallemize, hem de bölgemize değer katacak. Önemli olan binayı yapıp bitirdikten sonra Sivas halkı olarak o binalara sahip çıkmak. Orayı amacına uygun olarak kullanmaktır.  Tek hedefimiz Sivas´ta yaşayan genç kendini mutlu etsin? ifadesini kullandı.

?AMATÖR SPOR EVİNİ YENİ SEZONDA AÇACAĞIZ?

Amatör Spor Evinin ihalesini yakın zamanda yapıp çalışmaların başlayacağını sözlerine ekleyen Başkan Bilgin, ?Amatör Spor Evini inşallah hızlı bir şekilde ihale edip, bu sene içerisinde pandemi de bittiği zaman yeni sezonla beraber açacağız. Yeni stadyum bölgesinde yapacağımız bu tesiste futbol sahaları, amatör spor kulüpleri için soyunma odaları, idari binalar, çim sahalarla birlikte Sivas´taki amatör sporun tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir hizmeti şehrimize kazandırmış olacağız. Bu tesisi kullanacak amatör spor kulüplerinin istediği doğrultusunda inşa ediyoruz. Hızlı bir şekilde tamamlandığında büyük bir eser ve büyük bir ihtiyaç ortadan kaldırılmış olacak? dedi.

?BÖLGEYE DEĞER KATACAK BİR TESİS?

Başkan Bilgin, ilk önce Şeyhşamil bölgesine yapılacak olan çok amaçlı spor kompleksi hakkında da bilgiler vererek, ?Şeyhşamil bölgesine yapacağımız çok amaçlı spor kompleksi, ciddi manada bölgeye değer katacak bir tesis. Gençlerimize yönelik devasa bir yatırım olacak. 20 dönem üzerine kurulacak çok amaçlı spor kompleksinde bay ve bayan yarı olimpik yüzme havuzları, basketbol, voleybol, tenis, futbolun oynanabileceği kapalı spor salonları, çok amaçlı açık spor salonları, bahçesinde bisiklet ve koşu yolu yer alacak. Aynı projeyi Kümbet tarafına da kazandıracağız. Eski Kızılay Hastanesini kütüphane ve gençlik merkezine dönüştüreceğiz. Biz her zaman gençliğimize hizmet etmeye amadeyiz? diye konuştu.

?30 MİLYON TL DESTEK ALDIK?

Bilgin son olarak tanıtımı yapılan projelerin 100 Milyon TL beledi olduğunu ifade ederek, ?Gençlik ve Spor Bakanlığımızla imzaladığımız protokolle sadece Sivas Belediyesi´ne 30 milyon TL destek aldık. Şimdilik projemizin 3´te birini bakanlığımızdan aldığımız bütçeyle yapıyoruz. İnşallah bir kısmını 2021 bir kısmı da 2022 yılı sonunda hizmete açtığımız zaman Sivas´ın bu konudaki uzun yıllar alt yapı ihtiyacını gidermiş olacağız. Biz milletimizin emrindeyiz, milletimizin belirlediği rotada, milletimizin belirlediği gündemle, milletimizin mutlu, huzurlu ve güçlük kılacak her icraatı sizlerle birlikte yapacağız. Tanıtımını yaptığımız ve inşallah önümüzdeki aylarda hepsinin birden temelini atacağımız projeleri başta Sivas gençliğine ve Sivas sporcularına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Projelerimize destek veren herkese teşekkür ediyorum? dedi.

AYHAN: ?GENÇ VE SPOR DOSTU BİR ŞEHİRİZ?

Daha sonra konuşan Vali Salih Ayhan ise, ?İlimiz, tüm branşlarda spor yapılan, gençlerin kötü alışkanlıklara değil spora ve güzelliklere koştuğu ?genç ve spor dostu? bir şehir ve bununla da gurur duyuyoruz. Merkez ve ilçelerimizde 79 spor tesisi var. İlimizde faal 148 spor kulübümüz var. 6 bin 978 lisanslı müsabık sporcumuz, toplamda da 47 bin 381 lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. 2019´da Kongremizin yüzüncü yılında birçok uluslararası müsabakalara ev sahipliği de yaptık. ?Spor Sivas? projesini tabana yaydığımız zaman bu tesislere çok ihtiyaç olacak. Spor Sivas projesi kapsamında 45 bin öğrencimiz spor faaliyetlerine katıldı ama pandemi maalesef ciddi anlamda etkinliklerimizi azalttı. 55 bin çocuğumuzu ?Minik Yiğidolar Takımına Sahip Çıkıyor? projesinde buluşturduk. İnşallah salgından sonra buna devam edeceğiz. Sivaslı çocuklarımız kayakta da adından çokça söz ettirecekler? diye konuştu.

?YENİ PROJELER HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ?

Ayhan, gençlik ve spor anlamında yeni projelerin hayata geçeceğini müjdeleyerek, ?Sivas elinde bulunan imkanları sonuna kadar değerlendiren bir şehir. Bu nedenle fiziki olanaklarımızı daha da geliştirmek, yeni projeler hayata geçirmek istiyoruz. Potansiyelimize ve kurumsal gücümüze güveniyoruz. Şehrin gençlik ve spor vizyonuna büyük katkı sağlayacak projeleri hazırlayarak Gençlik ve Spor Bakanlığına sunduk. Belediye Başkanlığımızın projeleri dışında Valiliğimiz himayelerinde, İl Özel İdaremiz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz koordinesinde yürüteceğimiz Şarkışla Bedirhan Bebek Spor Kompleksi, Yıldızdağı Yüksek İrtifa Sporcu Eğitim ve Kamp Merkezi, 4 Eylül Spor Kompleksi tenis kortlarının kapatılması, Kangal Gençlik Merkezi, Altınyayla futbol sahası, Zara sentetik çim futbol sahası, Doğanşar halı saha ve basketbol potaları yapımı... Bunların da değeri yaklaşık 20 milyon lira. Diğer kurumların da katkısıyla beraber bu rakam yaklaşık 100 milyon liraya ulaşacak. Paşabahçe de çok güzel bir izcilik kampı yapacağız, bunun da projesini sunduk. Bazı projelerin de gerekli teknik çalışmalarını tamamladık? dedi.

?BELEDİYEMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM?

Vali Ayhan son olarak, Sivas Belediyesi´ne teşekkür ederek, ?Spor alt yapımız ve yapılan çalışmalarla olağanüstü bir alt yapıya kavuştuk. Sivas´taki evlatlarımızın bu tesisleri etkin bir şekilde kullanmasını istiyoruz ve bunu da sağlayacağız. Tesis yapıp kapısına asla kilit vurmayacağız. İmzaladığımız tüm yatırımlar ilimize hayırlı ve uğurlu olsun. Sivas gençlik ve spor alanında gerçekleştirdiği projelerle örnek olmaya devam edecek. Sivas´a yapılan her yatırımın amacı doğrultusunda en verimli şekilde kullanıldığı ve kullanılacağını ifade etmek istiyorum. Belediyemize teşekkür ediyorum? diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Kızılırmak Projesi´nde İlk Kazma Vuruldu

2021-02-01 07:00 - Gündem

Belediye Gibi Muhtar

2021-02-03 07:00 - Gündem

Pekin Köşnek Sivas Belediyespor´da

2021-02-01 07:00 - Spor

Kızılırmak Projesi İçin İlk Kazma Vuruldu

2021-02-05 07:00 - Gündem

Çizdiği Resimler Fotoğrafı Aratmıyor

2021-02-05 07:00 - Spor

Kangallar Kurtlara Nasıl Yem Oldu?

2021-02-03 07:00 - Gündem

Türkiye Adından Söz Ettiriyor

2021-02-08 07:00 - Gündem

Deprem Gemerek´te Hissedildi

2021-02-03 07:00 - Gündem

Yiğido Beraberliğe Abone

2021-02-05 07:00 - Spor

Ahmet, İlk Kez Forma Giydi

2021-02-02 07:00 - Spor

İlgili Haberler

Konyaspor’da Fahrudin Omerovic dönemi sona erdi

16:10 - Spor

Rey Manaj Sivasspor Tarihine Geçti!

14:49 - Spor

Sivasspor'un Aklı Avrupa'da

10:34 - Spor

Sivas'ta Madalyalar Sahiplerini Buldu

10:30 - Spor

Sivaslı Sporcudan Büyük Başarı

10:27 - Spor

Günün Manşetleri

Sivaslılara Bu Hafta Beyin Yakan Soru Sorduk?

11:18 - Röportajlar

Eski Validen Hızlı Trene Övgü: Sivas Turizmine İvme Kazandıracak

11:06 - Gündem

Sivas'ta tek Oyla Seçimi Kaybeden Adayın Bir Garip Hukuk Mücadelesi

10:57 - Gündem

Sivas'ta Çiftçiler Yağmur Duasına Çıktı!

10:41 - Gündem

TCDD Uyardı! 10 Gün Tren İstasyon Çevresine Yaklaşmayın!

10:20 - Gündem